cesurtarih
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Osmanlıca zor alfabe diyenler alfabe yüzünden geri kaldık diyenler Japonlar şu an mağarada yaşıyorlar demi? 

Aslında sana en başta vermem gereken cevabı vereyim ilk yazim baya zoruna gitmiş belli şöyle diyeyim anlaşılan 86 yil önce bu sınırlar içinde yaşamayan birisin sen yada senin atan. Yazini okumadim bile belliki bu topraklardan değilsin Osmanlicaya uyduruk diyen sen emin ol birgun Allah nasip ederse seningibi azinliklara Osmanlı adaleti uygulayacagim
isine geldi mi "begen" isine gelmedi mi yalan dolan. Bellediginiz tek bir konu varsa o da okuma-yazma orani, baska bir numaraniz ve argümaniniz yok.
@thekillingroad
Konu sicakken ortalikta yoksun, konu soguduktan sonra geliyorsun. Böylede tartismanin bir zevki kalmiyor..
Herkes icini döktügüne göre tadinda birakalim diyorum. Nasil olur?
"Biz hep Türkçe konuştuk sadece Arap harfleri kullanılıyordu" diyen arkadaşlar şunu bi çevirin hele...
Amed-i medid ve ahd-i ba'iddir ki daniş-gâh-ı istifadede nihade-i zanu-yı taleb etmekle arzu-yı kesb-i edeb kılıp gerçi irre-i ahen-i berd-i gûşiş-i bî-müzd zerre-i fulad-ı fu'ad-ı infihamı hıred edemeyip şecere bî-semere-i isti'daddan yek-bar-ı imkân intişar-ı nüşare-i asar-ı hayr-ül me'ad as'ab-ı min-hart-ül katad olup ancak piş-nigâh-ı ihvan ve hullanda hem-ayar-ı nühas-ı hassas olan hey'et-i danişveriyi zaharif-i tafazzul ile temviye ve tezyin edip bezm-gâh-ı sühan-gûyanda iksar-ı sersere ile ser-halka-i ihvab-ı hava-ayin olmuş idim.
Bilip bilmeden boş konuşmayın cahilliğiniz belli oluyor. Lisedeyken "failün failatün mefailün hoca bu ne .mk" dediğiniz günleri unutmayın.
Olum sen halen banlanmadın mı la kaç senedir takip ederim bu forumu senin gibi taşkınlık çıkaran adam görmedimIncil in yazıldığı alfabe olan latin alfabesini bizimdir dokumazsiniz
Olum sen halen banlanmadın mı la kaç senedir takip ederim bu forumu senin gibi taşkınlık çıkaran adam görmedim
Olum sen halen banlanmadın mı la kaç senedir takip ederim bu forumu senin gibi taşkınlık çıkaran adam görmedim
Konuştu filologAnadilimiz bu zaten Latin Türkçesi sonradan geldi.
Maalesef ülkenin çoğu böyle düşünüyor. Üzücü.