Opera'nızı Güncelleyin - 10.51 Yayınlandı.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Opera’nızı Güncelleyin-10.51 Yayınlandı

opera-10.51-logo.png

Yeni final sürümü bugün itibariyle yayınlandı. Eğer 10.50 kullanıyorsanız bir an önce güncellemenizi yapınız.

Opera 10.50 final sürümün yayınlanmasının üzerinden henüz çok kısa bir süre geçmesine rağmen yepyeni bir final sürüm daha yayınlandı. Tabi bu süreçte birkaç farklı ara sürüm yayınlanarak test çalışmaları gerçekleştirildi.

Aslında hepinizin de bildiği üzere 10.50 sürüm Microsoft’un seçim ekranı vesilesiyle aceleye getirilmiş bir sürüm oldu ve kullanıcılar RAM tüketimi, çökmeler vb. gibi bazı sorunlar yaşamaya başladılar. Fakat bu sürüm ile benzer sorunların birçoğu üzerinde ciddi iyileştirmeler yapıldı. Bunu yanı sıra bir süre önce oraya çıkan güvenlik açığı ile ilgili de güncelleştirme bu sürümle halledilmiş oldu.

Bunun yanı sıra yine hız konusunda “Dünyanın en hızlı tarayıcısı” ünvanını eline aldı Opera. Yapılan hız testleri göstermektedir ki Opera bu versiyonla rakiplerinin yine önünde yer alıyor. Özellikle Peacekeeper testleri göstermektedir ki bir önceki Opera versiyonuna göre bu versiyon %27′lik bir hız artışına sahiptir.

Bunun yanı sıra Google’ın yeni ECMAScript 3 uyumluluk test aracı Sputnik‘e göre de Opera en uyumlu tarayıcı konumunda.

Sonuçlar:

Opera 10.51 - 78 hata
Safari 4 – 159 hata
Chrome 4 - 218 hata
Firefox 3.6 -259 hata
Internet Explorer 8 - 463 hata

İndir

Yeni sürüme ilişkin tüm değişiklere buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Şuan geçmeyi hiç düşünmüyorum, 10.50yi denedim korktum, opera link kullanıyorum ama fazla işe yaramadı eşleştirmede uzun bir süre daha 10.10 ile devam.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Bu sürüm özellikle Opera'daki güvenlik açığını gidermek için kurulması gerekiyor.

Birde Opera hâla bir eksiğini gidermiş değil. O da gerekli güncellemeyi yapacağına direkt setup dosyasını indirip, sıfırdan kurulum yapıyor. Artık Firefox gibi sadece gerekli güncelleme dosyasını indirip, kurması gerekir. Her seferinde 13 MB'lık setup dosyasını indirmenin anlamı yok.

Son olarak;

Opera 10.10 sürümünü 10.50'ye yükseltmeye hiç gerek yoktu. Ancak 10.51'e yükseltilmesinin zamanı gelmiştir, geçiyor bile...

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Böylesine berbat bir sürüm hayatımda görmedim.Opera sanki her sürümünde hızlanacağına daha çok kasıyor.Yeni sürümü yüklediğime yükleyeceğime pişman oldum.Çünkü flash veya resim içeren sitelerde aşağı doğru indiğinizde resimdede kaymalar meydana geliyor ve pcyi acayip kasıyor.Bence hiç tavsiye etmem.En iyisi gene Google Chrome ;)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
flash veya resim içeren sitelerde aşağı doğru indiğinizde resimdede kaymalar meydana geliyor ve pcyi acayip kasıyor.

bende yok öyle bir sorun..

eterno

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sabah bilgisayarı açıp Opera'yı çalıştırdığımda güncellemeyi kendiliğinden ve kısa bir süre içinde yaptı. Kasma yok, resim ve flashlarda sorun yok, kayma hizalama sorunları yok.
Bu güncelleme sürümü gerekliydi, eski sürüme göre birçok hata düzeltilmişe benziyor.
Şu an zorluk çekseniz de yüklemeniz gelecek vadede yararınıza olacaktır.

okanic

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ya entresan bi tarayıcı ilk kullanımda ondan hızlısı yok ama bi bilgisayarı kapat aç flan yawaslıor hatalar veriyor idm sorunuda var zaten hic gecmeyi dusunmuorm siz bilirsiniz yinede ama chrome ve Firefx Yeterlidir Bence

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu sürüm özellikle Opera'daki güvenlik açığını gidermek için kurulması gerekiyor.

Birde Opera hâla bir eksiğini gidermiş değil. O da gerekli güncellemeyi yapacağına direkt setup dosyasını indirip, sıfırdan kurulum yapıyor. Artık Firefox gibi sadece gerekli güncelleme dosyasını indirip, kurması gerekir. Her seferinde 13 MB'lık setup dosyasını indirmenin anlamı yok.

Son olarak;

Opera 10.10 sürümünü 10.50'ye yükseltmeye hiç gerek yoktu. Ancak 10.51'e yükseltilmesinin zamanı gelmiştir, geçiyor bile...

yanlışın var sıfırdan kurulum yapmıyor.setup ekranı geldikten sonra güncellensin mi yoksa sıfırdan mı kurulsun diye ekran çıkıyor.ben hep güncelliyorum.sen betası varsa sıfırdan kurar. ama final sürümleri güncelleyebiliyorsun.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
yanlışın var sıfırdan kurulum yapmıyor.setup ekranı geldikten sonra güncellensin mi yoksa sıfırdan mı kurulsun diye ekran çıkıyor.ben hep güncelliyorum.sen betası varsa sıfırdan kurar. ama final sürümleri güncelleyebiliyorsun.

Tamam, senin sözlerin ile benim ki arasında fark yok ki... Sonuçta setup dosyasını indiriyor. Toplum 13 MB ...

Güncelleme dosyasını ( setup dosyası ) indirdikten sonra kurulsun mu, diye onay istiyor. Devamını kendisi yerine getiriyor. Eski uygulamayı PC'den kaldırıyor.

Diğer, yani sıfır kurulumdan farkı yüklemeyi yaparken senin müdahale yapmana izin vermemesidir.

Firefox, IE ve diğer tarayıcılara dikkat et. Güncelleme dosyasının boyutu setup dosyasının yarısı bile değil. Ama Opera 13 MB güncelleme dosyası indiriyor. Her güncellemesi böyle... Sizce 13 MB'lık güncelleme dosyası olabilir mi?

Saygılar.

dctor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şu an safari kullanıyorum operadanda mozilladanda bence daha iyi

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bekliyeceğim-Firefox 4

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tamam, senin sözlerin ile benim ki arasında fark yok ki... Sonuçta setup dosyasını indiriyor. Toplum 13 MB ...

Güncelleme dosyasını ( setup dosyası ) indirdikten sonra kurulsun mu, diye onay istiyor. Devamını kendisi yerine getiriyor. Eski uygulamayı PC'den kaldırıyor.

Diğer, yani sıfır kurulumdan farkı yüklemeyi yaparken senin müdahale yapmana izin vermemesidir.

Firefox, IE ve diğer tarayıcılara dikkat et. Güncelleme dosyasının boyutu setup dosyasının yarısı bile değil. Ama Opera 13 MB güncelleme dosyası indiriyor. Her güncellemesi böyle... Sizce 13 MB'lık güncelleme dosyası olabilir mi?

Saygılar.

çokta önemli dğil bence ha 13 mb ha 6 mb. bu bir sorun olmamalı.

bu arada firefox bende hata veriyordu.uzun bir süre kullanmamıştım. daha sonra güncellemesinini yaptım gene aynı hata veriyordu. bende sildim yeniden indirdim hatasız kullanmaya başladım.

operanın 13 mb asıl dosyayı indirmeye sunması bence iyi.kullancının yanlış bir ayar sonucunda hata almasını bu şekilde çözüyor olabilirler.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Değerli Opera kullanıcıları,

Firefoxta şu eklentilerin karşılığı olanların linkini göndermeniz mümkün mü?

İE tab, flashgot, greasemonkey, no script

Ayrıca IDM sağ tuş ile toplu indirme ve flv dosyaları için kısayol tuşunu Operada aktif hale getirmiyor. Bu işlemlerin bir benzeri için eklenti mevcut mu?

Şimdiden teşekkürler...

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Değerli Opera kullanıcıları,

Firefoxta şu eklentilerin karşılığı olanların linkini göndermeniz mümkün mü?

İE tab, flashgot, greasemonkey, no script

Ayrıca IDM sağ tuş ile toplu indirme ve flv dosyaları için kısayol tuşunu Operada aktif hale getirmiyor. Bu işlemlerin bir benzeri için eklenti mevcut mu?

Şimdiden teşekkürler...

Bu eklentilerin Opera'daki karşılıkları şunlardır. Ancak şunuda belirtmek isterim, Firefox'daki memnuniyetinizi bu betikler bazen karşılamayabilir.

IE TAB -> Opera'daki Karşılığı

No SCRIPT -> Opera'daki Karşılığı

Greasemonkey -> Opera'daki Karşılığı

Flashgot -> Opera'daki Karşılığı

Saygılar.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ben fanatik bir opera hayranıyım ama beni hayal kırıklığına uğrattı.

Bazı sitelerde sorun vermye başlayınca operadan vzgeçmeye başlıyorum. Üstüne üstlük donma ve çökme gibi sorunlardın da giderildiğini söyleniyor. Ama, dün yeni sürümü güncellerken, maalesef bu yaşandı.

Bir de ben yöneticilere defalarca mail yolladım. Sinemalar.com adlı siteyi düzeltin diye. Üstelik ingilizce yolladım. ama diğer tarayıcıların sorunsuzca çalıştıdığı bir siteyi operada sorunlu çalışması beni hayal kırıklığna uğrattı. en çok kullandığım bir kaç sitede de aynı problem var. Hürriyet.com da ligtv.com da shiftdelete.net te sorunlar yaşıyorum.

Tarayıcı mı değiştirebilirim. Diğer tarayıcılardan Chrome ben de yüklü ama ben kullanmıyorum, abim kullanıyor. Chrome kullanıldığı zaman spyware, adware bilgisayara giriyor. Güvenlik açığı var Chrome nin.
Explorer ve safarinin yüzüne bile bakmam. Explorer ı sadece idm için kullanıyorum.

Geriye sadece firefox kaldı. Firefoxun ram i çok yiyordu. Eğer yeni sürümde bu sorun yoksa ve bir de operadaki parola yöneticisi firefoxta varsa tereddütsüz firefoxa geçerim.
Firefoxu kullananlar yazdıklarım ilgili ne düşünüyor?

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Geriye sadece firefox kaldı. Firefoxun ram i çok yiyordu. Eğer yeni sürümde bu sorun yoksa ve bir de operadaki parola yöneticisi firefoxta varsa tereddütsüz firefoxa geçerim.
Parola Yöneticisi derken Opera'daki gibi anahtara tıklayıp siteye otomatik giriş yapmasını kasdediyorsan :
Malesef Opera Wand kadar etkili bir parola yöneticisi yok fakat Secure Login eklentisini yükleyerek sitelere tek tuşla giriş yapabilirsin Opera'daki gibi. (bazı sitelerde olmuyor ama genelinde oluyor)

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Parola Yöneticisi derken Opera'daki gibi anahtara tıklayıp siteye otomatik giriş yapmasını kasdediyorsan :
Malesef Opera Wand kadar etkili bir parola yöneticisi yok fakat Secure Login eklentisini yükleyerek sitelere tek tuşla giriş yapabilirsin Opera'daki gibi. (bazı sitelerde olmuyor ama genelinde oluyor)

Peki ram i çok yiyor mu

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Valla benim için fark etmiyor genelde bütün tarayıcılar aynı civarlarda yiyor aralarında uçurum gibi bir fark yok bence..
şuan 2 sekme açık 120mb firefox.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu eklentilerin Opera'daki karşılıkları şunlardır. Ancak şunuda belirtmek isterim, Firefox'daki memnuniyetinizi bu betikler bazen karşılamayabilir.

IE TAB -> Opera'daki Karşılığı

No SCRIPT -> Opera'daki Karşılığı

Greasemonkey -> Opera'daki Karşılığı

Flashgot -> Opera'daki Karşılığı

Saygılar.

Paylaşım için teşekkürler. Dediğin gibi tam olarak aynı memnuniyeti karşılamıyor. Ama içim rahat firefox'a geri dönebilirim. En azında operayı denemedim demem. Denemeden yorum yapmış olmam.