• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Oppo Reno Z vs A70

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Brt.17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İbrahimm.ka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
33
samsung sevmiyorum ancak reno z nin işlemcisinden dolayı a70 diyorum. snapdragon varken mediatek işlemci chıpseti alınmaz. aralarında zaten çok bir fark yok. a70 alınır.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Cihazı inceledim şöyle söyleyebilirim cihazı fiyatının değeceğini düşünemiyorum çünkü mediatek işlemci gerçekten yeterli performans vermiyor.. arayüz gerçekten yeterince sadeleştirilmeye çalışılmış o konuda hızlandırma çabaları olduğunu düşünüyorum.. ancsk dediğim gibi o paraya değeceğini düşünmüyorum yüksek performans modu var ancak çok şarj götüreceğini düşünüyorum ki çok şarj götürdüğü uyarı olarak verilmiş. Kamera konusunda kamerası fena değil ancak yeterli değil arka kamera 40mp çekerken geç kaydediyor ve resimlerde kayma olabiliyor (çok az kayma). Resimleri zoomladıkça netlerin aşırı azaldığını gördüm. Samsung A70 kamera konusunda daha başarılı ve ayrıntıyı daha iyi yakaladığını farkettim.. hız konusunda da arayüz uygulama açma hızı konusunda gerçekten A70 net olarak derim. Şüpheniz olmasın.. oppo kötü cihaz değil ancsk o işlemci ve kamera sensörünün yeterli olmadığını düşünüyorum ayrıca fiyat politikası da kötü.. :)

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Cihazı inceledim şöyle söyleyebilirim cihazı fiyatının değeceğini düşünemiyorum çünkü mediatek işlemci gerçekten yeterli performans vermiyor.. arayüz gerçekten yeterince sadeleştirilmeye çalışılmış o konuda hızlandırma çabaları olduğunu düşünüyorum.. ancsk dediğim gibi o paraya değeceğini düşünmüyorum yüksek performans modu var ancak çok şarj götüreceğini düşünüyorum ki çok şarj götürdüğü uyarı olarak verilmiş. Kamera konusunda kamerası fena değil ancak yeterli değil arka kamera 40mp çekerken geç kaydediyor ve resimlerde kayma olabiliyor (çok az kayma). Resimleri zoomladıkça netlerin aşırı azaldığını gördüm. Samsung A70 kamera konusunda daha başarılı ve ayrıntıyı daha iyi yakaladığını farkettim.. hız konusunda da arayüz uygulama açma hızı konusunda gerçekten A70 net olarak derim. Şüpheniz olmasın.. oppo kötü cihaz değil ancsk o işlemci ve kamera sensörünün yeterli olmadığını düşünüyorum ayrıca fiyat politikası da kötü.. :)
Nasıl ya sony exmor sensör genelde bütün amiral gemilerinde kullanılan sensör nasıl yeterli olmadı acaba? Oppoyu düşünme amacım arayüz sadeliği ve telefonun kalitesiydi ve helio p90 ile sd 675in aralarında fazla performans farkı olacağını düşünmüyordum. Şaşırdım açıkçası

Son düzenleme:

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Nasıl ya sony exmor sensör genelde bütün amiral gemilerinde kullanılan sensör nasıl yeterli olmadı acaba? Oppoyu düşünme amacım arayüz sadeliği ve telefonun kalitesiydi ve helio p90 ile sd 675in aralarında fazla performans farkı olacağını düşünmüyordum. Şaşırdım açıkçası
Fotoğraf çektiğim zaman zoomladığımda samsung uzaktaki yazıları daha net gösterirken oppo daha bulanık gösteriyordu. Ben de inanmadım ilk başta hatta birkaç kez daha çektim ancak sonuç değişmedi.(ayarlar ikisinin de en yüksek) Sony exmor sensör koymakla birlikte yazılım da önemli ama ya.. yazılımın yeterli olmadığını düşünüyorum.Yoksa daha iyi olabilir de.. Snapdragon uygulamaları açarken milisaniyelik farkla açıyor animasyonlar da daha çok yoruyor Oppo’da. iPhone kullanıcısı olduğum için bu konularda çok hassasım bu yüzden samsung daha başarılı geldi bana..

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Fotoğraf çektiğim zaman zoomladığımda samsung uzaktaki yazıları daha net gösterirken oppo daha bulanık gösteriyordu. Ben de inanmadım ilk başta hatta birkaç kez daha çektim ancak sonuç değişmedi.(ayarlar ikisinin de en yüksek) Sony exmor sensör koymakla birlikte yazılım da önemli ama ya.. yazılımın yeterli olmadığını düşünüyorum.Yoksa daha iyi olabilir de.. Snapdragon uygulamaları açarken milisaniyelik farkla açıyor animasyonlar da daha çok yoruyor Oppo’da. iPhone kullanıcısı olduğum için bu konularda çok hassasım bu yüzden samsung daha başarılı geldi bana..
Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yine de bir kaç tane kullanıcı yorumu ve video görmemiz lazım. Cihaz türkiye'de satışta ama alıp inceleyen kanal yok.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Rica ederim. Eğer vaktiniz varsa haftasonu teknosa mağazalarında oppo bulunuyor. Kendiniz deneyimleyebilirsiniz.. :) (belki mediamarkt mağazalarında da vardır)

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Rica ederim. Eğer vaktiniz varsa haftasonu teknosa mağazalarında oppo bulunuyor. Kendiniz deneyimleyebilirsiniz.. :) (belki mediamarkt mağazalarında da vardır)
Bende bi yanyana görmek istiyorum. Ama telefonları nasıl yan yana koydunuz. Yakın mıydı telefonlar birbirine ?

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Çanakkale teknosa’da yakın koydukları için biraz daha rahat inceleme fırsatı geçti elime. Bir de erken gittiğim için boştu tabii..? uzak olsalar bile cihazı bir süre inceleyin böyle karıştırın güzelcene kullanın,fotoğraflar çekin..Ondsn sonra diğer cihaza geçildiğinde gerçekten fark anlaşılıyor. :)

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Telefonu teknosa gibi mağazalardan almayı düşünmüyorum. Çok pahalı oluyor. Yakınımdaki telefoncudan alacağım. Artık hangisi ucuz olursa onu almayı düşünüyorum. Çünkü çok kararsızım ☺

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Yok ya almanız önemli değil tabikide..incelemek için gidebilirsiniz.Mesela ben de her canım sıkıldığında gidip incelerim.. buyrun yardımcı olalım dediklerinde yok teşekkür ederim diyip bakmaya devam ediyorum.. :)

UziVert212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[QUOTE = "Brt.17, post: 4899104, member: 534709"]
Which one do you recommend, friends? Both store prices are the same. I'm waiting for Reno Z to come to the phones near me. The A70 is about 2900 rubles. I'm thinking of taking it. But Reno Z is confusing me.
[/ QUOTE]
Buy the Reno Z for sure, better processor, Good screen(a70 is better), better camera, snappier OS, better build quality (A70 is plastic, Reno Z is glass). Looks better. Color OS is completely safe, idk what these other ppl are on saying that it isn't(╯°□°)╯︵ ┻━┻ the Reno Z is better in most aspects. A70 is overpriced