Bu konuyu okuyanlar

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
Bu forumda bir parfümsever olarak böyle bir konu açıp üyelere yardımcı olma gereği duydum. Öncelikle birkaç bu konuda önemli gördüğüm bilgilendirme yapayım, sonra zaten gelen sorular olursa bildiğim ölçüde cevap vermeye çalışırım.

Soru: Tester parfüm ile normal parfüm arasındaki fark nedir? Tester daha mı kalıcı?
Tester parfüm ile normal parfüm arasında koku olarak fark yoktur. Normal parfümde hangi içerik varsa, tester da aynı içeriğe sahiptir. Sadece kutusuz olabilri bazı testerlar normal bu da.

Soru: Tester parfüm alacağım internetten, güvenebilir miyim?
Birkaç site dışında, asla tester alınmasını önermiyorum. Yok "bunlar dağıtılırken kutusu ezilip de satılmayan parfümler", "şişesi hasar gördü diye mağazada satılmayan parfümler", "mağazadan alıyorum testerları ben adamım var" felan yalanın daniskasıdır. Bu yüzden büyük ihtimal sahte parfüm alma riskiniz çok yüksek olacaktır tester parfüm alırken. Biri yurtiçi, biri yurtdışından -Türkiye'ye gönderim yapan- olmak üzere sadece 2 siteye güvenirim. Size de tavsiyem almayın.

Soru: Yurtdışından parfüm alsam gelir mi?
Gelebilir eğer çok şanslıysanız. Yeni yasa ile yurtdışından kozmetik ürünü alımı yasaklandı. Gümrükte takılır büyük ihtimal. Eğer ben şanslı adamım diye inat ediyorsanız, paypal ile alın. Gelmeyen parfüm sonrası paranızı geri almak daha kolay olacaktır.

Soru: Parfüm alırken nelere dikkat etmek gerekir?
Öncelikle kesinlikle koklamadan almayın. Eğer kokuyu koklama imkanınız yoksa risk alabilirsiniz. Bazı parfümler koklamadan almak için (kör alış) uygundur.

Bunun dışında neyi sevdiğinize dikkat edin. Eğer maskülen kokulardan hoşlanıyorsanız, sözgelimi forumlarda çok sevilen Dior Homme size çok kadınsı gelecektir ve kullanmak istemeyebilir, pişman olabilirsiniz.

Bunun dışında kriterleriniz belli olmalı. Amacınız kendi özgüveninizi arttıracak bir koku mu yoksa sadece hoş kokmak mı yoksa direkt karşı cinsin ilgisini çekmek midir vs...

Ayrıca yaşınız, giyiminiz ve bana göre kişiliğiniz de (hareketli, kendi halinde vs...) etkilidir.

Soru:
Nereden pafüm almamı önerirsin?
YKM, Boyner, Tekin Acar, Sephora, Misspera ve Mizu daha önce alışveriş yaptığım yerler. Hepsinden memnun kaldım. (Misspera'nın müşteri desteğinden memnun kalmadım belirtelim) Ama özellikle yurtdışından parfüm getirilmesi yasaklandıktan sonra YKM ve Boyner fiyatlarda çok uçtu. İnternetten almayacaksınız, Sephora ve Tekin Acar ilk tercihiniz olsun.

Son bir not: Parfümleri mağazalarda denemekten çekinmeyin. Denediniz diye o parfümü almak zorunda değilsiniz. Rahat olun. Bahane uydurmanıza da gerek yok, sadece kokusunu merak ettiğinizi söyleyin yeterli. :)

Gece geç saatte, fırsat bulup böyle bir konu açtım. Tek amacım yardımcı olmak forumdaki üyelere. Hatalarım, eksik ifadelerim, yanlış ifadelerim olabilir gecenin yorgunluğu ve uykusuzluk yüzünden.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Malum yaz geliyor, parfüm arayışında olan arkadaşlara yardımcı olmak adına kendi kişisel zevkime göre "denediğim parfümlerden" bir top 10 listesi yapayım.

1# L'Eau d'Issey Pour Homme (Bana 40 dk sonrası ıhlamuru hatırlattı. Çok güzel bir koku. Kalıcılığı ve farkedirliği tatminkar. Karşı cinsten bol bol övgüler aldırır :devil:)
2# Allure Homme Sport
3# Allure Homme Edition Blanche
4# Versace Man Eau Fraiche
5# Dior Homme Dune (Kalıcılık ve farkedilirlik düşük olmasaydı listede 2.sıraya yazacağım bir koku olurdu.)
6# Acqua di Gio (kullanım sıklığı çok fazla. Buna bir de çakma parfümler de eklenince epey popüler. Tahminen kokunuzu birisi kokladığında "aaa bunun adı ne?" demek yerine "hmmm gio sıkmışsın" diyecektir. Lakin kızlar tarafından çokca sevilir. :flowers:)
7# Yves Saint Lauren L'Homme
8# Versace Pour Homme
9# Bleu de Chanel
10# Davidoff Cool Water (arko traş kolonyası diyenler olabilir. uyarı :biggrin:)

Bunun dışında bir de top 5 uygun fiyatlı güzel yaz kokuları listesi yapayım yine denediklerimden.

1# Joop Jump
2# Cool Water
3# Cool Water Game
4# Blue Seduction Man
5# Nikos Sculpture

İyi geceler dilerim herkese :)
 

ahmetturani

Öğrenci
Katılım
30 Ağustos 2012
Mesajlar
47
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Güzel bi konu olmuş tebrik ederim başkan :) adlarını duymadığım bi çok parfüm var top 10 listende :) en kısa zamanda denicem :)
 

djvietnam

Müdavim
Katılım
5 Temmuz 2011
Mesajlar
3,306
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
konu çok iyi hatta sabit kalması gereken bir konu bende kendi çapımda bir kaç tüyo verim orjinal parfümle sahte parfümü nasıl anlarız sahte parfümleri sıktığımızda yapış yapış veya elde bilekte kolumuzda bir sertleşme olur bu parfüme kesinlikle su katılmıştır şişeyi ters çevirip parfüm birden aşağı doğru hızla iniyorsa ve şişenin etrafında hiç bir iz bırakmıyorsa o parfümden uzak durulmalı

orjinal parfüm birden aşağı doğru hızla inmez su olanla aradaki farkı anlayabilirsiniz ve şişenin etrafına azda olsa bir iz bırakır bu orjinal parfümdür ister kokusu olsun veya olmasın
 

dadaş27

Profesör
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
2,276
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Yazı gayet güzel de eksik buldum ben.

1. eau de toilette. bu tuvalet suyu demek. bunlarda %1 - %6 kadar esans bulunur. asıl görevleri, sabah sürünüp, sizi uyandırmaktır. bu faydalıdır ama sokak için değildir. bunların kokusu sadece senin içindir.

2. eau de perfume. bu ise, parfüm suyu. esans oranı %7 ile %15 arasındadır. bunlar yakın mesafe içinde etkilidir. uzun süre koku verirler. biriyle çıkacaksan, toplanıp oturacaksanız vs. etikileri iyidir.

3. perfume. bu ise, %15 - %40 arası esans içerir. etkisi mükemmeldir. yanından geçtiğiniz birine, bak bu tarafa diyen bir kokuyu siz yanına ulaşmadan iletecektir.
parfümün sentetik değil doğal esansla yapılması her zaman en iyisidir. bu da ancak çizginin ötesindeki parfümlerde bulunur. ucuz, 100 TL filan ve altı parfümlerde bunu bulamazsınız.

parfümün her zaman tazesi iyidir. üretim tarihine bakın. genelde kaliteli bir parfüm, en fazla iki yıl dayanır.

parfümünü içindeki bazı şeyler allerji yapabilir. bunu aklınızda tutun. iritasyona sebep olan parfümleri kullanmayı derhal bırakın.kalıcı parfüm yoktur beyler. doğru kullanılmayan parfüm vardır. eğer parfüm doğru kullanılırsa, etkisi yeterince uzun sürer. ama şu kesindir, vakit geçtikçe, etki azalır. zira asıl etkiyi yaratan yağlar, uçucu yağdır ve süratle teninizden uzaklaşır. size kalan, katı yağlardan elde edilen ekstreler olacaktır ki, bunlar parfümün görevini yapmasını sağlamaz. o yüzden, akıllı biri, uzun süre ihtiyaç duyacaksa, bir şekilde parfümünü yanında taşır. sabah bi sıkayım da, gece yarısı gelene kadar işi görsün, bu hayale kapılmayın. teknik olarak, bir parfümün ömrü, nasıl kullandığınıza da bağlı olarak, kaliteli bir parfüm için 4 ila 6 saattir. burada parfüm diyoruz, eau de cologne filan değil.

parfümün ömrü bitince, klası hoş kokuya, yani koku gidericiye döner. artık o amaçlanan asli görevi sağlayamaz.

işte koku giderici denen budur. insanın bir numaralı tad alma mekanizması kokudur. evet dil değil. kötü bir koku, ter, tak, sidik, sabun vs. kadında itici bir etki yaratır. burnumuz tek bir molekülü bile hissedebilir. yani ufacık kötü koku, işi tak eder.

ama burnumuz kimya ile çalışır. koku molekülleri de çoğu zaman büyük, uzun moleküllerdir. bunlar burundaki koku reseptörlerine gelince, onu bağlar ve ardından gelen diğer kokuların alınmasını engeller. işte koku giderici ağır yağlar bu mekanizma ile çalışır. ek bir şey vermez, ama kötü kokuyu bastırır.

bunların bin türlüsü vardır ve pek çoğu sentetiktir. ucuz olmak zorunda değillerdir. anlamak basittir.

bir parfümü alıp burnunuza dayayarak koklamayın denerken. ilk kaide bu. nasıl koklayacağız? nasıl anlayacağız, önce buna bakalım. şimdi parfümü nasıl koklayacağız? işin aslı buradan başlıyor. mağazalarda görüyorum ve oha diyorum. parfümü alıp kapağına sıkıp, burunlarını içine sokuyorlar.öncelikle, parfüm asla kağıtla kapakla filan denenmez. erkeğin parfüm kullanma amacı başkadır. ve parfümdeki organik tabanlı bileşenler, teninzdeki ter tuzu, sizin kimyanız vs. ile birleşir ve her kişide farklı bir koku ortaya çıkar. yani, parfüm her zaman tende denenmelidir. parfümü, daha çnce parfüm sıkmadığınız bir yere, tercihan dirseğinizi içi, dirsek bilek arası gibi bir yere sıkın. biraz kolunuzu salayın filan. parfümde uçup gidecek olan çzücüler, su vs. vardır, kurur gibi olsun. karşıdan kolunuzu biraz oynatın, gel yapar gibi edin. burnunuzla parfüm sıktığınız yer arası en az bir karış olsun.önce temel kokuyu alacaksınız. bu parfümün işi bitince duyulacak olan koku. bir kaç saniye bekleyin. tekrar yapın. nefes alarak koklayın, snıf snıf etmeyin. burnunuzu yaklaştırırsanız, öyle dayayıp zorlarsanız vs. burnunuzdaki reseptörler tıkanır. asıl kokuları alamazsınız.

şimdi kolunuzu o mesafede durarken, kendinizi yoklayın. size bir hikaye anlatması lazım. yani ardından bir takım farklı kokular gelecek ve bir şeyler hissedeceksiniz. çok belli belirsiz, sanki deniz kenarındasınız, sanki çiçek bahçesindesiniz filan gibi vbir hikayesi olacak. işte o hikayeyi duymaya çalışın.

şimdi bakın, nedir bunun kokusu? eğer bir kaç kokuyu birden hissedebiliyorsanız, içine sentetik misk gibi bir şey doldurulup şişirilmemiştir.
Kaynak ve daha detaylı bilgi : http://inci.ca/ubre7r9k_v

Ha birde, önerdiğin parfümlere baktım "ben mi yanlış biliyorum" diye düşündüm ama, şu Bargello parfümlerinden görmedim?
En basitinden ben mesela Bargello'dan aldığım Burberry Classic kullanıyorum, eau de parfume olmasına rağmen kız arkadaşım bu kokuya bayılıyor, ve diğer arkadaşlarımdan da bu kokuyu beğenmeyene denk gelmedim, sadece 1 kişi beğenmedi o da erkek çok da sorun değil yani. :D
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
Merhaba :)

EDT, EDP, EDC kavramlarına bilerek girmedim. Hani öyle çok da gerekli bir bilgi değil erkek parfümlerinde zira çok az sayıda kokunun iki hali de bulunmakta. Ama esans olarak verdiğiniz sıralama doğrudur tabi ki. edp > edt > edc

Lakin edp daha kalıcı olmasına rağmen aynı parfümün edt hali daha agresif (burna saldıran/farkedilir) olabilir. Yani ufak ayrıntılar oluşabilir. EDP diye daha iyi daha güzek mutlaka EDP olanını almalıyım diye bir şey yok bence :)

Bunun dışında başlıkta da belirttiğim üzere sadece orijinal parfümler hakkında yorum yapacak bilgim var. Açık (yahut çakma) parfüm konusunda yorum yapamadığım için Bargello firmasının açık parfümlerini yazmadım. Bunun dışında Burberry Classic EDT'dir. Burberry'nin tüm erkek kokuları EDT'dir. Kadınlar için olan Burberry Classic edp olabilir, dikkat etmedim ama çok hoş bir koku. Çok severim karşı cinste bu kokuyu duymayı. Erkek için olanı ise, bana göre ortalama bir parfüm. Karşı cinsten beğenen çıkacaktır, ama daha iyileri mutlaka vardır bu parfümden emin olabilirsiniz :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekstra olarak:

Parfümlerin taze olması tabi ki önemlidir. checkcosmetics.net adresinden öğrenebilirsiniz üretim tarihini. Bunun dışında elimde 10 yıl önce üretilmiş kokular da geçti, 5-6 yıllık şişelerden dekantlar da (dekant: 2-15ml arasında değişen mini parfüm) ve diyebilirim ki koku yine aynı koku. Sadece daha az farkedilir oluyor. Uysal oluyor. Yine de pek tabi tene yapışmıyor yanınızda duran farkediyor rahat rahat :) Kalıcılığı ise aynı oldu çoğu zaman. Öyle koku giderici ifadesi doğru değil bana göre.

Ama şu da olabiliyor, parfüm taze olmasına rağmen (yahut olmamasına rağmen) hatalı üretim olabiliyor. Bu durumda aldığınız yere şikayette bulunun.

Parfümü koklama ise dediğiniz gibi kağıtta felan olmaz bence de. Tene olmadı kıyafete sıkılır. En iyisi tendir. Kokuyu ilk 10-20 dakikasına göre de değerlendirmeyin. Bazı parfümler var ki ilk 5 dk berbat, "bu ne abi ya" dedirtmesine rağmen, devamında "işte bu süper" dedirtebiliyor. :D
 

dadaş27

Profesör
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
2,276
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
[MENTION=77259]SmiLey[/MENTION] Bargello'daki parfümlerin altında eau de parfume yazıyor, en azından benimkinde öyle yalnız? :huh:
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
@SmiLey Bargello'daki parfümlerin altında eau de parfume yazıyor, en azından benimkinde öyle yalnız? :huh:

Hocam şimdi kendi elimdeki 2 tane bargello dan aldığım açık parfümleri kontrol ettim de sadece alt kısımda PARFUM yazmakta. Bu da normal bir durum. Eu de Parfume yazması ilginç geldi.

Ama fazla takılmaya gerek yok hocam bunlara, eğer kokuyu seviyorsanız, çevrenizden de övgüler alıyorsanız sizin için tatmin edici bir kokudur zaten, sorun yoktur :)

Yalnız tavsiyem sıcak günlerde kullanmayın, boğucu olabilir. Yine böyle tatlı kokulardan gitmek istiyorsanız yazın dahi uygun fiyata Nikos Sculpture önerebilirim. :)
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
Yukarı :)
 

oslun

Müdavim
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
7,665
Reaksiyon puanı
33
Puanları
48
uzun bir süredir acqua di gio kullanıyordum, kokusu harikaydı ama kalıcı olmadığı için yeni parfüm arayışına girdim. geçen ay ck one ve lacoste essential aldım. lacoste'un kokusuna bayıldım, üstelik kalıcılığıda tatminkar. ck one ise başlarda kolonya hissi veriyor ama saatler sonra kokusunun oldukça güzel olduğunun farkına varıyorsunuz.

davidoff cool water'ın hafif bi kokusu var, yaz kokusu olarak tercih edilebilir.
 

Bourne

Asistan
Katılım
22 Şubat 2013
Mesajlar
124
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Givenchy Insense UltraMarine senelerdir kullanıyorum, değiştirme gereği bile duymadım. harika bir kokusu var ve gayet kalıcı.
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
uzun bir süredir acqua di gio kullanıyordum, kokusu harikaydı ama kalıcı olmadığı için yeni parfüm arayışına girdim. geçen ay ck one ve lacoste essential aldım. lacoste'un kokusuna bayıldım, üstelik kalıcılığıda tatminkar. ck one ise başlarda kolonya hissi veriyor ama saatler sonra kokusunun oldukça güzel olduğunun farkına varıyorsunuz.

davidoff cool water'ın hafif bi kokusu var, yaz kokusu olarak tercih edilebilir.

Issey Miyake Pour Homme, Azzaro Chrome, Christian Dior Homme Sport, Kenzo Power(denemeden almayın) parfümleri de hoşunuza gidebilecektir, denemenizi öneririm :)

@SmiLey Bargello'daki parfümlerin altında eau de parfume yazıyor, en azından benimkinde öyle yalnız? :huh:

Altında bakmıştım zamanında görememiştim, şimdi farkettim yanında yazıyormuş. :) Ama EDP iyidir EDT "eh"dir diye bir şey de yok. :) Bence bargello olsun dp olsun açık parfümerilerin "edp" farkına pek itibar etmeyiniz, daha kalıcı ve kokuya yakınsa kafidir. Bargello'dan Armani Code öneririm. Armani Code'u başarılı sayılabilecek bir düzeyde kopyalamışlar.

Eğer Dior Fahrenheit seviyorsanız yine Bargello'daki çok çok iyi bir kopya. Severek kullanıyorum ben :)

abi lacoste green çok harika

Eğer içindeki incir notasını seviyorsanız, Christian Dior Dune deneyin derim. Bunun dışında sizin için Light Blue / Christian Dior Homme Sport da denerseniz sevebileceğiniz kokular gibi duruyor :)

Givenchy Insense UltraMarine senelerdir kullanıyorum, değiştirme gereği bile duymadım. harika bir kokusu var ve gayet kalıcı.

Katılıyorum birçoğuna ben de, tavsiye ederim yaz için :) Elinize geçerse Jennifer Lopez Deseo for Men denemenizi öneririm. Türkiye'de satışı yok ama ne yazık ki.
 

dadaş27

Profesör
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
2,276
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Altında bakmıştım zamanında görememiştim, şimdi farkettim yanında yazıyormuş. :) Ama EDP iyidir EDT "eh"dir diye bir şey de yok. :) Bence bargello olsun dp olsun açık parfümerilerin "edp" farkına pek itibar etmeyiniz, daha kalıcı ve kokuya yakınsa kafidir. Bargello'dan Armani Code öneririm. Armani Code'u başarılı sayılabilecek bir düzeyde kopyalamışlar.
Eğer Dior Fahrenheit seviyorsanız yine Bargello'daki çok çok iyi bir kopya. Severek kullanıyorum ben :)
Yaz kış Bargello'dan aldığım Burberry classic kullanıyorum bi' ayrım yok. :D :D
O iki parfümün de adını aldım, bi' dahaki sefere bakacam ikisine de. :)
 

Burk.Clik

Müdavim
Katılım
4 Eylül 2012
Mesajlar
2,221
Reaksiyon puanı
40
Puanları
48
Lise öğrencisiyim çok ağır bir koku istemiyorum ancak kokunu kalıcı olması önemli ve kızlar çok güzel kokuyorsun demeli. Bu özelliklerde uygun fiyata hangi parfümü önerirsiniz ?
 

ozersworld

Müdavim
Katılım
24 Şubat 2009
Mesajlar
3,294
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Yaş
36
Bende bir parfüm hastasıyım. Askerliğim boyunca her hafta parfüm aldım. Eve gelirken Çantamda yaklaşık 50-60 adet parfüm mevcuttu. Nizamiyeden geçerken x-raye takıldım. Tek tek kokladı nöbetçi komutan. Hertürlü markayı modeli bilirim nerdeyse. En son Allure Homme Sport almıştım.
 

dadaş27

Profesör
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
2,276
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Lise öğrencisiyim çok ağır bir koku istemiyorum ancak kokunu kalıcı olması önemli ve kızlar çok güzel kokuyorsun demeli. Bu özelliklerde uygun fiyata hangi parfümü önerirsiniz ?
Öncelikle eğer ilk kez kendin için bi' parfüm seçeceksen iyice araştır ve gidip kendin o kokulara bak, en beğendiğini al ve bence sürekli aynı parfümü kullan. Sürekli farklı parfüm kullanma derim ben. :)
Benim de kullandığım burberry classic önerebilirim, çevremde bunu beğenmeyen kız yok ve yıllardır sıktığım için bu kokuyu aldıklarında akıllarına ben geliyorum artık. :)
Ama zevk meselesi yani, üstte de dediğim gibi önce kendin bak. :)

Onun dışında gio, kenzo falan çok öneriliyor..
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
Lise öğrencisiyim çok ağır bir koku istemiyorum ancak kokunu kalıcı olması önemli ve kızlar çok güzel kokuyorsun demeli. Bu özelliklerde uygun fiyata hangi parfümü önerirsiniz ?

Uygun fiyattan kastınız nedir? Ayrıca kişiden kişiye değişir. Çoğu kızın beğeneceği tarzda bir koku kullanmanıza rağmen, kızlar beğenisini dile getirmeye utangaç olabilir. :)

Uygun fiyat için üst limitinizi yazarsanız önerilerim ona göre olacaktır. Mesela bir kişi için 120TL uygun fiyat iken bir başkası için pahalı olarak nitelendirile bilmektir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bende bir parfüm hastasıyım. Askerliğim boyunca her hafta parfüm aldım. Eve gelirken Çantamda yaklaşık 50-60 adet parfüm mevcuttu. Nizamiyeden geçerken x-raye takıldım. Tek tek kokladı nöbetçi komutan. Hertürlü markayı modeli bilirim nerdeyse. En son Allure Homme Sport almıştım.

Versace Pour Homme denemenizi öneririm, bir bakın sevebilirsiniz :)
 

ozersworld

Müdavim
Katılım
24 Şubat 2009
Mesajlar
3,294
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Yaş
36
Arkadaşlar bugün One Million aldım bu kadar mı kötü olabilir bir koku. O kadar da övmüşler internette. Koku demekki kişiye göre değişiyor sevip sevmemek.
 

dadaş27

Profesör
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
2,276
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Arkadaşlar bugün One Million aldım bu kadar mı kötü olabilir bir koku. O kadar da övmüşler internette. Koku demekki kişiye göre değişiyor sevip sevmemek.
Aynen, o kokuyu ben de bayağı gördüm herkes tutturmuş one million one million diye, gittim baktım berbat bi' kokuydu.
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
Konu güncel, yardımcı olabilirim :)
 

Xerxes

Öğrenci
Katılım
19 Temmuz 2013
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
[MENTION=77259]SmiLey[/MENTION] Tavsiye ettiginiz iki site var dediniz o sitelerin adini ogrenebilirmiyim acaba?
birde Tom ford - Balck orchid parfumunu almak istiyorum inernette tester ve Normal olarak farkli farkli fiyatlar var 129 - 300 Tlye kadar.bu parfumun fiyati hakkinda bilgi alabilirmiym sizden ?
tessekur ederim
 

erdems

Öğrenci
Katılım
21 Ağustos 2013
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen moderatör:

muvensa

Öğrenci
Katılım
16 Haziran 2013
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Azzaro chrome hoşuma gitmişti, bu tarz parfümler önerir misiniz? Bir de trendyol ve mizu güvenilir midir parfüm konusunda?
 

Lazzz

Müdavim
Katılım
15 Şubat 2014
Mesajlar
16,707
Reaksiyon puanı
3,278
Puanları
113
Bana söyle hafif, güzel parfüm öneriniz var mı ağır olmaması tercihim nefesimi kesiyor ağır kokular
 

Benzer konular

Üst