Orucum bozuldu mu?

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Soru: Salya orucu bozar mı?

"Uyuyan kimsenin ağız suyu mutlak surette temizdir. Fetvâ bununla verilir. (Redd’ül Muhtar, İbn Abidin)
Ağızdan dışarı çeneye doğru iplik halinde sarkan ve ağızdan kopup ayrılmayan ağız salyasını içeriye çekip yutmak da orucu bozmaz. Çünkü bu halde henüz ağızdan çıkmamış sayılır. (Büyük İslam İmihali, Ömer Nasuhi Bilmen)

"Uyku halindeyken irade dışı yutulan tükürük vb. orucu bozmaz. Çünkü uyku halindeki durumdan mesul olunmaz. (Diyanet İşleri Başkanlığı)"

Soru: Tükürük orucu bozar mı?

"Din alimlerine göre, Ramazan ayında oruçlu bir kimse tarafından ağızda bulunan tükürüğü yutmak orucu bozmamaktadır ancak ağızda bulunan bu tükürüğün biriktirilmesi, kaçınılması gereken bir davranıştır."

Acıktığından dolayı yanlışlıkla parmağını ısırmışsın ve hemen tükürmüşsün. Bu durumda bozulacağını sanmıyorum. Ancak yine de ağzında tükürük biriktirme. Geldiği gibi yutarsan sorun olmaz.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,897
dalganızı gidin başka yerde yapın kardeşim. milletin kutsallarıyla alay geçmeyin.

biraz görgü, biraz insanlıktan nasibiniz olsun. beyninizi biraz okuyup geliştirin. uğraştığınız işlere bakın...

ne geçti eline alay geçince, göğe mi erdin, zengin mi oldun, millet çok güldü sana helal olsun bravo be çok kaliteli bir espriydi...

bir de durdum cevap yazıyorum sana...

valorant

Asistan
Reaksiyon puanı
101
dalganızı gidin başka yerde yapın kardeşim. milletin kutsallarıyla alay geçmeyin.

biraz görgü, biraz insanlıktan nasibiniz olsun. beyninizi biraz okuyup geliştirin. uğraştığınız işlere bakın...

ne geçti eline alay geçince, göğe mi erdin, zengin mi oldun, millet çok güldü sana helal olsun bravo be çok kaliteli bir espriydi...

bu arada şaka yapmıyordum yaşım biraz küçük yanlışlıkla elimi ağzıma götürdüm oruç bozulur mu diye sordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve bunu yanlış anlayan tek kişi sizsiniz

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,024
Bozulmamıştır. Bir daha yapmayın.