Osman Tanburacı: "Halil İbrahim Sofrası"

aliihsangs12

Profesör
Reaksiyon puanı
4
1.jpg

Osman Tanburacı

Halilibrahim Sofrası

Kimi kuru ekmeğe talim eder, kimi baklava börek yer... Kiminin sofrasında vardır kuzu şişi, kiminin çorba içerken kırılır dişi... Hamdolsun Galatasaraysan, futbolun sırrını çözmüş isen, mazinde UEFA yatıyorsa, o yıllar unutulsa da Galatasaray tarihe de baş kaldırır, lider Trabzon'u Kupa maçında muma çevirmiş Gaziantep'e de...

Galatasaray, ligin efesi Gaziantep'i 3-1 yenerken ultrAslan'a da Ali Sami Yen'de mükemmel bir ziyafet çekti. Sanırsınız çimler üzerine Halilibrahim Sofrası kurulmuş...
Abartmıyorum, maçı seyrederken 'keyif katsayım arttığı' için size bu zevk anını seçkin futbola yakışan şekilde aktarıyorum...
Gerçekten güzel bir maçtı, tarif et deseniz; güzel oyunu anlatmaya kelimeler yetmez...
Kıskanlar için söylüyorum; inanmayanlar aklı başında bir arkadaşına sorsun, hatta bir 'futbol doktoru' bulsun, nedenini öğrenip bu futbolun 'reçetesini' alsın!

6288_gssevinc.jpg

Yarım saatlik fırtına

Lezzet kısa sürdü diyenler için söylüyorum; mevsim yağmuru kısa sürer ama o toprak kokusu yok mu o toprak kokusu... Adamın burnundan gitmez. En güzel yağmurlar 'Baran-ı Nisan'dır... Nisan yağmuru yağar durur sonra tekrar yağar... Tabiat uyanır...
Neyse... Edebiyat bitti...
Bağışlayın çok zevkli bir maçtı...
Gol vardı, goller vardı...
Hücum vardı, servis vardı...
Üst üste üç pas yapılamayan ne maçlar görmüşken bu gözler, dünkü maç rüya gibiydi...
Kapat gözlerini sırt üstü yat; her bir Galatasaraylı futbolcu için gökten beşer onar yıldız topla...

Teşekkürler Skibbe...
Teşekkürler Burak Dilmen Hoca, Cevat Hoca...
Şimdi soruyorum;
Skibbe gitsin mi?

Makas futbolu

Kewell, Lincoln, Arda hepsi hovarda... Alıp veriyorlar... Olmadı bi daha alıp veriyorlar... Olmadı bi daha... Bi daha... Şarkı gibi. Taa gole kadar. Goller sıra dışı imalat!
Baş makastar kim; hepsi...
Malum, Galatasaray 'makas futbolu' oynuyor... Makasın ağzı açıldı mı bilin ki kapandığında rakibi ısıracak ve seyredenin ağzı açılacak!
Goller seyirlik,
Goller üretim harikası,
Goller takım ürünü, bireysel değil!...
Arda, Lincoln, Kewell...
Baros, Ayhan, Meira...
Re re re... ra ra ra... Gassay Gassay Cim Bom Bom...

6288_lincoln.jpg

Kem küm eden medya...

Beşiktaş tıss, Fener pıss... Medya hala kem küm ediyor...
Gaziantep maçını bırakıp;
'Kewell sakat!'
'Eyvah!... Benfica maçında Kewell yok!'
'Ancak yarım saat oynuyorlar!'
'Fener maçı kayıptır!' diyerek başlıklar atarak, canım Antep maçını es geçiyorlar!

Bu ülkede Galatasaray kıskanılıyor...
Onun için sordum Skibbe gitsin mi diye?
Aragones'in takımı dökülüyor,
Ertuğrul Sağlam gitti de ne oldu?
Ama ille de Skibbe...
Galatasaray da seyredene zevk veriyor.
Ama 'film kısaymış!'
Bul uzun metrajını, onu seyret!
Var mı?

Yahu el insaf!
Galatasaray, Gaziantep'i sürklase ediyor, Antep golü Arda'nın 'acemi penaltısı'ndan buluyor, medya hala bunları görmezden gelip Galatasaray'ın kuyusunu kazıyor!
Evet, Gaziantep goller kaçırdı...
Ama Galatasaray daha ilk yarı durumu 6-0'a taşırdı...
Bunu da söylesenize...
Etmeyin yahu!
Ayıptır yahu!...
Bırakın Galatasaraylı güzel futbolun zevkini yaşasın!

Sabah gazetesinde mükemmel Gaziantep maçının ardından Hıncal'a sorulan sorulara bakın;
'Son 11 maçın 9'unda gol yiyen Galatasaray, Benfica ve Fenerbahçe'ye nasıl oynamalı?'
Elinin körü!... Soruya bak soruya...
Gaziantep maçıyla ne ilgisi var bu sorunun...
Hıncal ne cevap veriyor önemli değil, medya Galatasaray'ın Gaziantep karşısındaki mükemmel oyununu 'es' geçiyor. Mesele bu!
Eğer ki Fener bir 'gıdım' iş yapsın manşetlere çıkıyor.
Komik!

Bu hafta Galatasaray'ın oyunu kadar zevk veren bir başka müsabaka varsa, gelin gider yapalım.
Hepsi futbol adına keçiboynuzu,
Galatasaray keyif veriyor ama beğenen yok!
Hala 'öküz altında buzağı arayanlar var...'
Bir kere de helal olsun deyin!
Bir kere de yarım ağızla aferin deyin ki bi dahaki sefere tenkit hakkınız olsun!
Ayıbın da bu kadar şeddelisi olmaz!

Maçın özel notları

Kewell, Lincol, Arda bunlara ilaveten, Baros...
Bin sayfa şömiziye kaplı roman... Yani futbolun kitabı! Maç başladı on dakka geçmedi Arda sağdan sola geçti, Kewell sağa... Futbol rüzgarı esmeğe başladı. Rakip de Gaziantep... Takır takır oynuyor Nurullah Sağlam'ın takımı... Başkan İbrahim Kızıl da iyi takım yapmış. Tabata, Eduardo, Deumi, Erman, Hakan Bayraktar, bilhassa soldan bindiren Korkunç İvan... Bunlar zehir gibi futbolcular. Zurita.... Beto ve Murat Ceylan da yoklar!... Gaziantep bir süre oyuna ağırlığını koydu ama yetmedi;
Galatasaray Ayhan ve Meira ile başlattığı ataklarda büyük işler yaptı. Bu ikili dün coştu...
Ayhan çok koştu, rakibe bastı, ileri geri, mekik gibi çalıştı.
Meira hem defansına yardım etti hem takımını atağa kaldırandı. İleri sokuldu, gol bile aradı...
Kewell başlı başına 'çift beyin.' Top ayağına geldi mi bil ki 'dilim pizza' servisi başlıyor. Mükemmel... Şaşılacak bir sürat ve hatasız paslar.
Neymiş hastaymış...
Kewell karaciğer hastası olduğu için ancak 60 dakika oynayabiliyorsa;
Koşmayan Alex demek karaciğersiz!

'31 yapan varsa' beri gelsin!

Galatasaray defansı ile ofansı arasında bütün hatlarıyla mekik dokuyor.
Lincoln de 'harikalar kumpanyası'nın baş aktörü; dağıttığı paslar attığı gol, ayakta alkışlanır. Rakibi de takipte...
Arda bir başka 'küçük dev adam' rakibi tülbentten geçirip' süzüyor. Attığı attırdığı goller, defansına koşarak yardımı çok olumlu...
Galatasaray bu şekilde oynadı.
Neymiş yarım saatmiş!...
'31 yapan varsa' beri gelsin!

6288_Servet010.jpg

Servet'in kulağı çekik!

Belli ki Servet'in kulağı çekilmiş...
İleri kaçmayınca Galatasaray defansı ayakta kaldı. Servet bir kere gitti, yüreğimiz hoplattı.
Savunma görevini üstlenince de takım rahatladı.
Kalede De Sanctis güven veriyor. Zamanlaması, topa çıkışları, altı pasa hakimiyeti çok iyi. Cesareti en büyük meziyeti...
Baros için de övgü gerek, rakiple iyi becelleşiyor...
Presi de var, yıkılmadan ayakta kalışı da...
De Sanctis'in degajını göğsüyle indirmesi de, rakibi topla geçmesi de...
Sağa sola deli dolu koşmak, rakibi oyalamak marifet değil...
Baros gibi oyuna katkıda bulunmak, topu kullanmak, arkadaşlarından kendine servis yapılmasını beklemeden, arkadaşlarına servis yapmak güzel şey. Hem de rakipten çalarak!

Galatasaray, Gaziantep'i 3-1 yendi, mükemmeldi...
Bir de fiyaka süresini uzatırsa rakiplerin boyları kısalır!
Değil Galatasaray'ın kafalarına vuracağı tokmaktan...
Rakipler Galatasaray'a saygı duyacağı için başları öne eğilecek de ondan boylar kısalacak...

Teşekkürler Galatasaray.
Sakatlar orduna rağmen; Örneksin...

Kaynak

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Abi nasıl bi adam bu ya hiç lafına hayır öyle değil bu yanlış denmiyo müthiş bi spor yazarı yorumucusu her yazısını mutlaka okurum hepde doğruları kimsenin görmediklerini cogu kişinin yazamadıklarını yazıyor gerçek bir gazeteci