Osmanlıca klavyeler hazırlandı

cesurtarih

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Osmanlıca zor alfabe diyenler alfabe yüzünden geri kaldık diyenler Japonlar şu an mağarada yaşıyorlar demi? :)

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Biz bu konuları tartışırken ülkemiz soyulmaya devam ediyor..

cesurtarih

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Osmanlı aslında gerçekten bir çok meseleyi aşmış zeki olanı Devletlere eyaletlere vali idareci atamış devlet kademesinde görev vermiş normal olanları da yabancıysa yeniçeri Türk'se kazasker yapmış

Günümüzde gece okulları ile zorla okuma yazma seviyesi %100 olsa ne olur olmasa ne olur baksana Osmanlıcaya dil diyen okumuş cahiller dolu. Bence bunlara tabela okur yazarı demeliyiz.

Tutturmuşlar Osmanlıya Matbaa geç gelmiş miş bu insanların katipliğin bir meslek oldğundan haberi yok
Şimdi her yer matbaa dolu da evet sen sen bunu söyleyen kaç kitap okuyorsun işte senin osmanlıca bilgin onu arapça sanmaktan öte gitmiyor

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
adamlar iyi niyetiyle klavye yapmışlar klavyeden başka herşeyi yazıyorsunuz aferin güzel olmuş ellerinize sağlık demek gerekir elbet birilerinin işine yarar bu klavyeler.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
"Biz hep Türkçe konuştuk sadece Arap harfleri kullanılıyordu" diyen arkadaşlar şunu bi çevirin hele...
Amed-i medid ve ahd-i ba'iddir ki daniş-gâh-ı istifadede nihade-i zanu-yı taleb etmekle arzu-yı kesb-i edeb kılıp gerçi irre-i ahen-i berd-i gûşiş-i bî-müzd zerre-i fulad-ı fu'ad-ı infihamı hıred edemeyip şecere bî-semere-i isti'daddan yek-bar-ı imkân intişar-ı nüşare-i asar-ı hayr-ül me'ad as'ab-ı min-hart-ül katad olup ancak piş-nigâh-ı ihvan ve hullanda hem-ayar-ı nühas-ı hassas olan hey'et-i danişveriyi zaharif-i tafazzul ile temviye ve tezyin edip bezm-gâh-ı sühan-gûyanda iksar-ı sersere ile ser-halka-i ihvab-ı hava-ayin olmuş idim.

Bilip bilmeden boş konuşmayın cahilliğiniz belli oluyor. Lisedeyken "failün failatün mefailün hoca bu ne .mk" dediğiniz günleri unutmayın.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Aslında sana en başta vermem gereken cevabı vereyim ilk yazim baya zoruna gitmiş belli şöyle diyeyim anlaşılan 86 yil önce bu sınırlar içinde yaşamayan birisin sen yada senin atan. Yazini okumadim bile belliki bu topraklardan değilsin Osmanlicaya uyduruk diyen sen emin ol birgun Allah nasip ederse seningibi azinliklara Osmanlı adaleti uygulayacagim

Okumadığına bir şüphe yok, o yüzden bunu ayrıca belirtmen de gerekli değil. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

isine geldi mi "begen" isine gelmedi mi yalan dolan. Bellediginiz tek bir konu varsa o da okuma-yazma orani, baska bir numaraniz ve argümaniniz yok.

Hayır, beğendiğim zaman "beğen", yalan dolan olduğu zaman yalan dolan.
Ben herhangi bir argümana sarılmadım, koyulan yazıda bu argüman üzerinden eleştiriler yapılmış, ben de buna işaret ettim.
Yazıda neyin yalan ve neyin çarpıtma olduğunu söyledim. Benim işime neyin gelip gelmediği gibi farazi şeyler üzerinden konuşmak yerine "okuma yazma bilmek sadece abece bilmek demek değildir" gibi boş bir ifadeyi tartışsak?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=291218]thekillingroad[/MENTION]

Konu sicakken ortalikta yoksun, konu soguduktan sonra geliyorsun. Böylede tartismanin bir zevki kalmiyor..

Herkes icini döktügüne göre tadinda birakalim diyorum. Nasil olur?

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ortalık karışacak vaziyet alalım. :devil2:

oysa yoğurtlu sosun içimi ferahlatması gerekiyordu.. :lol:

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@thekillingroad

Konu sicakken ortalikta yoksun, konu soguduktan sonra geliyorsun. Böylede tartismanin bir zevki kalmiyor..

Herkes icini döktügüne göre tadinda birakalim diyorum. Nasil olur?

Takdir edersiniz ki işim gücüm olabilir? :) Bir de kış geldiğinde başka konsantrasyonlarım oluyor, kar bulduğun an dağa git şeklinde, o yüzden ara ara giremediğim oluyor.
Benim içimi dökmek gibi bir niyetim yoktu, ha amacım mı vardı sanki, o da yoktu. Farketmez.

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Gereksizlik pesinde , gelecege dair umudu olmayan insanlarin , gelistirmeden , icat etmeden ; sadece hazira konan , belesci , hirsiz , iki yuzlu insanlarin bol oldugu bu ulkede ne yazikki bizim ilerlememiz imkansizdir.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Harf Devrimi, Türkiye'de 1 Kasım 1928 tarihinde 1353 sayılı "Yeni Türk harflerinin kabul ve tatbiki hakkında Kanun"un kabul edilmesi ve yeni alfabenin yerleştirilmesi sürecine genel olarak verilen isimdir. Bu yasayla o güne kadar kullanılan Osmanlı Alfabesi'nin yerine, Latin Alfabesi'nin Türkçeye uyarlanmış bir biçimi kabul edildi.

Bana bu yetiyor diğer alfabeyi öğrenmiyorum öğrenmekte istemiyorum.

dmc178

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
"Biz hep Türkçe konuştuk sadece Arap harfleri kullanılıyordu" diyen arkadaşlar şunu bi çevirin hele...
Amed-i medid ve ahd-i ba'iddir ki daniş-gâh-ı istifadede nihade-i zanu-yı taleb etmekle arzu-yı kesb-i edeb kılıp gerçi irre-i ahen-i berd-i gûşiş-i bî-müzd zerre-i fulad-ı fu'ad-ı infihamı hıred edemeyip şecere bî-semere-i isti'daddan yek-bar-ı imkân intişar-ı nüşare-i asar-ı hayr-ül me'ad as'ab-ı min-hart-ül katad olup ancak piş-nigâh-ı ihvan ve hullanda hem-ayar-ı nühas-ı hassas olan hey'et-i danişveriyi zaharif-i tafazzul ile temviye ve tezyin edip bezm-gâh-ı sühan-gûyanda iksar-ı sersere ile ser-halka-i ihvab-ı hava-ayin olmuş idim.

Bilip bilmeden boş konuşmayın cahilliğiniz belli oluyor. Lisedeyken "failün failatün mefailün hoca bu ne .mk" dediğiniz günleri unutmayın.

O dediğin divan edebiyatıdır. Dil değil. Yunus Emre, Karacaoğlan'da Osmanlı zamanında yetişmiştir. Onlar şiirlerini halk Türkçesi ile yazmışlardır. Eğer tezini kanıtlamak istiyorsan fermanları, fetvaları ve kanunları buraya koyman lazım. Bırak o zamanki çıkan kanunları, şuan çıkan çoğu kanunları da anlamazsın. Aç ceza kanunu bakalım ne kadarını anlayacaksın.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Incil in yazıldığı alfabe olan latin alfabesini bizimdir dokumazsiniz

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
! Anlayana

- - - Mesaj Güncellendi - - -

! Anlayana

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Tadinda birakalim.

Bir kere de konu kilitlenmeden durmasini bilelim.

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Anadilimiz bu zaten Latin Türkçesi sonradan geldi.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Osmanlica diye dil yok Türkçe ve Eski Türkçe o miladi doldu modern Türkçe Atatürk tadrafindan oluşturuldu sanki eski yaziyi okuyup,yazabiliyorda konuşuyor.