Opera'da - Ekran Görüntünüzü Kolayca Yakalayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Ekran Görüntünüzü Kolayca Yakalayın

Masaüstü görüntünüzü Opera ile kolayca yakalamak ister misiniz…

Bu işlem için CmdCaptureWin.exe isimli basit bir program kullanacağız ve işlemi de sağ klik menüsü ile gerçekleştireceğiz.

Uygulama

1- Yukarıdaki programı indirin ve masaüstünüze yerleştirin.(Önemlidir: Konumunu değiştirmeyin ve klasör içerisine de koymayın)

2- Öncelikle kullandığımız menüden bir kopya yaratalım.
3- Daha sonra bu yeni oluşturduğumuz menü dosyasını (profil/menü klasörü içindedir) bir metin editörü ile açalım.

[Document Popup Menu] girdisini bulalım ve aşağıdaki kodu herhangi bir yere ekleyip kaydedelim.

Xp kullanıyorsanız bunu ekleyin.

Item, Ekran görüntüsü=Execute program, “C:\Documents and Settings\zahek\Desktop\CmdCaptureWin.exe”, “/f Screenshot.jpg /d C:\DOCUME~1\zahek\Desktop

Win7 kullanıyorsanız bunu ekleyin.

Item, Ekran görüntüsü=Execute program, “C:\Users\zahek\Desktop\CmdCaptureWin.exe”, “/f Screenshot.jpg /d C:\Users\zahek\Desktop”

Not: Kod içindeki zahek yazan yerlerde kendi kullanıcı adınız yazmalıdır.

5- Yeni oluşturduğunuz bu menü dosyasını seçin ve kullanın. Aşağıdakİ gibi bir görüntü oluşacaktır menü dosyanızda.

ekran2.jpg

Açıklamalar

- Kod içindeki “/f Screenshot.jpg” bölümü kaydedilecek dosya ismini içerir. “/f” sabit kalmalıdır fakat dosya ismini istediğiniz şekilde girebilirsiniz fakat uzantı .png , .jpg, .bmp , .tif , .xpm formatlarından biri olabilir.

- Kod içindeki “/d” olan konum dosyanın oluşacağı konumdur. Masaüstü olarak tanımlayın zira farklı klasörde hata oluşabilmektedir. Ama deneyip çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz.

- Programa ilişkin detaylı komutlara buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Teşekkürler

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Saolasın

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Kaynak bağlantı adresi yanlış. Bilginize.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Kaynak bağlantı adresi yanlış. Bilginize.

Öncelikle yazınız için teşekkürler.

Kaynak linke tıklandığında yazdığınız makaleye yönlendiriliyor. Ben problem göremedim. Nasıl bir değişiklik olması gerekiyor? ö.m'den ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

Edit:

Önceki eklediğim linkte biraz beklemeniz gerekiyordu. Ondan sonra sayfa açılıyormuş. Sanırım Zahek'in kastettiği mesele bu... Yoksa makalenin asıl yayınlandığı sayfaya link verdiydim. Linkte herhangi bir sorun yoktur.

Bekleme süresini azaltmak için link tekrar yenilendi.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bi ekran görüntüsü için neden bu kadar uğraşalımkii.. Klevyedeki tek tuşla alınıyor zaten...Veya ben tek bi maus hareketiyle alıyorum...

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Bi ekran görüntüsü için neden bu kadar uğraşalımkii.. Klevyedeki tek tuşla alınıyor zaten...Veya ben tek bi maus hareketiyle alıyorum...

Opera'da kısayol menüsüne birçok özellik eklenebiliyor. Örneğin; herhangi bir linkin zararlı bir kod çalıştırırp, çalıştırmadığını kontrol etmek için bir seçenek ekleyebiliyorsun.

İşte bu tür özellikleri ( link kontrol, ekran görüntüsü vs. ) bir defa ayarlayıp işlemlerini pratik şekilde Opera tarayıcısından ayrılmadan yapılabilir.

Ancak klavyedeki bir tuş kadar pratik gelmeyebilir. Orası doğrudur. Opera'ya bu tür özelliklerinde kazandırılabileceğini göstermek adına konuyu paylaştım.