Orgeneral Güler: "Biz gariban çocuklarız!"

Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
Orgeneral Güler'den çarpıcı itiraf!

141220131637127284450.jpg



Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 3 yıldır sözleşmeli asker çağrısı yaptıklarını ancak sadece 2 bin 300 başvuru aldıklarını söyledi. Bir de itirafta bulunan Güler, “Zengin bir ailenin çocuğu olsaydım ben de asker olmayabilirdim” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iki numaralı ismi olan Orgeneral Yaşar Güler, Türkiye Gazetesinden Balçiçek İlter’e konuştu. Askerlik mesleğinin zorluklarından bahseden ve bu işin özellikle de Türkiye’de daha zor olduğunu anlatan Genelkurmay İkinci Başkanı Güler, “Ben de isterdim tabii İsviçre Genelkurmay 2. Başkanı olayım elimde kahvem, pipom rahat edeyim” ifadesini kullandı.


GARİBAN ÇOCUKLARIZ


Ailesinin varlıklı olmadığını belirten Güler, “Biz gariban çocuklarız, aramızda sosyete falan yoktur, Anadolu’nun bağrından gelen çocuklarız hepimiz. ’İnsanlar asker olmak istemiyor’ lafını kabul edemem çünkü nasıl bir vatanperverlikle askere geldiklerini görüyorum ben. Ha sonrasına gelince... Zengin olsaydık meslek olarak askerliği seçmeyebilirdik. Ben bile asker olmayabilirdim o zaman. Ama buradayız ve elimizdeki imkânlarla en iyisini yapmak zorundayız” diye konuştu.


"PARALI ASKER YOK DİYE HUDUDU BOŞ MU BIRAKALIM"


Orgeneral Güler, insanların artık asker olmak istemediğini kaydederek, “Sözleşmeli asker denildi biliyorsunuz, ayda 3 bin 600 lira almaları öngörüldü. Hudutta 5 yıl görev yapacak, işi bitince 63 bin TL tazminat alacak. Hiçbir masrafı yok. Küçük bir hesaba göre 250-300 bin TL kazanacak. 3 yıl boyunca çağrı yapıldı... Pekiyi kaç kişi başvurdu? 2 bin 300. Benim orada 100 bin askerim var. Paralı asker diyorlar. Maaşı iki katına da çıkarsanız sayı artmayacak. Paralı asker bulamıyoruz diye ne yapacağız, hududu boş mu bırakacağız?” dedi.


KaynaK
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Süleyman Demirel'in bir sözü geldi aklıma.. :rolleyes:
 

mendocino

Rektör
Katılım
9 Ocak 2009
Mesajlar
11,032
Reaksiyon puanı
81
Puanları
48
2800 lıra para verıyorsunuz karşılığında en dandık rütbedeki astsubayların karılarına söyleyemedıklerı laflarını yemelerini, daha üst rütbelılerın uşaklığını yapmalarını bunların yanında bıde %80 ölmelerını ıstıyorsunuz!
Şımdı afedersinde mıllet salak mı askerlıgı meslek olarak seçsin?
Meslek olarak secmeyı bırak gençler artık askere gitmek istemıyor, 20 yaşında garibanı askere al kısa dönem poşetlerden tut astsubay subay herkese ezdir ondan sonra zengin bebesi bassın 30 bin lirayı askerlik yapmasın..
Bide utanmadan askere gitmek istemiyorlar yahu dıye boş boş konuş. Siz hala 50 yıl önceki cahil koyun toplumu istiyorsunuz herşeye eyvallah çeksin.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
cehalet olarak 50 yıl öncesinden farkı yok bu toplumun. şimdi insanlar biraz daha aç gözlü sadece. o da olsun bu da olsun. yorulmayayım taş atmayayım kolum ağrır aman.

Neyse asıl konu askerliğe gelince, paralı asker bulamamaları normal. kimse para için askerlik yapmaz. o paraları dışarıda hırlı hırsız hayli götürüyor zaten. ancak son çare yapacak işi olmayanlar başvurur. zaten Türkiye de askerlik ayrı bir zor. Askersen işin iş yani

Bu arada duyan da orgeneral astsubaylara askeri ezin diye emrediyor sanacak. benim önümde kıdemli başçavuş a askere sövdü diye dağa doğru istikamet verdi tuğgeneral. o yüzden saçmalayalım. asker de insan, dahası kurmay subaylar boş adamlar değil. ama doğru ya cehalet ha 50 yıl önce ha 50 yıl sonra aynı farketmiyor.
 

Theurer

Doçent
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
729
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
generallerin geneli sarkık gıdıklı hantal koca göbekli kişiler olmak zorunda mıdır?
 

mendocino

Rektör
Katılım
9 Ocak 2009
Mesajlar
11,032
Reaksiyon puanı
81
Puanları
48
bizde askerlik yaptık dostum ne çektiğimi bi ben bilirim bide Allah, sen bişeyler görmüşsün eyvallahta bizde gördük demekki!, koskoca orgeneral ezin demiyor tabi ama önlemini alacak o zaman, içerde nerler döndüğünü senden benden iyi biliyordur. Zaten kendisi de söylemiş ’İnsanlar asker olmak istemiyor’ lafını kabul edemem çünkü nasıl bir vatanperverlikle askere geldiklerini görüyorum ben. Ha sonrasına gelince... Bedava milliyetçilik yapıyoruz sürekli ama ikinci defa askere gidilecek desek kaç kişi yine gider?
 

7.43

Dekan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,969
Reaksiyon puanı
332
Puanları
83
Askerlik zordu, bu saatten sonra zorun zoru. Allah kolaylık versin.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim askerlik yaptığım yerde tuğgeneral tek dolaşıyordu tugayda ve rütbelileri sürekli denetliyordu. asıl sorun ordumuzun imkanları sınırlı. insan askerlikten soğuyor. bir defa askerlik yapan zaten bir daha yapmak istemez. gerektiğinde eminim çoğumuz yine yapacaktır. ama kimsenin asker olmak isteyeceğini sanmıyorum. burada ayrı bir zor askerlik
 

li10sKing

Profesör
Katılım
13 Aralık 2009
Mesajlar
1,448
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
askerde emin olun alt devre -üst devre olayı herkesi askerlikten soğutuyor. üst devreler o kadar seviniyorlardı ki alt devrelerinin gelmesine nasıl ezelim diye yol arıyorlar... geldiklerinde ustalığa yabancı olan alt devreler ortama alışana kadar eziliyor. hatta bazen kavga çıkıyor biz ayırıyorduk..bize devrecilik yapmaya kalktılar biz sizin devreniz felan değil deyip olayı komutanlara ilettik sonuç olarak bizi kullanamadılar. askerlik saygınlık yeridir.. 93 doğum uzman çavuş üst devre tarafından makaraya alınıyorsa orada asker suçludur.. ama askeriyenin en artistleri astsubaylar oluyor konuşmalarından hareketlerine kadar hep ofsayt...
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Düşünüyorum da yalı larin üzerde yazan x paşanın yalısı nasıl fakir oluyor paşalar anlamadım gitti
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Insan değerlidir eksenli bir anlayış oturttun ondan sonra millet koşa koşa gelir ama insan meta anlayışı ile olmuyor ıste
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
ülkemizdeki askerlik hakkında söylenecek çok şey var da şimdi gerek yok yazmaya. şu kadarını söyleyeyim askerde birlik olmamız gerekirken, düşmana karşı tek yumruk olmamız gerekirken birlikler arası bir iletişim yok. karacılar içlerinde ayrımda. geçen konuşuyorduk kısa dönem arkadaşlarla bir savaş çıksa durumumuz nice olur diye..
 

BERVA

Doçent
Katılım
24 Nisan 2011
Mesajlar
712
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Empatiden bi' haber evlat yetiştiren ailelerin,eğitimcilerin suçu daha çok aslında.

Üst devre,alt devre olayını nasıl bitireceksin ?
Her 3 ayda bir yeni askerler geliyor, 20 yaşında bir adama da şıp diye empatiyi yükleyemezsin.

Kaç askere ceza verebilirler ? Salakça bir sebep yüzünden intihar eden,kendini kesen serserilerle dolu kışlalar.
Bir askerin intiharı hem tüm bölüğün moralini bozar,hem de komutanlarını zor durumda bırakır.
Askere ters bi' laf demeye korkar oldu komutanlar.

Hele bi' aileler adam gibi evlat yetiştirebilsinler,ondan sonra suçu orduya atalım.
 
Üst