Ör; adınız@domainismi.com mail sorun !

OsmanB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam,

TurkTicaret net üzerinde bulunan domain ve hosting adresimin mail'ini kullanmaktayım fakat gönderdiğim mailler hotmail, outlook, Microsoft'a ait mail sunucularına gitmemekte zannedersem kara listelerine eklendim. Türk ticarete ilk problem yaşadığımda iletişime geçip bu sorunu düzelttirdim fakat tekrar yaşandı. Önerebileceğiniz bir fikir, düşüncelerinize ihtiyacım var.

İyi çalışmalar.

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Normalde kara listelerde geri sayım vardır, önümüzdeki belli bir süre içerisinde spam algılanan mesajınız olmaz ise kara listeden çıkarılırsınız. Mail gönderirken aşağıdaki kurallara dikkat etmekte fayda var;

-Konu bölümüne kesinlikle anlamlı bir şeyler yazmak / boş bırakmamak
-Çok gerekli olmadığı sürece mesaj gövdesine fotograf eklememek
-Eğer mesajda imza kullnıyorsanız imza kısmında resim bulundurmamak

Özellikle çoklu mesaj gönderilerinde bu kurallara uyarsanız spam algılanmazsınız.

Bunların dışında yapacak bir şey yok ne yazık ki, hangi kara listelere alındığınızı görebileceğiniz web sayfaları var. Oradan tespit edip bu kara listeleri tutan firmalara sizi listeden çıkarmalarını rica edebilirsiniz.
Unsubscribe bölümleri oluyor bazen.

Örneğin burdan bir kontrol edebilirsiniz; http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

veya google da "blacklist check" aratarak sizin domain isminizin kara listeye alınıp alınmadığını öğrenebileceğiniz başka sayfalar da bulabilirsiniz.

OsmanB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok, teşekkür ederim arkadaşım yeterince açıklayıcı oldu.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Söylediğiniz kontrol işlemini yaptım ama bir şey anlayamadığım için sorunu çözebileceğim bir şeyler söylerseniz sevinirim.

vdmrb.jpg

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Sorun sağlayıcınızdan mı yoksa adresten mi? Bunu bulun.
Alan adı eposta ayarlarını google a yönlendirip deneyin.

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu tablodan sonra hizmet aldığın hosting firmasıyla temasa geçip hangi firmaların seni listeye aldığını söyleyerek yardım isteyebilirsin. Eğer kendilerinden kaynaklıysa ellerinden geleni yapacaklardır. Eğer sendne kaynaklı olduğunu düşünüyorlarsa iş başa düşecek. Yapman gereken seni kara listeye alan servis sağlayıclıarın sayfalarına tek tek girip kendini listeden çıkartmanın bir yolu var mı diye kontrol etmek .

örnek amaçlı senin gönderdiğin resimde en üstte görünen barracuda nın sayfasını bulup removal (kaldırma) sayfasını açtım. link; http://www.barracudacentral.org/rbl/removal-request

burdan senin domanini kara listeden çıkarmaları çin bir başvuru yapablirsin.
Fakat gördüğüm kadarıyla birden çok servis sağlayıcının listesine girdiğin için bu şi sana biraz zahmetli olabilir. Kolay gelsin.

sorbs için de aşağıdaki linki kullanabilirsin. fakat işe yaraması için derdini ingilizce anlatman gerekecek;

http://www.sorbs.net/cgi-bin/mail