Optik sürücü yok Format atamıyorum...

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Merhaba. Gıcık bir sorunla karşı karşıyayım.

Bilgisayarım çok ağırlaşmaya başladı. Bu ağırlaşma giderek arttı.

Sonraları masaüstünde sağ tık yapamaz oldum açılıştan 5dk sonra filan. Direkt kiliteniyordu. (Klasik Yanıt Vermiyor Hatası)

Dedim hayırdır inşallah Güvenli moddan girip gereksiz dosyaları, programları kaldırdım.

Sonra Boot menusune girip CDden boot etmesini söyledim. Formattan başka çare yoktu. ama bir türlü 1. sıradaki boot seçeneği olan CDyi görmüyor, gidip HDD den açıyordu.

(Servise götürdüm, Optikte sorun var deyip aldılar optik sürücüyü Şimdi o olmadan format atamıyorum.)

Bir süre sonra masaüstünü de göremez oldum :S windowsun Loading ekranı gelir gelmez resetliyor kendini :(

HDDyi çıkarıp başka bir makinede format attık, orada çalışıyor. HDDyi benim makineye takınca windowsun Loading ekrannda kendini resetliyor.

velhasıl çıkamadım içinden :(

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
O servisçi sana optik sürücü satmaya çalışmadı mı? Genelde servisçiler kazık atmayı sever. Nod32'yi crackli yükleyip orjinal parası alan teknik servisçiler var.

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
servisçi bişey satmaya çalışmadı. Garantili ürün sonuçta. Garantiye verdim.

vistayı usbden yüklemeye çalışacam şimdi. Eğer board USB boot destelemiyorsa ne yapayım?

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Windows Loading ekranında Reset atmasının sebebi ne olabilir? Güvenli modda bile açamıyorum bilgisayarı. :S Optik sürücüm tamirde. Format da atamıyorum.. Sorunu bile anlamış değilim :S Fikirleriniz?

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
görüyorum. hatta başka bilgisayarda cmd ekranını kullanarak usb belleğe vista kurulum dvdsini aktardım. ama nafile. Biostan USByi seçmeme rağmen, yokmuş gibi davranıyor... Aynı şekilde Optik sürücüyü de görmemişti.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
BIOS'u güncellemen gerektiğiyle ilgili bir şey olabilir mi acep?

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
bios güncellenmemesi böyle bir soruna yol açar mı? Eğer evetse biosu nasıl güncellerim kırıp dökmeden? Not: daha önce hiç bios güncellemesi yapmadım

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
görüyorum. hatta başka bilgisayarda cmd ekranını kullanarak usb belleğe vista kurulum dvdsini aktardım. ama nafile. Biostan USByi seçmeme rağmen, yokmuş gibi davranıyor... Aynı şekilde Optik sürücüyü de görmemişti.
vista yı usb ye atarak hemen format atamazsın, usb nin bootable olması lazım.. bununda bayağı uzun bi prosedürü var ;)

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
şu anda formatlıyor. o uzun prosedürü başarıyla tamamlamıştım. Allah devmını getire de kurulayım şu dertten...

archim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
sadece kurulum dosyalarını flash diske atmakla flash diskten boot olmaz. Boot sektörünün de diske kaydedilmesi gerekiyor. Bunun için pek çok uzun ve karışık yöntem anlatılıyor.. benim tavsiyem wintoflash diye bir program var, google ararsanız bulursunuz. şu an henüz beta olmasına rağmen her türlü flash diske xp,vista, win7 kurulum dosylarını atıyor, otomatik boot diski oluşturyor.

vestanbul

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
formatlama işlemi şu anda sona erdi. :) yardımlarınız için teşekkürler.

fu an henüz beta olmasına rağmen her türlü flash diske xp,vista, win7 kurulum dosylarını atıyor, otomatik boot diski oluşturyor.

Yani az önce USBden vista yüklediğim gibi XP de yükleyebilirim öyle mi ?

Nicat Hesenov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese Selam ederim.Benim sorunum optik disk okuyucuiligili.Optik okuyucu modeli Matshita DVD-RAM UJ-851S ATA.Sorun şu.Okuyucu DVDdiskini okuyor yaziyor.Ama CD diskini bazen okuyor.Sürücüleri güncelledimolmadı,lensi temizledim olmadı,slot yerini temizledim yine olmadı...Bu qıcıkduruma bir çözüm bula bilirmiyiz lütfen...