Optimus G: Zerogap Teknolojisi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Yenilikçi birçok özelliği ile dikkatleri üzerine çeken akıllı telefon LG Optimus G; Gorilla Glass ekranın yanı sıra kullanılan Zerogap teknolojisi ile fark yarattı.
Zerogap; birçok ürünümüzde kullandığımız IPS ekranlarda kusursuz bir dokunmatik deneyimi sağlayan sihirli teknolojinin adıdır.
Belki de ilk kez duyduğunuz Zerogap teknolojisi, aşağıda bulunan grafik ile anlatılmıştır.

zerogap.jpg
[

LG Optimus G, Zerogap teknolojisini kullanan ilk akıllı telefondur. Zerogap, İngilizce terim olarak sıfır boşluk anlamına gelmektedir. Devrim niteliğindeki bu teknoloji sayesinde, grafikte de görüldüğü gibi; üst İTO (Indium Tin Oxide) doğrudan camın yüzeyine yazdırılır.Bu sayede dokunmatik ekran deneyimini en üst seviyeye taşıyan Zerogap teknolojisi yüksek görüş açısı sağlarken, güneş altındaki yansımaları en düşük seviyeye çeker. Bize görsel anlamda mükemmel bir deneyim sağlar.

Aşağıdaki video Zerogap teknolojisini en iyi şekilde açıklar.

[video=youtube;lrueNkQRdFY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lrueNkQRdFY[/video]

kaynak

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
yani bu yüzden mi dokunmatik inanılmaz?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Lg zaten donanım olarak hep kaliteli telefonlar ortaya koymuştur bir de yazılım konusunda destek verirse 10 numara olacaktır

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu özellik ekranın en iyi olmasını sağlar mı tartışılır.. ?

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Benim gördüğüm ekranı hepsinden daha iyi. Dersinki bana göre değil ona bir şey diyemem.

Anladığıma göre ekrana keskinlik kazandırmıyor , güneş için alınan bir önlem gibi. Yanlış anladıysam orası ayrı.

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Keşke herşey donanımla yada farklı teknolohiler kullanmakla bitse lg nin yazılımsal olarakda telefonlarının yanında durması gerek

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Anladığıma göre ekrana keskinlik kazandırmıyor , güneş için alınan bir önlem gibi. Yanlış anladıysam orası ayrı.

NAsıl ne olmuş bilmem ama Optimus Gnin ekranı çok başarılı olmuş :)

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
NAsıl ne olmuş bilmem ama Optimus Gnin ekranı çok başarılı olmuş :)

Şak diye en iyi ekran demen yanlış bence. Ekran bölümü bir sürü kısma ayrılır. Parlaklık , kontrast , keskinlik vs.

Herkesin iyi olduğu bir alan var. Bu telefonda Güneş ışığı altında başarılır Optimus Black P970 gibi. 800 küsür nit parlaklığa ulaşıyordu. Bu da demek oluyor ki dik açı ile güneş ışığında istediğin yazıyı oku gibi bir şey.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Şak diye en iyi ekran demen yanlış bence. Ekran bölümü bir sürü kısma ayrılır. Parlaklık , kontrast , keskinlik vs.

Herkesin iyi olduğu bir alan var. Bu telefonda Güneş ışığı altında başarılır Optimus Black P970 gibi. 800 küsür nit parlaklığa ulaşıyordu. Bu da demek oluyor ki dik açı ile güneş ışığında istediğin yazıyı oku gibi bir şey.

Yanlışmı doğrumu onu düşünemeyecem ama benim gördüğüm içlerinde en iyi ekrana optimus g sahip bence o da LG nin panel konusunda akla gelen ilk firmalardan biri olmasından kaynaklanıyor. Şimdi adam Z almış Optimus G nin ekranı iyi diyor diyenler olacak. "Yiğidi öldür hakkını ver" derler demi :)

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
2 Haftadır kullanıyorum telefonu daha yeni öğreniyorum bunu :)