Soru Ortak Canlı Yayın Hakkında Konuşalım!

beyzanurbaysan

SDN
SDN
Reaksiyon puanı
208
Dün harbi Türkiye bir oldu abi. 155 milyar ne demek ya. Çok iyi para. Aklımda o paranın yan yana nasıl durduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Bir de Yeni Çamoluk Otomotiv Krallığı uıejsdhfnweskdn
05452851-2b80-436f-83a1-89183708792e.jpg

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,745
Nereden biliyorsun belki site güncel değildir. Bu kadar peşin konuşmayın iftiraya girer.
Kendi siteleri. Kendileri güncelliyor. AFAD ile sözleşmeyi ekleyebilmişler gördüğün gibi. O sözleşme de yeni (bir kaç gün önce) yapıldı. Bir de yardımda bulundukları diğer kuruluşlara bir bakın. Cocacola çalışanları derneği v.s.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Kendi siteleri. Kendileri güncelliyor. AFAD ile sözleşmeyi ekleyebilmişler gördüğün gibi. O sözleşme de yeni (bir kaç gün önce) yapıldı. Bir de yardımda bulundukları diğer kuruluşlara bir bakın. Cocacola çalışanları derneği v.s.
Para akışı denetlenmesi için 2 ayrı büyük yer ile anlaşıldı. Öyle birşey yapmazlar.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Ne yapmazlar? Eski yardımları fasafiso yerlere gitmiş. Şimdiki yardımları henüz sıfır. Paranın üstünde yatıyorlar. Denetimlerden ne sonuç çıkmış?
Öyle birşeyin olması imkansız alan belli herşey ortada. Kayıtları da var. Siz bazı kurumlar ile karıştırıyorsunuz belkide.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Halkımız zaten yapmak istiyor ama bir aracı olunca toplanan parada artıyor ?
Normalde devletin görevi bu. Toplanan vergiler şu bu. Zengin ülkelerde halkın yardım etmesine gerek bile kalmıyor bütün ihtiyaçları anında çözülüyor. Artık tek önemli şey binaların baştan yapılması. Düzgünce son teknoloji kullanılmalı. Bence tüm Türkiye de olmalı. Önce İstanbul dan başlanmalı.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,705
Her yıl toplasalar, ihtiyaç sahiplerine verseler ülkede aç kalmaz.
Bunu birkaç yerde daha duydum çok doğru ?

Allah ve Peygamber efendimiz bunu emrediyor zaten

Dün o milyonlarca lira bağışlayan 20 milyonu 25 milyona yuvarlayan patronlar işçilerin maaşlarına zam yapsa ülkedeki tüm işçiler şevkle keyifle çalışır derki maaşı alınca mutfak masrafımı en iyisiyle yapıyorum elektronik eşyamı alıyorum evimi arabamı alıyorum der

sepiti

Asistan
Reaksiyon puanı
206
van depreminde arayıpta şu kadar bağış yapıyorum diyenlerin bir çoğu olaydan sonra sus pus oldular parayıda vermediler ...!!! sonra olay medyaya yansıyınca özellikle sanatçıyım diye geçinenler okul vs yaptırıp onuda vergiden !! düşerek yine vatandaşa değil kendilerine hak sağladılar...
inş dün akşamki konuşulan paralar yatırılır havada kalmaz sözler...!!!
ainesi iştir kişinin lafına bakılmaz.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Madem bu kadar toplanabiliyordu deprem olmadan önce binalara dönüşüm için toplansaydı bu paralar.
Bir noktadan sonra olay şova döndü gibi geldi. Özellikle Murat Yıldırım susturduklarında çok soğuyup kapattım. Merkez bankasının bağış yapıp özelleştirilmesini vs. hiç bir şey demiyorum zaten. Dedim benim haber yokmuş böyle bir şey olabilir mi diye, Twitter'a girince kimsenin haberi yokmuş onu gördüm. Daha bilmediğimiz neler var kim bilir.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,705
Normalde devletin görevi bu. Toplanan vergiler şu bu. Zengin ülkelerde halkın yardım etmesine gerek bile kalmıyor bütün ihtiyaçları anında çözülüyor. Artık tek önemli şey binaların baştan yapılması. Düzgünce son teknoloji kullanılmalı. Bence tüm Türkiye de olmalı. Önce İstanbul dan başlanmalı.
Dün yarışmayı 15-20 dakika izledim fakirin Allahı olduğumu öğrendim, eğer baştan sona izleseydim ateist olmuştum