Örnek ülke Türkiye

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Örnek ülke Türkiye

Olimpiyatlara Türkiye'nin 66 kadınla katılması diğer müslüman ülkeleri teşvik etti

Londra Olimpiyatları'na 66 kadın sporcuyla katılacak olan Türkiye, Müslüman ülkeleri kadın sporcu sayılarını artırmaları yönünde teşvik eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından örnek ülke olarak gösterildi.

Ay-yıldızlı takımın 16 branşta 66'sı kadın, 48'i erkek olmak üzere 114 sporcu ile katılacağı Londra Olimpiyatları öncesinde açıklamalarda bulunan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, "Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı olimpiyatlar öncesinde Türkiye kadın sporcu sayısıyla dikkatleri üzerine çekti. Örnek ülke olduk" dedi.

IOC'nin uzun uğraşlardan sonra Katar'ı ikna ettiğini ve Katar'ın olimpiyatlara kadın sporcu göndereceğini dile getiren Gündoğan, "Sırada Suudi Arabistan var" ifadesini kullandı.

Kaynak

Reaksiyon puanı
10,315
ne yani çok sayıda kadın sporcunun katılmış olması kaliteyi mi artırıyormuş?
bu cinsiyet ayırımcılığı saçmalığı nereden gelirse gelsin uyuz oluyorum ya!

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
ne yani çok sayıda kadın sporcunun katılmış olması kaliteyi mi artırıyormuş?
bu cinsiyet ayırımcılığı saçmalığı nereden gelirse gelsin uyuz oluyorum ya!
Belki kaliteyi artırmaz ama hiç olmazsa islam dinindeki kadının 2. planda bırakılması gerektiği fikrine aykırı bir hareket olduğundan takdiri hak ediyor ve diğer islam ülkelerine örnek oluyor. Çoğu islam ülkesinde kadınlar araba dahi kullanamıyorlar.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Belki kaliteyi artırmaz ama hiç olmazsa islam dinindeki kadının 2. planda bırakılması gerektiği fikrine aykırı bir hareket olduğundan takdiri hak ediyor ve diğer islam ülkelerine örnek oluyor. Çoğu islam ülkesinde kadınlar araba dahi kullanamıyorlar.

"islam dinindeki kadının 2. planda bırakılması gerektiği fikri"

bu cümle yanlış hocam...

ben ce bu konulara bu forumda hiç girilmemeli...

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88

bu cümle yanlış hocam...

Belki islam dininin özünde böyle bir şey yok ancak tüm islam ülkelerine bakarsak uygulamanın bu yönde olduğunu görüyoruz. Kadın her zaman ikinci planda her alanda böyle Türkiye yine diğerlerine nazaran daha özgür olmasına rağmen yeterince değil. Kimseden çekinmem doğruyu söylediğimi aklı olan ve bir tarafına dokunmayan herkes biliyor.

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Belki islam dininin özünde böyle bir şey yok ancak tüm islam ülkelerine bakarsak uygulamanın bu yönde olduğunu görüyoruz. Kadın her zaman ikinci planda her alanda böyle Türkiye yine diğerlerine nazaran daha özgür olmasına rağmen yeterince değil. Kimseden çekinmem doğruyu söylediğimi aklı olan ve bir tarafına dokunmayan herkes biliyor.

O zaman ülkeleri yazacaksın islam dinindeki demiyeceksin..bunun dinle alakası yok ülke yönetimiyle rejimiyle alakalı bir durum...
arada dünya fark var....

Not: soylediğinde yüz de yüz haklısın..

Reaksiyon puanı
10,315

bakın size ne anlatıcam: sevgili peygamberimiz, çıktığı her savaşa mutlaka bir hanımını götürürdü. sahabi rivayetlerinde şöyle bir haber yer alır: Peygamber efendimiz bir savaşa hz. Aişe annemizi götürmüştü. orduyu arka sıra takip ediyorlardı. bir ara sevgili peygamberimiz devesini durdurdu. indiler... ve alemlerin efendisi hz. Aişe annemizle koşmaya başladılar. bu bir yarıştı. ve bu yarışı sevgili annemiz kazanmıştı.

daha sonraki savaşların birine de yine hz. aişe annemizle katılmıştı peygamberimiz. yine ordunun arkasındaydılar, yine deveden indi ve koşu yarışı yapmaya başladılar. bu defa kazanan sevgili peygamberimizdi. ve sevgili eşine şu latif şaka ile takıldılar, "ya aişe, gördün mü rövanşı aldım senden!"

diyeceğim şu: Sevgili peygamberimizin getirdiği islam'da cinsiyet ayrımcılığı yoktur. insanın midesine oturan hiçbir menfi durum yoktur. cahiliye devrinde kadın, alınıp satılan bir eşya değerinde iken, islamla beraber kadın, ziynetlendi, gerçek konumuna kavuştu. öncelikle Allah Teala kur'an-ı hakiminde yıktı bu yanlış algıyı, "ya eyyulleziyne amenu" diyerek başladı hitaplarına, yani, "ey iman eden kişiler" bu hitap tarzı erkek kadın ayrımını ortadan kaldıran bir devrimdi aslında. sonra peygamberimiz "cennet anaların ayakları altındadır" diye buyurarak erkeklerin dahi ulaşamayacağı büyük payelerle taltif eyledi.

o yüzden ki kıymetli arkadaşlar, kadının islamdaki konumundan bahsederken insaflı olmanızı, batı dünyasının ve zamanın menfi algılarıyla hüküm vermemenizi istirham ederim.

ha şunu söylemek istemiştim ayrıca, islam peygamberimizin o bahsettiğim örnek uygulamasında olduğu gibiydi, daha sonra gelenler ne yazık ki bu lâtif güzelliklere kapıları kapadılar, Allahın ve peygamberinin verdiklerini adeta tek tek geri almaya, islamın aydınlık yüzünü karartmaya başladılar. ama bu islam değildi, belki buna ancak takvanın hayata hükümferma olarak yansıtılması gibi bir zihni paradigmanın hakim olmasıydı.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bakın size ne anlatıcam: sevgili peygamberimiz, çıktığı her savaşa mutlaka bir hanımını götürürdü. sahabi rivayetlerinde şöyle bir haber yer alır: Peygamber efendimiz bir savaşa hz. Aişe annemizi götürmüştü. orduyu arka sıra takip ediyorlardı. bir ara sevgili peygamberimiz devesini durdurdu. indiler... ve alemlerin efendisi hz. Aişe annemizle koşmaya başladılar. bu bir yarıştı. ve bu yarışı sevgili annemiz kazanmıştı.

daha sonraki savaşların birine de yine hz. aişe annemizle katılmıştı peygamberimiz. yine ordunun arkasındaydılar, yine deveden indi ve koşu yarışı yapmaya başladılar. bu defa kazanan sevgili peygamberimizdi. ve sevgili eşine şu latif şaka ile takıldılar, "ya aişe, gördün mü rövanşı aldım senden!"

diyeceğim şu: Sevgili peygamberimizin getirdiği islam'da cinsiyet ayrımcılığı yoktur. insanın midesine oturan hiçbir menfi durum yoktur. cahiliye devrinde kadın, alınıp satılan bir eşya değerinde iken, islamla beraber kadın, ziynetlendi, gerçek konumuna kavuştu. öncelikle Allah Teala kur'an-ı hakiminde yıktı bu yanlış algıyı, "ya eyyulleziyne amenu" diyerek başladı hitaplarına, yani, "ey iman eden kişiler" bu hitap tarzı erkek kadın ayrımını ortadan kaldıran bir devrimdi aslında. sonra peygamberimiz "cennet anaların ayakları altındadır" diye buyurarak erkeklerin dahi ulaşamayacağı büyük payelerle taltif eyledi.

o yüzden ki kıymetli arkadaşlar, kadının islamdaki konumundan bahsederken insaflı olmanızı, batı dünyasının ve zamanın menfi algılarıyla hüküm vermemenizi istirham ederim.

ha şunu söylemek istemiştim ayrıca, islam peygamberimizin o bahsettiğim örnek uygulamasında olduğu gibiydi, daha sonra gelenler ne yazık ki bu lâtif güzelliklere kapıları kapadılar, Allahın ve peygamberinin verdiklerini adeta tek tek geri almaya, islamın aydınlık yüzünü karartmaya başladılar. ama bu islam değildi, belki buna ancak takvanın hayata hükümferma olarak yansıtılması gibi bir zihni paradigmanın hakim olmasıydı.
mesele islam tarihindeki uygulama değil, günümüzde gelinen nokta. pek çok islam ülkesinde kadınlara karşı ayrımcılık var. suudi arabistanda kadınların araba kullanamaması gibi. bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

haberde de bu noktaya değinilmiş. çoğunluğu müslüman olan bir ülkede kadınların geldiği nokta övülmüş.

Reaksiyon puanı
10,315

e birader şimdi ben ne söyleyim sana!
keşki bu mevzuları araştırıp da öyle konuşsaydın...
keşki biraz siyer-i nebi kitapları karıştırsaydın...
en azından nur suresinin tefsirine baksaydın burada böyle atıp tutmazdın.

peygamberimizin eşlerini savaşlara götürmediğini iddia ediyorsun.
peki kardeşim, sorayım sana, "ifk" hadisesi nerede ve nasıl gerçekleşti, haberin var mı?

ayrıca benim bahsettiğim hadise hemen hemen birçok siyer kitaplarında geçer. fakat çok yerde bir yolculuk esnasında diye bahsederken bir iki kaynakta ise "savaşa giderken" ibaresini hatırlıyorum. ama olay ayniyle vakidir güzel kardeşim. sadece buradan da okuyarak görebilirsin. merak etme, güvenilir bir kaynaktır.

ha şimdi diyecen ki, bugünkü bayan sporcuların kıyafetleriyle ortalığa saçılıp dökülmesini onaylıyor musun?

asla!

buna helal diyen sapıklık etmiş olur. zaten benim kastim de o değildi. ama bugün kabul edelim ki, olimpiyat komitesi dahi kadınların tesettür ile yarışmalara girebileceğini kabul etti.

usulünce ve sınırlar çiğnenmedikçe neden olmasın?

bu gibi yasaklar genelde örfidir, islami değildir. arabistanın kadına ehliyeti yasaklaması gibi.

halbuki ben yıllar evvel önce eşime, sonra kendime ehliyet almışımdır. islamda böyle bir yasak nerede görülmüştür.

kısacası bilerek konuşalım, bilgimiz net olmadığı konulardaysa susmak en doğru olandır arkadaşım.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Kadınların giyimine bende sinir oluyorum ama başarılarıyla gurur duyuyorum. Kapalı giyinseler belkide o dereceleri alamayacaklar, kıyafet çok fark ediyor ama dediğin gibi bu helal olduğu anlamına gelmez. Neyse olimpiyatlarda başarılı oluruz inşAllah.. .

3D-Clan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bende haberde çok iyi birşey var sandım nesillerdir kim bizi örnek alıyor acaba yoksa bizmi avrupa ülkelerini örnek alıyoruz ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
beğenmeyebilirsiniz ancak sporcu formaları seyirlik olsun diye hazırlanmıyor. her branşta ciddi araştırmalar yapılarak formalara son şekli veriliyor. sporcuların max performansa ulaşmalarını sağlayacak şekilde tasarımlar yapılıyor.

geçmişte, dünya kadınlar voleybol şampiyonasında mısır milli takımını izlemiştim. kapalı kıyafetle sıçramakta bile zorlanıyorlardı.

bayan-voleybol-takimimiz-misir-milli-tak.jpg

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
teniste, voleybolda ve atletizimde bayanlar erkelerden çok izleniyor. iki cins arasındaki fiziki üstünlük ve elde edilen başarılar kıyaslandığında erkekler doğal olarak her branşta üstünler ama herkes bayanları seyrediyor.:P

bir aralar dünya bayanlar futbol başkanı çıkıp demiştiki; aslında futbolda da voleybolda olduğu gibi bikiniyle oynanmalı. adama sapık demişlerdi. aslında adam o branşa ilgiyi çekebilmek için meselenin özünü kavramış:P:)

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
İnsan aklı eşi benzei olmayan bir şeydir. Ama onu layığıyla kullanmak herkese nasip olmaz. Bu da kişinin kendisinden kaynaklanır.

Şimdi burada bir ikilem yaşanmakta. Bayan sporcuların kıyafetleri sapıklar tatmin olsun diye tasarlanmıyor. Ama sapıkları çekmiyor manasına da gelmiyor.

Lakin bu durumda bayanlara ulu orta böyle olimpiyat olsun diğer uluslararası olsun tüm müsabakaları yasaklamak mı gerekiyor?!

Ha kapalı bir kıyafetle katılsın diyorsak derece almasın orada yarışması bile yeterli mi dememiz lazım?

Ne demek lazım? Benim kendi kişisel görüşüm bu kadın vucüduna bir obje gibi bakmaktan nasıl geçeceğiz? Biz müslümanlar bile tövbe tövbe günaha giriyoruz azıyoruz böyle vücutları dedikten sonra, bir yerde bir şeyler yanlış demektir.Önemli olan bu yanlışı bulmaktır. Bu yanlış nerededir?:

1. Ödüllü müsabakalarda;
2.Kadınların spor yapmasında;
3.Erkeklerde;
4.Kadınlarda;

Bu liste böyle uzar gider. İnsanlar mantalitelerini değiştirmedikçe de bir çözüm bulunmaz. Çünkü her zaman çelişkiye yol açacak durumlar olacaktır ve insanları bu durumlara soktuğunuzda doğru kararı vermeleri beklenemez.

Biliyorum oldukça karışık oldu ama her şey insanın elindedir. İnsan kendisi doğru olduktan sonra gerisi teferruattır.

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim İstediğimi ALLAH istemiyorsa konu kapanmıştır.

N.F.K

Reaksiyon puanı
10,315

orduyu arka sıra takip ediyorlardı.

yazdıklarımı dikkatle takip etmediğin anlaşılıyor @Elmacik!
ayrıca hadisleri karalarken kullandığın dil samimi değil...
Peygamber efendimizin çıplak taş taşıdığını belirttiğin mevzu kâbede değil, mescid-i nebi'nin yapımında geçer.
kaldı ki, burada da yalan-yanlış bilgi veriyorsun.
sanki Resulullah efendimiz -haşa- edep yerleri de açıktaymış gibi zikrediyorsun.

ve ayrıca belirttiğim kaynakta anlatılan olayı öyle bir çarpıtmışsın ki, "fe sübhanellah!" dedirtiyor insana yav!

madem soruyorsun, şimdi senin çarpıtma yazınla, aynı kaynaktan belirttiğin mevzuyu buraya aktaracağım, okuyucu karar versin.

Yahut da herkesin içinde bir başkasının evindeki düğünü izlemesi için eşini omuzlarının üstüne yükleyip duvarın üstünden o evi görmesini sağlar mısın? (Senin aktardığın olayla aynı kaynakta yer alan bilgiye göre Resulullah bunu yapmış. Aişe annemizi bir evdeki düğünü izlemesi için omuzlarının üstüne kaldırmış duvarın arkasını görebilmesi için.)

evet muhterem bu senin yazdıkların, çarpıtman daha doğrusu...

ve işte olayın aslı:

Mescid'e yakın bir yerde Habeşistanlı zenci Müslümanlar yerel bir oyun oynamaktadırlar. Hz. Muhammed (asv)'in aklına eşi Ayşe (r.anha) gelir. Eve gider ve

“Ayşe, gel sen de seyret."
der.

Hz. Ayşe (r.anha), olayı,
"Ben de yanağımı Allah'ın Elçisinin omuzu üzerine koyarak seyretmeye başladım." diye anlatır.

Oyun uzun sürer, Hz. Muhammed (asv) arada bir:

"Doymadın mı?"
diye sorar.

Hz. Ayşe (r.anha) kendi deyimiyle "Bana olan sevgisini denemek için"

"Hayır!"
diye cevap verir.

Hz. Muhammed (asv) yorulmasına rağmen sesini çıkarmaz. Ayak değiştirerek dikilmeye devam eder...[M. Yusuf Kandehlevi, Hayat’üs-Sahabe,III/325.]

söyler misin birader, bu anlatılan olayın neresinde Allah'ın Resulu efendimiz hz. Aişe annemizi omuzlarının üzerine yükler?​

insaf ve merhameti indi görüşlerinize kurban ettiniz mi işte böyle gözünü karartıyor insanın. okuduğunu bile anlamıyacak kadar!

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Bilgiler için teşekkürler [MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION]:thumbup:

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
açıkçası ben bu kıyafetlere pek sıcak bakmıyorum kim hanımının, kız kardeşinin yada annesinin yarı çıplak bir pistte koşmasını ister ki?

ayrıca helal de değil zaten

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Allah Razı Olsun [MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] Hocam.
Bir konu ancak bu kadar güzel anlatılabilir.

Benim İstediğimi ALLAH istemiyorsa konu kapanmıştır.

N.F.K

[MENTION=124235]execute[/MENTION]
Üstadın bu sözünü ilk defa duydum.
Mükemmelmiş.Başka söze gerek bırakmıyor.
Yüreğine Sağlık.

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4

bu cümle yanlış hocam...

dediğiniz doğru islam olarak değil genel manada din olarakta girilmemeli bence nasıl siyaset forumda yasaksa buda yasak olmalı çünkü tek toplum içinde farklı etnik yapılara sahibiz ve birinin fikri diğerini kırabilir yada farklı şekillerde tartışmaya dönüşebilir.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
İnsan aklı eşi benzei olmayan bir şeydir. Ama onu layığıyla kullanmak herkese nasip olmaz. Bu da kişinin kendisinden kaynaklanır.

Şimdi burada bir ikilem yaşanmakta. Bayan sporcuların kıyafetleri sapıklar tatmin olsun diye tasarlanmıyor. Ama sapıkları çekmiyor manasına da gelmiyor.

Lakin bu durumda bayanlara ulu orta böyle olimpiyat olsun diğer uluslararası olsun tüm müsabakaları yasaklamak mı gerekiyor?!

Ha kapalı bir kıyafetle katılsın diyorsak derece almasın orada yarışması bile yeterli mi dememiz lazım?

Ne demek lazım? Benim kendi kişisel görüşüm bu kadın vucüduna bir obje gibi bakmaktan nasıl geçeceğiz? Biz müslümanlar bile tövbe tövbe günaha giriyoruz azıyoruz böyle vücutları dedikten sonra, bir yerde bir şeyler yanlış demektir.Önemli olan bu yanlışı bulmaktır. Bu yanlış nerededir?:

1. Ödüllü müsabakalarda;
2.Kadınların spor yapmasında;
3.Erkeklerde;
4.Kadınlarda;

Bu liste böyle uzar gider. İnsanlar mantalitelerini değiştirmedikçe de bir çözüm bulunmaz. Çünkü her zaman çelişkiye yol açacak durumlar olacaktır ve insanları bu durumlara soktuğunuzda doğru kararı vermeleri beklenemez.

Biliyorum oldukça karışık oldu ama her şey insanın elindedir. İnsan kendisi doğru olduktan sonra gerisi teferruattır.

doğru cevap 5. hepsi.

Tüm kadın müsabakaları yoğun olarak izleniliyor ama bayan futbol ve basketbol sıfır. neden? çünkü o branşlarda kadınların kıyafetleri erkeklerinki gibi dökümlü.

Sharapova dize kadar uzanan futbol şortu ve üzerine de forma giyse kim izler bayan tenisi? ve aynı şekilde voleybolu?

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Benimde yakında spora başlamam lazım epeydir uzak duruyorum.

Geçen 50 kilo ağırlık kaldırdım zorlandım oysaki 75 kilo bile zorlamazdı.

Konuyu değiştiriyorum :) Tartışma neden bu kadar hararetli oluyor bu sıralar forumda anlam veremiyorum

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
bakın şu resim herşeyi anlatıyor.hadi başka kapıya diyorum bazılarına...

9pdxn.jpg

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
bazı arkadaslar iyice saptırmaya çalişiyor konuyu pes doğru nerden nereye

hatta ne alaka ne traş