Merhabalar elimde hackintosh bilgisayar var. Mavericks. Ben Yosemite ve sonrasını seviyorum. Ancak yüklenmiyor bu bilgisayara. Os X Mavericks i sevmiyorum. Tekrar Windows a geçsemmi? Geçersem Server 2008 e geçeceğim.
Windows Server 2008 olabilir.Merhabalar elimde hackintosh bilgisayar var. Mavericks. Ben Yosemite ve sonrasını seviyorum. Ancak yüklenmiyor bu bilgisayara. Os X Mavericks i sevmiyorum. Tekrar Windows a geçsemmi? Geçersem Server 2008 e geçeceğim.
Vista olduğundan pek anlamı yok. R2 olanı kullanabilirsin Aero açmazsan ve içi boş kalırsa. 7 den daha hızlı boot ediyor mesela.Geçeyimmi? iyi bir kararmı?
Onda sanal makine nasıl kullanıyorsun? Normal Rufus tan MBR olarak yazdıracaksın.Elimde R1 var. R2 ye güncellemeyi düşünüyorum sonra. Çok oyun oynamayacağım zaten. Bir minecraft birde world of tanks oynarım belki o kadar. Klasik tema daha çok seviyorum üstelik.
Mesaj otomatik birleştirildi:
peki nasıl yazdıracağım?
Birde sanal makine den yazdıracağım ama nasıl atacağım isoyu?
Rufus gereksiz aslında. Elinle MBR FAT32 biçimlendir ISO nun içini at oldu.Rufusu sanal makineye atamıyorum. Yazdırmak için sanal makine oluşturdum.
Bağlama noktasına ne yazacağım?
macOS ta nasıl FAT32 yapacağım?
MBR ise sıkıntı yok.Böylemi? (FAT ile biçimlendirdim)
ExFat'a biçimlendir o zaman.Hata verdi. Üstelik biçimlendiremiyorum.
ExFat'a biçimlendir o zaman.
Anlamadığım şey şu, şu an sen bu ISO'yu USB'ye yazdırdın mı?Flash ile açıyorum sistemi görüyor flashı ama beni direkt macos a yolluyor.
Bootcamp'i gerçek bir Mac üzerinde kullanabilirsin, Hackintosh üzerinde değil, yanlış anlamadıysam sorunun tam olarak bu (öbür türlü kuracağın imajda o seri numarasını aldığın Mac'in sürücülerini yüklemiş olursun Windows'a ve yanlış sürücü yüklersen ne olacağını biliyorsundur hadi onu geçtim Boot etme olasılığı bile çok düşük).Flash ile açıyorum sistemi görüyor flashı ama beni direkt macos a yolluyor.
çok iyi karar os x te hiçbir şey açılmıyor oyun falan benim bilgisyarda alan yok lanet şeyden kurtulamadımGeçeyimmi? iyi bir kararmı?
Balena Etcher ile Windows ISO'su (OS X üzerinde) hazırlayamazsın, hata alırsın (tecrübe ile sabit çünkü yazdırırken Windows'un Boot.efi'sini değil Mac'in Boot.efi'sini yazdırırsın).Etcher ile deniyorum.
Son derece haklı tespit, araba parasına bilgisayar alıyorsun ve yükseltme yapamıyorsun.çok iyi karar os x te hiçbir şey açılmıyor oyun falan benim bilgisyarda alan yok lanet şeyden kurtulamadım
üsütne bazı dosyaları açmıyor .exe flnBalena Etcher ile Windows ISO'su (OS X üzerinde) hazırlayamazsın, hata alırsın (tecrübe ile sabit çünkü yazdırırken Windows'un Boot.efi'sini değil Mac'in Boot.efi'sini yazdırırsın).
Son derece haklı tespit, araba parasına bilgisayar alıyorsun ve yükseltme yapamıyorsun.
Çünkü onlar Windows OS'in dosyaları (Windows'ta da DMG'yi açamazsın).üsütne bazı dosyaları açmıyor .exe fln
Kurulum ekranında Shift+F10'a basın, Diskpart>list disk>select disk (disk ne ise)>convert GPT işlemlerini yap (GPT'ye çevirme işlemi normalde biliyorum fakat o yolla bütün HDD/SSD görünür olacak ve sadece oradan biçimlendir demen yeterli olacak).Sizin dediğiniz gibi FAT + MBR yapıp kopyaladım olmadı. Windows XP diski var. ONu yükleyip sonra düzeltebilirim.Ancak diskler gözükmüyor.