ÖSS 2 yıla kadar kalkıyor

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'dan müjdeli bir haber geldi. Prof. Dr. Özcan üniversite kontenjanlarının artışı sayesinde, iki yıla kadar ÖSS'nin kalkacağını söyledi.

Bu sene kontenjanların 990 bine çıktığını söyleyen Prof. Dr. Özcan: "Örgün eğitim arttı, bunu böyle götürürsek hiçbir sıkıntımız kalmayacak. Sınavsız üniversite 2 yıl içerisinde hayata geçecek" dedi.

Özcan şöyle konuştu: “AÖF bir sonraki sene serbest bırakılacak. Yani dileyen herkes sınavsız AÖF'ye girebilecek. Biz de hangi üniversitelerimizin ve fakültelerin sınavsız öğrenci alımına müsait ise tespit edeceğiz. Sonra da o fakülteleri öğrencilere sınavsız açacağız. Dileyen gidip istediği fakülteye kaydını yaptıracak. Ben 2 yıla kadar bu iş biter gibi bakıyorum."

Kaynak

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Haberlerde bu sene son Öss olduğunu 2009 da değişeyeğini duymuştum :)

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bu adamı akp liler atamamış mıydı ? atıyordur atıyordur kötü bu adam boşverin siz inanamayın larfına ...

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Wolker dedi ki:
bu adamı akp liler atamamış mıydı ? atıyordur atıyordur kötü bu adam boşverin siz inanamayın larfına ...

Yahu Wolker.. Yapma söyle güzel kardesim, simdi biri alıntı yapıp laf atıcak sonra uzayıp gidicek. İzin vermeyelim böyle şeyler ;)

Justice_For_All

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yahu siz böyle kavgaya devam ederseniz ülke gelişemiyor beyler özveri karşılıklı lütfen....
neyse habere gelince öss kalkar pss gelir pss kalkar qss gelir kısacası bu ülkenin gençlerinin çilesi oldu bu iş keşke sınavsız üniversiteye adım atabilsek... oda çok uzakta görünüyor..

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Seneye ben tam girecektim kalkarsa gebertirim sizi :D :D

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
muratcanberber dedi ki:
Be5tE dedi ki:
Seneye ben tam girecektim kalkarsa gebertirim sizi :D :D

Bendensin bende seneye giriyorum .beklesemmi acaba.

Aslında bu sene oldu :) Lise 4'düm şimdi bizede torbil geçsinler çok kolay olamamak şartıyla mat2'yi kolay sorsunlar :) BEn başka birşey istemiyorum :)

casual1st

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öss kalkacak haberleri yıllardır var zaten kendimi bildim bileli öss standaretları değişecek daha çok öğrenci alınacak ve öss bi sonraki dönemde kalkacak bizim milletimiz de çok çabuk inanıyo zaten her sene her sene tekrar tekrar güveniyolar :D sonra bi bakmışın yine aynı durum..

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ben meslek lisesiyim bölüm 1'den gireceğim. Ama sistem değişirse bölüm 2 gelicek o zaman sıchtık

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ya nasıl mümkün olabilir 2 milyon öğrencisi olan bir ülkede herkesin istediği fakülteye kaydını yaptırabilmesi.
Zaten bu mümkün olduğu an ne işsizlik kalır ne de kişi başına düşen milli gelir asgari ücretin bilmem kaç katı olur.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
taban puanları düştü bayağı kontenjanlar arttı ama . Bende 2 yıl sonra tamamen kalkacağına ve sınavsız üniversite olacağına pek inanasım gelmiyor.

Hem üniversitelerin kalitesi düşebilir diye düşündüm içimden

Reaksiyon puanı
189
bunların olayı da yalancı çoban misali. o kadar şey vaad edip kimse yapmayınca millet umudunu kesti devletten :D

baksanıza kimse inanmıyor :D

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Öss kalkacak diyorlar o doğru ama bir arkadaş demişki 2 milyon insan yerleşemezki demiş ama yanlış anlamış bence Öss kalkacak yerine her yıl sınav uygulanacak aynı oks kalkıp yerine sbs geldiği gibi :) :)

cesurtarih

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar onu bunu boşverin ülke ve dünya gerçeklerine bakın. Sınavların adı değişir şekli değişir ama mutlaka ve mutlaka bir eleme sistemei her zaman için vardır. Doğru, ilerleyen dönemde Üniversiteler sınavsız olabilir ama iş ortamınna alımda mutlaka sınav olacaktır ya da Başarılı olan üniversiteyi bitirecektir. Dediğim gibi mutlaka bir eleme sistemi olur. Bence bu tur haberlere sevineceğinize hayatta daha başarılı biri olmak için çalışın...

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Süper olur değil mi?
Artık bundan sonra liselilerin diploma notu 5'den aşağı olmaz.
Okuma-yazma bilmeyen üniversite öğrencilerimiz olur.
Ne mutlu bize.

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar. turkiye gibi nufusu asiri genc ulkelerde 1.5 milyon kisinin girdigi sinavlardan bahsediyoruz. dusunun ortada cilgin bir rekabet var ve birileri bu rekabetin ortadan kalkacagini soyluyor. genclerimizdeki herhangi bir universite bitirme meraki bitmeden oss'nin kalkmasi imkansiz.
oss herkese esittir, herkes ayni sorulari cozer. daha iyi yapan daha iyi yere girer.

karne notlarina bagli bir sistem icin once adam gibi hoca sonra da adam gibi ogrenci gerekiyor. sonra da notu iyi olanin iyi universiteye gitmesini beklemeyin. cunku ogrenci secimi tamamiyla universite yonetimine birakilacak. garip bir sistem olacak orgun ogretim icin.