Örümcek Adam namaz öğreniyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kadima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Çankaya Timur İlköğretim Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için test tekniği ile hazırlanan sınav kâğıdına “Namaz Kılan Örümcek Adam” karakteri yerleştirildi.

090320131116522235698_2.jpg

Sinan Tartanoğlu'nun Cumhuriyet'teki haberine göre, Ankara Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Timur İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin son uygulaması oldukça tepki çekti.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavında, çocukların severek takip ettiği Örümcek Adam karakteri kullanıldı. Din öğretmenleri tarafından ortaokul öğrencileri için hazırlanan Din dersi sınav kâğıdında, Örümcek Adam’ın seccade üzerindeki bir resmi görüldü. Resmin üst bölümünde ise Örümcek Adam çizgi romanının orijinal adı olan “Spiderman” yazısının üstüne “Namaz öğreniyorum” yazılması dikkat çekti.

Öte yandan sınavda ortaokul öğrencilerine sorulan “Allah insanlara niçin kutsal kitap indirmiştir” sorusunun “Süs olsun diye, mezarlıkta okumaları, kızlara çeyiz için, doğru yolu göstermesi için” şıkları ile birlikte hazırlandığı görüldü.

Kaynak

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bence örümcek adam fikri uygundur 3 10 yaş arası için :)

Reaksiyon puanı
2,148
Klasik öğretmen değiller işte ilgi çekici şeyler yapıyorlar bence bir sorun yok yeni eğitim sistemi bunu istiyor.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Sesli güldüm

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Yanlış buluyorum. Konu din dersi ve yaratıcıları bakımından bu karakter farklı din mensubu durumunda. Farkında olmadan çocuklar yanlış yoldan götürülüyor.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Çocukların dünyasıyla içiçe olan kahramanların, figürlerin eğitim için kullanılması son derece yerinde buluyorum. Kalıplarla ezber yerine severek öğrenmeleri konuya katılmalarını kolaylaştıracaktır.Güzel bir eğitim modeli.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Test şıkları biraz gereksiz olmuş ama teknik fena değil. Bize saçma geliyor gülüyoruz ama benim gördüğüm kadarıyla çocuklar bütün gün bunlarla uğraşıyor.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Namaz kılan tavukda bekliyoruz..:)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Bu çizim uzun zamandır nette dolaşıyordu cok şaşırmadım açıkcası.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence süper olmuş kesinlikle. Eğitim ve Din nedense gençlerimizie çocuklarımıza hep kabus gibi öğretiliyor Ders çalış dediğimizde kaçacak delik yada söylenebilecek mazeretler arıyorlar nedeni ise bu güne kadar oku ezberle dediğimiz çağın dışında kalan eğitim sistemidir. Artık değişik taktiklerle öğrencilerin karşısına çıkmak lazım onlar öğrenmek istemeseler bile dersli eylenceli bir hale getirebilirsek eğer eminim derse katkıları daha büyük olacaktır. kendimden biliyorum matematiği hiç sevmezdim sebebi ise suratsız hocamızmış ilerliyen zamanda hocamız değişti gayet samimi içten gülümseyen tebessümü eksit etmeyen ve not kaygısı olmayan bir hocamız geldi inanın matemediği o sevdirdi bana...

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
tepki çekmiş. tuzlayalımda kokmasın.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
gayet normal Bu heralde 18-60 yaş arası için hazırlanmamış Çoçuklar için islama teşvik Herşey mübahtır ;)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ahaha resime güldüm en sondaki şıklara koptum :D:D

Csoylu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dalgamı geçiyorsunuz? Nasıl bir iş bu allah aşkına ???

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Sesli gülenlere sessizce güldüm.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Sesli gülenlere sessizce gülene sesli bir daha güldüm.

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Yabacıların bizi yozlaştırma çabalarına karşı olarak bu tür hareketleri destekliyorum, bence tüm çizgi film karakterleri için buna benzer uygulamalar yapılabilir

kaptan_07

Asistan
Reaksiyon puanı
5
çok güzel olmuş hocamızı tebrik ediyorum

önünde hayvan resmi olan elbiseyle namaz kılınmaz ama :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
süper kahramanlar idol niteliğinde olabiliyor, doğru tarafları olabilir de garip olmuş.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İlgi çekmek için yapmış öğretmen napsın bilgisayar manyağı olunca çocuklar mecbur...
bence bir sıkıntı yok abartmamak gerek...

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bunu haber yapan insanların insanlığını sorgulamak lazım ? Öküz altında buzağı aramayın.Anlamıyorum burası vatikanda bizim mi haberimiz yok müslüman ülkesi ama bu ülkede yaşayan insanlar bundan habersiz.

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunu yapan öğretmeni tebrik ediyorum. Diğer öğretmenlerinde girişimlerini bekliyoruz. Bir çocuğa islam ahlakını verirsen o insandan her zaman fayda alırsın. Belli bir zamanda yoldan da çıksa sapıtsada sonunda bulur doğru yolu. Sen yaşlandığında sana hürmet eder, vermezsen bu ahlakı sana söver.