Osmanlı imparatorluğundaki en büyük hatalar !!!

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Abdülhamit normal bir padişahtı çok överler.
iyisiyle kötüsüyle sevmeye biliriz ama saygımız sonsuzdur.Keza istiklal marşımızın yazarıda öyleydi sevmezdi ama saygı duyardı.
Dönemin şartlarına göre bakmak lazım o dönemde zaten Osmanlı'yı nerden tutsan elinde kalıyordu.

Aman hocam siz de tam sitesini buldunuz birazdan oklar size döner, demedi demeyin :)

Tony Stark

Profesör
Reaksiyon puanı
1,315
iyisiyle kötüsüyle sevmeye biliriz ama saygımız sonsuzdur.Keza istiklal marşımızın yazarıda öyleydi sevmezdi ama saygı duyardı.
Son olarak yazayım şunu görünce dayanamadım :tearsofjoy:
Sözcü gazetesinden okuduğun bilgilerle tarih öğrenirsen bu kafa yapısında olman normaldir.
Buraya belge diye sözcü gazetesi ve elemanlarını atma bir zahmet kardeşim:)
Kaynaklı belgelere bak.İlber Ortaylı dinle,Ahmet Anapalı dinle,Ahmet Şimşirgil dinle.Aynı zamanda oku.Ama buraya sözcüden sözde tarihçiler atma.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Dönemin şartlarına göre bakmak lazım o dönemde zaten Osmanlı'yı nerden tutsan elinde kalıyordu.

Aman hocam siz de tam sitesini buldunuz birazdan oklar size döner, demedi demeyin :)
Herkesin kendi fikri takmayın kafanıza.İster doğru bulursun ister yanlış.

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
Hocam attığınız tamamiyle sol tarafcı bir sayfa bende buraya senin sevdiğin yöneticilerinin kötü yanlarını atabilirim ama bu karalamak olur sizde sorgulamaktan ziyade karaliyorsunuz

Tony Stark

Profesör
Reaksiyon puanı
1,315

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Son olarak yazayım şunu görünce dayanamadım :tearsofjoy:
Sözcü gazetesinden okuduğun bilgilerle tarih öğrenirsen bu kafa yapısında olman normaldir.
Buraya belge diye sözcü gazetesi ve elemanlarını atma bir zahmet kardeşim:)
Kaynaklı belgelere bak.İlber Ortaylı dinle,Ahmet Anapalı dinle,Ahmet Şimşirgil dinle.Aynı zamanda oku.Ama buraya sözcüden sözde tarihçiler atma.
2sinide çok severim ama ilber ortaylı daha değerlidir benim için .
dediğim gibi iyisi ve kötüsü olmuştur her kaynaktan arastırırız.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Hocam attığınız tamamiyle sol tarafcı bir sayfa bende buraya senin sevdiğin yöneticilerinin kötü yanlarını atabilirim ama bu karalamak olur sizde sorgulamaktan ziyade karaliyorsunuz
Sağ sol farketmez hepsini okudum sıkıntı yok benim için
sağ kaynaklardada haklı bulduğum yerler oldu

Tony Stark

Profesör
Reaksiyon puanı
1,315
Her kaynaktan araştırma işte.Belgeli kaynaktan ve tarihçiden araştır sana zahmet.Çok sevdiğin kişileri dahi belgelerle araştır ki gör:)

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Her kaynaktan araştırma işte.Belgeli kaynaktan ve tarihçiden araştır sana zahmet.Çok sevdiğin kişileri dahi belgelerle araştır ki gör:)
Tabi ki araştırırız sıkıntı olmaz. İyi günler dilerim.Saygılar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mehmet Akif Ersoy'un ''Pişmanlık Şiiri''nden de haberin yok sanırım.Elin değmişken onu da bir araştır dediğim tarihçiler bahseder.
şiire bakınca domuz dediğini farkettim açıkçası saygısızlık yapmış dediğim gibi iyilikleride olmuş ben inkaar edemem.

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
Yahu Batılılaşan zaten Bab-ı Ali, Yıldız Sarayı halk olacak tabi hiç mi duymadınız Lale Devrini açın okuyun.
Bak arkadaşım senin bahsettiğin yıllar Osmanlı'nın en iyi dönemleri. Tımar sistemi bozulduktan sonra devlet toprağını üzerindeki halkla birlikte ilk kiraladı sonra sattı. Mültezimler Osmanlı'ya nakit para verdi halktan alacağı vergiyi onlarca kat arttırdı sen hala neyden bahsediyorsun?
Osmanlı aldığı ganimeti orduya dağıtmış halka niye dağıtsın zaten orada işleyen sistem de taa Hz. Muhammet döneminde ortaya atılmıştır.
İster inanın ister inanmayın İstanbul hariç yaşayan halk sadece vergiyle hükümlüydü ve durumları da pek iç açıcı değildi.
Abi kendin söylüyorsun zaten lale devrinden sonra Osmanlı yıkılışa geçiyor diye. Abi peki Abdulhamit napsin? Adamın elinde bir şey yok ki iş yapsın. Atatürk yoktu bile Abdulhamit tahta iken. Bu adam geciktirmese sizce Atatürk u başa gecirtirlermiydi Abdulhamit hani indirenler

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Abi kendin söylüyorsun zaten lale devrinden sonra Osmanlı yıkılışa geçiyor diye. Abi peki Abdulhamit napsin? Adamın elinde bir şey yok ki iş yapsın. Atatürk yoktu bile Abdulhamit tahta iken. Bu adam geciktirmese sizce Atatürk u başa gecirtirlermiydi Abdulhamit hani indirenler
Dediğiniz gibi 2.Abdülhamit gene iyi yönetti diyorsunuz bende öyle kaanatindeyim ama matematiksel olarak bakarsan osmanlı 33 yıl çok acı çekmiş olmaz mı osmanlı zaten bitmiş ozaman sürünmüştür osmanlı ?

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
İşte bunu anlatıyorum ya halbuki Abdulhamit övülmesi gereken bir insan. Düşün ya elinde ne ekonomi ne asker ne bişe var. Adamı en güvendiği adam indiriyor tahtan bu adam 33 yıl napsin be mübarek
Baskıcı bir yönetim uyguladı o yüzden uzun yıllar kalması gayet doğaldı. Tabi sadece baskı dönemi diyip geçmek lazım bu dönemde iyi işler yapıldı/yapılmaya çalışıldı. Keza Batılı adımları da atmaya çalışan bir kişidir. En son Latin Alfabesi için bile talimat vermiştir ama yanılmıyorsam o dönemde ya tahttan indirildi ya 93 Harbi oldu.

Yahu sen ne iki de bir Atatürk'ü işin içine sokuyorsun ne alakası var konuyla. Yok Atatürk yoktu yok bilmem ne. Her konunun içine dahil etmeyin sonra konular kapanıyor daha önceden yaşadık. Konu Osmanlı.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Baskıcı bir yönetim uyguladı o yüzden uzun yıllar kalması gayet doğaldı. Tabi sadece baskı dönemi diyip geçmek lazım bu dönemde iyi işler yapıldı/yapılmaya çalışıldı. Keza Batılı adımları da atmaya çalışan bir kişidir. En son Latin Alfabesi için bile talimat vermiştir ama yanılmıyorsam o dönemde ya tahttan indirildi ya 93 Harbi oldu.
Aslında 5.Murada iyi birisiydi kitap okurdu araştırma yapardı ama ne yazık ki 2.abdülhamidi istediler

Yahu sen ne iki de bir Atatürk'ü işin içine sokuyorsun ne alakası var konuyla. Yok Atatürk yoktu yok bilmem ne. Her konunun içine dahil etmeyin sonra konular kapanıyor daha önceden yaşadık. Konu Osmanlı.
Atatürk ile ilgili bir kıyaslama yapmış arkadaş onun kendi görüşü saygı duymak lazım.

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
Dediğiniz gibi 2.Abdülhamit gene iyi yönetti diyorsunuz bende öyle kaanatindeyim ama matematiksel olarak bakarsan osmanlı 33 yıl çok acı çekmiş olmaz mı osmanlı zaten bitmiş ozaman sürünmüştür osmanlı ?
Çökmek yerine sürünsün mü abi okumuyor musunuz ya. Adam kalkındırmak için yapıyor süründürdü diyorsun abi senin amacın karalamak ya. Abdulhamit hani sevmediğin için kin kusuyorsun. Adam ölmeden önce yaptığı anlaşma yüzünden Kıbrıs'ı almanızda yardımcı oldu. Kıbrıs’ı İngiltere’ye Sultan Abdülhamid mi verdi? - Yeni Akit

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Çökmek yerine sürünsün mü abi okumuyor musunuz ya. Adam kalkındırmak için yapıyor süründürdü diyorsun abi senin amacın karalamak ya. Abdulhamit hani sevmediğin için kin kusuyorsun. Adam ölmeden önce yaptığı anlaşma yüzünden Kıbrıs'ı almanızda yardımcı oldu. Kıbrıs’ı İngiltere’ye Sultan Abdülhamid mi verdi? - Yeni Akit
İşte efendim beceremediği için süründü dedim ben.

bakın keza sizde sağcı bir gazeteyi yazmışsınız normal böyle övmeniz sürekli.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Aslında 5.Murada iyi birisiydi kitap okurdu araştırma yapardı ama ne yazık ki 2.abdülhamidi istediler

Atatürk ile ilgili bir kıyaslama yapmış arkadaş onun kendi görüşü saygı duymak lazım.
Benim kızdığım nokta konuyla alakası olmaması.
Sapmasın yani maksadım bu.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770

Meşrutiyet sözü verdiği için tahta çıkardılar :)

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130

Kardeşim konu Osmanlı ben Atatürk konusu ile ilgili bir şey mi attım? Ciddi mana da beni bezdiriyorsun bu tarz konularda. Abdulhamit Han'ın yaptığı faydaları anlatırken Atatürk ün bu olayını örnek verdim? Konuyu Atatürk e döndermedim

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Çok emin olmayın dini bir konu Atatürk'e hakaret ile kapandı :)
Herkesin dini kendine.Yok şu böyle yok bu böyle herkesin dini kendinedir.Hesabımızı ahirette vereceğiz sen ben biz şu onlar bunlar.Allah günahlarımızı affetsin ne diyelim kusursuz bir insan yok dur şu dünya kabul edelim.

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
Benim kızdığım nokta konuyla alakası olmaması.
Sapmasın yani maksadım bu.
Aga bak faydalarını anlatıyorum siz lale devrinden sonra Osmanlı bitti yok oldu işe yaramaz şekilde söylüyorsunuz ben de 33 yıl bosunat sürünmedi şu şu oldu diyorum? Konuyu neden başka yere çekeyim ki?

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Aga bak faydalarını anlatıyorum siz lale devrinden sonra Osmanlı bitti yok oldu işe yaramaz şekilde söylüyorsunuz ben de 33 yıl bosunat sürünmedi şu şu oldu diyorum? Konuyu neden başka yere çekeyim ki?
Tabiki oldu hicaza demir yolları savaşlar Allah yukarda ama faso fiso övüyorsunuz efendim.Gerçekler sadece övünmeyle olmaz övünen yerler sürekli gerçek kaynak olmaz..

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
Çok emin olmayın dini bir konu Atatürk'e hakaret ile kapandı :)
:D beni kışkırtmaya çalışıyorsun devam et bakalım nereye kadar ne süreceksin

Tabiki oldu hicaza demir yolları savaşlar Allah yukarda ama faso fiso övüyorsunuz efendim.Gerçekler sadece övünmeyle olmaz övünen yerler sürekli gerçek kaynak olmaz..
Faso fiso övmüyorum kardeşim. Anlattiklarimin hepsi tarihte olan şeyler. Bir şey uydurmuyorum yani

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
:D beni kışkırtmaya çalışıyorsun devam et bakalım nereye kadar ne süreceksin

Faso fiso övmüyorum kardeşim. Anlattiklarimin hepsi tarihte olan şeyler. Bir şey uydurmuyorum yani
Gerektiğinden fazla övdünüz gibi geldi de alındıysanız kusura bakmayın artık :)
görüşünüze saygım sonsuzdur :)

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Tamam bir problem yok sadece başkaları gelir, farklı taraflara çeker, konu kapanır ondan diyorum.
Sürünmek filan hoş değil öyle demeyelim biz de.
Yani Allah rahmet eylesin yaptığı iyi şeyler vardı ama baskıcı dönem uygulaması bana göre hoş değildi. Gerçi Jön Türkler padişahları parmağında oynatırken (yanlış anlaşılmasın tahttan indirme,çıkarma ve zorla isteklerini kabul ettirme vb.)bir şeyler yapılması da gerekiyordu tabii orası da ayrı bir konu.