ÖSYM giriş sayfası: 2018 YKS soruları TYT - AYT soruları cevapları ÖSYM doküman sayfasında açıklandı

Bu konuyu okuyanlar

Ömer Canbaz

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Ağustos 2017
Mesajlar
6,157
Reaksiyon puanı
3,629
Puanları
113
ÖSYM giriş sayfasında 2018 YKS soruları olan TYT - AYT soruları, cevapları ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in dediği gibi akşam saatlerinde açıklandı; ÖSYM YKS sınavları, bilgilendirme üzerine resmi açıklama yapan Özer, 30 Haziran 2018 - 1 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılan üniversite sınavının sorunsuz geçtiğini, bu zamana kadar en büyük sınav olduğunu açıkladı. Öte yandan 2018 ÖSYM sınav takvimi genel bilgi sayfasında YKS sonuçları, ne zaman açıklanacak sorusuna açıklandı.

Yüzbinlerce öğrencinin beklediği 2018 YKS sınav soruları, cevapları üzerinden ÖSYM YKS: TYT - AYT - YDT soruları, ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak, açıklandı mı sorularının cevabı belli oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) üzerine resmi açıklama ÖSYM doküman sayfasında yapıldı. Geçmiş senelere göre sınava dair soruların sadece %10’u paylaşılırken, kurum tüm soruları ve cevapları resmi web sitesinde yayınladı.

ÖSYM SORULARI VE CEVAPLARI 2018 SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, NASIL KULLANILACAK?

YKS sınav sonuçları, ÖSYM sınav takvimi bilgilendirme sayfasındaki bilgilere göre; sınav sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanıyor. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir. TYT’de elde edilen 200 ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerlidir. Uygulamaya yönelik usul ve esaslar, YÖK tarafından belirlenecektir.

TEMEL YETERLİLİK TESTİ TYT NE ZAMAN SAAT KAÇTA YAPILDI?

TYT sınavı, 30 Haziran 2018 tarihinde saat 10:15’te başlıyor. Sınavda toplam 120 soru soruluyor. 120 soru, 135 dakikada çözülecek. 4 konu üzerinden soru dağılımları: Türkçe testi ( Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular) 40 soru soruluyor. Sosyal Bilimler testi (Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular) Tarih 5 soru, Coğrafya 5 soru, Felsefe 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) 5 soru soruluyor. Temel Matematik Testi (Temel Matematik kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerilerini ölçmeye yönelik sorular) 40 soru soruluyor. Fen Bilimleri testi (Biyoloji, Fizik ve Kimya alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular) Fizik 7 soru, Kimya 7 soru, Biyoloji 6 soru soruluyor.

5b35ff9e61361f2958bba520.jpeg


https://www.cnnturk.com/amp/turkiye/osym-giris-sayfasi-2018-yks-sorulari-tyt-ayt-sorulari-cevaplari-osym-dokuman-sayfasinda-aciklandi
 

Hazard

Asistan
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
225
Reaksiyon puanı
58
Puanları
28
Yaş
25
İnşallah herkes istediğini almıştır. :cool::cool:
 
Üst