Oracle'dan alınan dump'ı MSSQL'e import etme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cmhrcnr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cmhrcnr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle emin olun internette çok araştırma yaptım ancak elle tutulur birşey bulamadım o yüzden konuyu açmaya karar verdim lütfen google'da ara, şurda ara, burda ara diye birşey yazmayın neyse konuya geçeyim.
Benim Oracle'da bir database var ve bunu dump olarak export ettim. Ancak bunu MsSql de kullanmak istiyorum bu dump dosyasını MSSql'e import edebilir miyim? Sadece dataları istemiyorum çünkü tablo yapıları,view,trigger vb. tüm database'i komple Oracle'dan MSSql'e taşıyabilir miyim? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
İyi çalışmalar.

is_oz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
sql server ın "import and export data" diye bir toolu var.

direk veritabanlarına bağlantı kurarak aktarım yapabilirsin.

dump üzerinden bu işlemi yapamazsın.

cmhrcnr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sql server ın "import and export data" diye bir toolu var.

direk veritabanlarına bağlantı kurarak aktarım yapabilirsin.

dump üzerinden bu işlemi yapamazsın.

Ama ben sadece datayı istemiyorum tabloları fln da almak istiyorum.

dbd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar cmhrcnr,

En kolay yollarindan birisi, bu converter programidir : http://www.convert-in.com/ord2mss.htm ve ya http://www.kiyoinc.com/nxtract/index.html

Eger bunlarla basarali olamzsa, SISS ( SQL Server Integration Services ) kullanmalisin.
SQL Server Export Wizard kullanarak, bir SISS paketi oluturun.
Ornek olarak:

- SQL Server Management Studio ya gidip, veritabananin ustune sag tiklayin, ve Tasks->Export Data seciniz.
- "Choose a Destination" adimina kadar next tiklayin
- "Oracle için Microsoft OLE DB Provider" seçin ve veritabanı bağlantısı tanımlamak için Properties tıklayin.
- Save ve Execute basinca, "Save SSIS Package" etiketli onay kutusunu işaretleyin emin olun.
- SSIS paketiniz hazir olunca, bir SQL Server Agent Job oluşturarak bunu planlayabilirsiniz.