Optimus 4xhd mi xperia sp mi

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu iki telefondan birini düşünüyorum ama farklı görüş açılarına ihtiyacım var artı ve eksi yönleri nelerdir.

OPTİMUS 4X HD VS XPERİA SP

iso1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xperia sp güzel ve hizli çalışıyor... Telefonu amcaoğlunda var... Ama bir eksisini gördüm... Wifi 3. Katta cam kenarında açık olduğu halde oradan hiç görmüyor... Xperia S ve P de canavar gibi çekiyor... Yoksa sık ve güzel bir telefon... Lg için eski versiyonların bir takım sorunları vardı... Kıyaslayarak bakarsak sp daha yeni bir teknoloji ve yeni bir telefon...

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ikisi arasında kaldıysan xperia sp ama ikiside bi işe yaramaz.

nomad23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
serhat arkadaşımız bence biraz fazla önyargılı yaklaşmış yani ikiside bence çok kaliteli telefonlar, kaldıki 4 çekirdekli ve 1 gb ram li telefon işe yaramaz ise acaba hangi telefon işe yarar bunuda merak etmedim değil?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yalnız xperia sp ile 4x hdyi karşılaştırman biraz saçma olmuş aralarında 250 tllik fark var xperia spnin rakibi s4 mini s3 nexus 4 lumia 920 ama ben yinede sorunu cevaplayayım xperia sp alman daha mantıklı olur sonuçta 4x hd eski bir telefon şimdinin telefonlarıyla kapışamaz

nomad23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bu xperia sp diyen arkadaşlar neden acapa xperia sp diyorlar yani bunun bi sebebi olmalı bu sebep öznelmi yoksa nesnelmi yani neden sp diyorsunuz, 4x hdnin işlemci sayısı daha fazla, dahili depolaması daha fazla, ekranı daha kaliteli ve büyük ama siz nedense xperia sp diyorsunuz çok enteresan

mustang435

Asistan
Reaksiyon puanı
0
peki bu xperia sp diyen arkadaşlar neden acapa xperia sp diyorlar yani bunun bi sebebi olmalı bu sebep öznelmi yoksa nesnelmi yani neden sp diyorsunuz, 4x hdnin işlemci sayısı daha fazla, dahili depolaması daha fazla, ekranı daha kaliteli ve büyük ama siz nedense xperia sp diyorsunuz çok enteresan

öncelile sony lg den daha iyi destek verdiği biliniyor xperia sp 2 gün pilini kullanırsın sürekli şarj bitti sorunu olmaz tasarım olarak çok iyi samsung galaxy s3 4 çekirdeği kadar hızlı hattta + bile var

alprnx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 si arasında kaldıysan kesinlikle Xperia Sp derim.Neden dicek olursan sp de kullanılan işlemci daha yeni teknoloji ve oldukç performanslı.ayrıca üstünde bulunan işlemcinin kullandıgı adreno320 grafik biri 1280x720 çözünürlükte oldukça iyi işler yapıyor.yani video izleme felan özellikle oyun performansı konusunda çok iyi performans alırsın bu kadar net söyleyeyim.ayrıca lg ye göre kamerası ve multimedia özellikleri daha üstün.tasarımı gayet hoş ve kendini belli eden cinsten.ha 4x hd kötü telefon demiyorum zamanın iyilerinden ancak cihazda bulunan tegra3 işlemcisi artık yetersiz kalmaya başladı eski teknoloji nede olsa,performans konusunda sp'nin eline su dökemez.Xperia sp önü açık bi cihaz kesinlikle tavsiye ederim.
NOT: General Mobile Discovery kullanıcısıyım.

nomad23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mustang arkadaşım şimdi sana katılıyorum demin nette benchmark testlerini izledim ve geçektende çok şaşırıdm 2 çekirdekli 1 gb ramli olan sp testlerde ne samsung galaxy s3 ü bıraktı ne lg optimus 4x hd yi nede lg nexus 4 ü, gerçekten çok şaşırıdm s3 15496, lg optimus 4x hd 11320, nexus 4 14996, s4 mini 14621 aldı ama xperia sp ise 16850 aldı yani bu değerler aşşağo yukarı biraz oynayabilr ama genelde bu civarlarda seyrediyor ve son söz olarak bu telefonlardan birini veya bu civarlardaki telefonlardan birini almak istreyen arkadaşımız varsa bence xperia sp yi tercih etsin.

alprnx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benchmark testleri günlük kullanım hakkında pek bilgi vermez ancak cihazın performansı hakkında bir takım bilgiler ortaya koyar xperia sp de kendini belli etmiş zaten.dedigim gibi yeni teknoloji snapdragon400 işlemcisi ve adreno320 güzel işler ortaya koyuyor

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O zaman telefon alinabilir gunluk kullanim icin ideal bir telefon biraz internet biraz oyun muzik falan radyo varmiydi telefonda

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Xperia SP benchmark testlerinde One X gibi telefonlara fark atıyor One X de tegra 3 lü ayrıca kullanılan gpu daha iyi SP daha iyi performans verir bataryası daha fazla dayanır kamerayı söyleme gerek yok 4X HD nin tek artısı ekranı

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Başka alternatif yoksa SP al. 4X Hd den çok daha iyidir

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Note 2 desem? Ram sıkıntı yani Sp de. Ya da nexus 4 kesinlikle. Sonuçta 1 gb ram gerçekten yetersiz. Ayrıca Sp de toz kaçması , falan var diyorlar. Sizin yerinizde olsam Nexus 4 alırdım. Phablet seviyorsanız ve büyük gelmiyorsa Note 2.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Note 2 desem? Ram sıkıntı yani Sp de. Ya da nexus 4 kesinlikle. Sonuçta 1 gb ram gerçekten yetersiz. Ayrıca Sp de toz kaçması , falan var diyorlar. Sizin yerinizde olsam Nexus 4 alırdım. Phablet seviyorsanız ve büyük gelmiyorsa Note 2.
Ram konusunda sıkıntı yaşamıyorum ama 2gb almak daha mantıklı .
Bu arada toz kaçması gibi bir sorun yaşamadım belirteyim.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ram konusunda sıkıntı yaşamıyorum ama 2gb almak daha mantıklı .
Bu arada toz kaçması gibi bir sorun yaşamadım belirteyim.

Fark ettiyseniz toz kaçıyor demedim, (diyorlar) tabirini kullandım. Forumda bir arkadaş konusunu açmıştı. Ayrıca; vine, viber, tango, facebook, twitter gibi uygulamalar yüklü olsun bakayım 1gb yetiyor mu yetmiyor mu.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Fark ettiyseniz toz kaçıyor demedim, (diyorlar) tabirini kullandım. Forumda bir arkadaş konusunu açmıştı. Ayrıca; vine, viber, tango, facebook, twitter gibi uygulamalar yüklü olsun bakayım 1gb yetiyor mu yetmiyor mu.
Diyorsun demedim zaten. Öyle bir sorun varsa bile bende yok . Bunu demek istedim.
İlk üçünü kullanmadığım için yüklü değil. Face twitter yüklü. Bir ara skype vardı ama kullanmadığım için sildim. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar . Neyse zaten 2gb almak daha mantıklı diye belirttim . İyi forumlar.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
4x hd de kaliteli bir cihaz ama tegra3 kesinlikle donanım olarak eskidi
Sp nin kamera müzik net ve diğer multimedya özellikleri daha üstün
Birde S4 pro işlemci ile birlikte çalışan Adreno 320 grafik birimi var çok önemli fark atıyor özellikle adreno 320 HD ekranda.
Üzerine eklenip Note 2 ya da bu cihaz alınabilir mini segmentinin şimdilik en iyisi bana göre. Birde 4xhd daha güncelleme alacağını sanmıyorum ama Sp 4.3 ve 4.4 alacağı açıklandı şimdiden

alprnx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xperia sp 'mini' adıyla geçmiyor ama o sınfta oldugu için kesinlikle sınıfındaki en başarılı telefon denebilir.ancak büyük demezsenın note2 de düşünebilir veya nexus4.Eger multimedia ve kamera özellikleri benim için önemli dersenız bu konuda lg optimus g de iyi bi tercih olabilir nexus 4 le aynı donanımı kullanıyor ram gene 2gb hem kamerası 13mp,kamerada mp boyutu önemli değil diyen arkadaşlar olacaktır ancak optimus g nın kamerasının lenside çok iyi yani nexus4 e göre kamera yonunden üstün ayrıca multimedia özellikleri ve kulalık çıkışı daha iyi,hem bazı kullanıcı yorumlarında optimus g nın nexus4 e göre oyun performansının daha iyi oldugu söylenıyor ama ne kadar dogrudur bilmem.zamanım var beklerım dıyorsan 2014 de yapılacak etkinlikte lg g2 mini tanıtılacagı söylentileri var beklerim dersen g2 minide çok iyi gelecek s800 adreno330 2gb ram felan deniliyor

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Xperia sp 'mini' adıyla geçmiyor ama o sınfta oldugu için kesinlikle sınıfındaki en başarılı telefon denebilir.ancak büyük demezsenın note2 de düşünebilir veya nexus4.Eger multimedia ve kamera özellikleri benim için önemli dersenız bu konuda lg optimus g de iyi bi tercih olabilir nexus 4 le aynı donanımı kullanıyor ram gene 2gb hem kamerası 13mp,kamerada mp boyutu önemli değil diyen arkadaşlar olacaktır ancak optimus g nın kamerasının lenside çok iyi yani nexus4 e göre kamera yonunden üstün ayrıca multimedia özellikleri ve kulalık çıkışı daha iyi,hem bazı kullanıcı yorumlarında optimus g nın nexus4 e göre oyun performansının daha iyi oldugu söylenıyor ama ne kadar dogrudur bilmem.zamanım var beklerım dıyorsan 2014 de yapılacak etkinlikte lg g2 mini tanıtılacagı söylentileri var beklerim dersen g2 minide çok iyi gelecek s800 adreno330 2gb ram felan deniliyor
Kameralarda çözünürlük yani mp büyüklüğü önemli değil önemli olan sensör büyüklüğü , diyafram genişliği , lens vs vs özellikler
Optimus G ninde kendisine yakında tarihte çıkan rakipleri düşünüldüğünde Xperia Z , Galaxy S4 , Htc One gibi Optimus G nin kamerası vasatı aşamıyor .
Ha bu böyle değil derseniz bir Lumia 920 ile falan karşılaştırın .
Optimus G nin diyaframı geniş olmadığından o kadar fazla ışık toplayamıyor kamerası sıkıntılı .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kameralarda çözünürlük yani mp büyüklüğü önemli değil önemli olan sensör büyüklüğü , diyafram genişliği , lens vs vs özellikler
Optimus G ninde kendisine yakında tarihte çıkan rakipleri düşünüldüğünde Xperia Z , Galaxy S4 , Htc One gibi Optimus G nin kamerası vasatı aşamıyor .
Optimus G nin diyaframı geniş olmadığından o kadar fazla ışık toplayamıyor kamerası sıkıntılı .
aynen haklısınız hocam ama biz burda söz konusu nexus4 oldugu için diger modellerle karşılaştırma yapmadık,nexus4 den iyi oldugunu bariz ortada,telefon tercihi yapıcak olan arkadaş optimus g yide düşünsün bi

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Yalnız arkadaş Optimus G ve Nexus 4 ü karşılaştırmış ve doğru demiş ama sizin söylediğinizde kısmen doğru kamerada her şey MP değil ama mp nin de önemi vardır mesela hTC One ın kamerasının rakiplerine göre alt seviyede olmasının nedeni 4 MP olmasıdır bundan dolayı fotoğrafları rakiplerine göre az detaylı çeker tabi Ultrapixel teknolojisinin yeni ve gelişmemiş olmamasıda sebeplerden biri

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Yalnız arkadaş Optimus G ve Nexus 4 ü karşılaştırmış ve doğru demiş ama sizin söylediğinizde kısmen doğru kamerada her şey MP değil ama mp nin de önemi vardır mesela hTC One ın kamerasının rakiplerine göre alt seviyede olmasının nedeni 4 MP olmasıdır bundan dolayı fotoğrafları rakiplerine göre az detaylı çeker tabi Ultrapixel teknolojisinin yeni ve gelişmemiş olmamasıda sebeplerden biri
Ultrapixel in tek eksiği o değilki hem diyaframı f/2.0 yapmışlar üzerinede piksel genişliğini 3 katına çıkarmışlar buna bağlı olarak renk vermesi için çok büyük bir sensör kullanması gerekirdi e kamera sensörünün boyutu akıllı telefonlarda malum. Dolayısıyla yanlış bir yol izlemiş oldular. Işık aldıkça görüntüde detay artar fakat renk optimizasyonunu sağlaması için büyük algılayıcı , sensörler lazım bunuda yapamadı bu yüzden sıkıntı oldu kısacası .
Bunun yanı sıra mp önemli değil fakat elde edilen görüntüyü küçültürken hatalar daha rahat giderilir.
Ultrapixel in sıkıntısı hem çözünürlük hemde renkleri beyazımsı tonda vermesiydi.
En azından 8mp kamerada deneselerdi bu kadar eleştirilmezdi çünkü hem çözünürlük gitti hemde renk tonları zayıf...