Operacılar Bakar mısınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Öncelikle şunu belirteyim.Uzun zamandır firefox kullanıyorum ancak 3.5 sürümünden sonra firefox kağnıya döndü.Açılma süresi çok uzadı.son bir kaç gündür Yaşadığım bu yavaşlığın sebebinin bağlantımla ilgili olduğunu düşünüyordum.Ancak bugün opera 10.10 indirdim ve hızdan başım döndü:)

Biliyorum daha yeni sürümleri var operanın ancak Türkçe olduğu için bu sürümü kullanıyorum.

Konuyu açma sebebim ise şu:

Firefoxtaki alışkanlıklarımı operada nasıl kullanabilirim.

Reklam engelleme özelliğini SDN den öğrenmiştim.Kullanımı da çok basit.

Ancak facebookta izlediğim videoları ''downloadhelper'' eklentisi ile ''URL'' kopyala deyip sdntv kodlarının arasına yapıştırıyordum.

Opera ile bunu nasıl yapabilirim?

başka bir sorun ise sayfada herhangi bir linke ''yeni sekmede aç'' deyince beni yeni açılan sekmeye götürüyor.Bunu istemiyorum bunun bir çaresi var mı ben bulamadım.

bir başka konu ise video indirme operada nasıl olur en kullanışlı yol hangisidir?

Firefox yer imlerini operaya nasıl aktarabilirim?

Biliyorum çok soru sordum ancak opera gönüllülerinin bu soruları gönüllü olarak cevaplayacağını tahmin ediyorum.

Bugün olmasa da başka gün:)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Firefox yer imlerini operaya nasıl aktarabilirim?

Firefox'daki bookmark sayfasını (ctrl+b) açıp kaydetmi ne diyordun sonra .html olarak kaydediyordu operadan içe aktar deyip kaydettiğin htmlyi seçiyordun.. File>Import>Netscape/Firefox bookmarks.. ingilizcesi bu türkçede ne yazıyor bilmiyorum Dosya > İçe Aktar > Netscape firefox olanı seç işte..

başka bir sorun ise sayfada herhangi bir linke ''yeni sekmede aç'' deyince beni yeni açılan sekmeye götürüyor.Bunu istemiyorum bunun bir çaresi var mı ben bulamadım.

çok basit.. sağ tıkladığın linke Sekmeyi Arkaplan'da aç de :) Open in Background Tab :)

diğer sorularının cevabı aklımda değil ama opera türkçe forumunda bulabilirsin büyük ihtimal.. bulamassanda konu açarsan arkadaşlar kısa sürede ilgileniyor..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Teşekkürler.Operada yeniyim bunları bilmiyorum.Sekme işi tamamdır sayende:)

Şimdi yer imlerini kaydedip aktarmayı deneyeyim.Aman Allah ım bu ne hız yahu:)

Uçuyor mübarek..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Yok kızmam:)

Bu demek oluyor ki yukarıdaki sorularımın bir kısmı cevapsız kalacak öyle mi?

Firefox dediğim gibi çok yavaşladı açılması bir 30 saniyeden fazla sürüyor.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
30 saniye açılış süresi çok uzun. Firefox u yeni baştan kurmanı tavsiye ederim. Window$ ta tam olarak nasıl yapılıyor bilmiyorum ama ayarların ve geçici dosyaların depolandığı "mozilla" klasörünü de tamamen silmen gerekiyor.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yok kızmam:)

Bu demek oluyor ki yukarıdaki sorularımın bir kısmı cevapsız kalacak öyle mi?

Firefox dediğim gibi çok yavaşladı açılması bir 30 saniyeden fazla sürüyor.

Ben diğerlerini okumadım. Sadece kendimden biliyorum, hiçbir tarayıcı Firefox'un bana kazandırdığı alışkanlıkları sağlayamıyor, özür dilerim. :) Umarım seninkiler bulunanlardandır.

Reaksiyon puanı
2,148
Eklentilerdendir belki sık kullanmadıklarını etkisizleştir, opera güzelde alışkanlıklardan vazgeçilmiyor kolay kolay :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Sanırım mozillayı baştan kurmakta fayda var haklısınız.Açılma süresi çok uzun.Operada sayfaların görünüşü daha güzel geldi bana ayrıca azımsanmayacak bir hız farkı var.

Az önce facebokta bir videoyu SDN de paylaşayım deidm aa bi baktım operadayım:)

Bu gibi sorunları aşabilirsem operadan şaşmam.

UniqueX

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ark.lar iyi günler bende birşey sormak istiyorum operayla ilgili hazır konuda warken :D . diğer tarayıcıları denememe rağmen uzun süredir opera kullanıyorum ve hiçbir sorunlada karşılaşmadım. yalnız tek bi sorunum var, oda açtığım sekmelerin tümü yenileme sıkıntısı. örneğin IE'de sekmeye sağ tıklayınca tüm sekmeleri yenile seçeneği çıkıyor, ama operada bu tür birşeyi göremedim ve bulamadım. acaba operada tüm sekmeleri birden yenilemenin bir yolu warmı? :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Sağol oraya da bakayım.

Bir de bugün hep şu uyarıyı alıyorum.Opera exe de truva atı mı var diyo?

ivhjc7.jpg

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Öncelikle şunu belirteyim.Uzun zamandır firefox kullanıyorum ancak 3.5 sürümünden sonra firefox kağnıya döndü.Açılma süresi çok uzadı.son bir kaç gündür Yaşadığım bu yavaşlığın sebebinin bağlantımla ilgili olduğunu düşünüyordum.:)

Sorun bağlantınla ilgili olsaydı, operada'da aynı sorun olması gerekirdi. Şu an Firefox'un son sürümü 3.6 ve yapılan tüm testler chrome adlı tarayıcı ile arasındaki hız farkını(hemen hemen)kapadığını gösteriyor(chrome'un operadan hızlı olduğunu biliyoruz)

Sitelere ilk girişde hala Chrome en hızlı(opera, firefox, chrome arasında) fakat çerezler ve geçmişi silinmediyse, aynı siteye ikinci girişde firefox'un en hızlı tarayıcı olduğundan kimseler bahsetmiyor. Yani sürekli girilen sitelere, yer imlerine alıp tekrar tekrar girdiğiniz siteler gibi sitelere, gün içinde birden fazla giriyorsanız kullanmanız gereken tarayıcı kesinlikle Firefox.

30 saniye gibi bir yavaşlıktan bahsetmişsiniz, bu kesinlikle bir sorun olduğunu gösteriyor, firefox son sürümü hiç bir eklenti kurmadan başdan kurun, 30 sn problemi devam ediyorsa işletim sisteminizde bir sorun var.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
yapmış olduğun anasayfada reklam var sanırım o yüzden çıkıyor..

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yeni sekme için bağlantılara "Scroll" tuşuyla tıklarsanız bağlantıyı tüm tarayıcılarda ikincil yeni sekmede açar.

Kapatmak istediğiniz sekmeyi de "Scroll" tuşu ile kapatabilirsiniz.

Video Download Helper gibi bir program Opera'da hala bulamadım. Uzun zamandır arıyorum :)

Yer imleri menüsü çok anlaşılır ve kullanışlı. Opera Unite ve Turbo da çok işe yarıyor. Özelleştirilebilir mouse hareketleri ve sesle kontrol de var. (Sesle kontrolü kullanmasam da :D)
Açılış süresi formattan hemen sonra bile Firefox'tan iyi olduğu için birincil tarayıcım Opera'dır :D

Firefox'u da video download helper için kullanıyorum sadece.

Tabi yaptığım sitelerin tüm tarayıcılarda nasıl göründüğünü bilmek için hepsi var :D

(Bir de tüm tarayıcılarımda her kapatışta önbellek silinir.)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
RocKhan çerezler ve geçmişi bir kaç defa silmiştim.Eklenti desen aylardır aynı eklentiler ekleme yapmadım hiç.

Firefox simgesine basıyorum tarayıcıdaki butonların aktif hale gelmesi 30 snyeye yakın sürüyor fakat sitelerin açılması da eskiye göre uzun sürmeye başlamıştı.

Dediğiniz gibi firefoxu tamamen kaldırıp baştan kurayım.Artık o da eski hızına kavuşursa kendi zevklerim ve alışkanlıklarım belirleyici olur bunu da zaman gösterir sağolun ilginiz için.

Download helper gibi bir eklentinin ya da özelliğin olmamasını duymak da acı oldu:)Çok ümidim vardı.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Ancak facebookta izlediğim videoları ''downloadhelper'' eklentisi ile ''URL'' kopyala deyip sdntv kodlarının arasına yapıştırıyordum.

Bir başka konu ise video indirme operada nasıl olur en kullanışlı yol hangisidir?

Öncelikle Firefox ile Opera arasında çok büyük sörf hız farkı yoktur.

Opera'nın Firefox'dan en önemli farkı fazla ram kullanmaması ve tarayıcının açılıştaki hızıdır. Eğer Firefox'da çok eklenti kullanıyorsanız, web geçmişi temizlenmemişse tarayıcı açılışı işkenceye dönebilir. Onun dışında webde sörf yaparken iki tarayıcı arasında fark olduğu söylenemez.

İkinci husus;

Firefox'da eklentiler aracılığıyla yapabileceğin çoğu şeyi Opera'da Kullanıcı betikleri ile yapabilirsin. Popüler Firefox eklentilerinin karşılığı Opera'da vardır. Ancak Firefox'daki gibi kullanımı rahat değildir. Firefox'a alışan kişi " kullanıcı betiklerine " sıkılabilir.

Üçücü husus;

Firefox'da '' Downloadhelper '' eklentisinin Opera'daki karşılığı " Plugsome Toolbar " 'dır.

İndirmek için tıkla.

Nasıl kurulur.

Bu kullanıcı betiği flashlı videoların sol üst kısmına kendini ekler. Eğer videonun bağlantı adresini ( Url ) almak istiyorsanız " Link " adlı butona tıklamanız yeterli olacaktır. Sonrasında adres çubuğunda gözüken url'yi kopyalayabilirsiniz.

Diğer sorularınızı ise arkadaşlar cevaplamış. Yukarıda bahsettiğim gibi Firefox'da kullandığınız birçok özelliği Opera'da bulabilirsiniz. Karşılığı vardır. Ancak Firefox'daki kullanım kolaylığını size sunmayabilir. Biraz uğraştırır.

Saygılar.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
ANNE Açıklamaların için teşekkür ederim.Hemen bahsettiğin kullanıcı betiklerini kurcalamaya başlıyorum.Link için teşekkürler.

Firefoxu az sonra sıfırdan kuracağım.Ama şuanda sörf konusunda bariz fark var operadan yana bu mesajı firefoxu yeniden kurunca düzenleyeceğim.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
ANNE Açıklamaların için teşekkür ederim.Hemen bahsettiğin kullanıcı betiklerini kurcalamaya başlıyorum.Link için teşekkürler.

Firefoxu az sonra sıfırdan kuracağım.Ama şuanda sörf konusunda bariz fark var operadan yana bu mesajı firefoxu yeniden kurunca düzenleyeceğim.

Sonucu merakla bekliyorum.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75

Rica ederim. Böyle bir şey çıkması lazım. Görüntünün sol üst köşesinde görülüyor.

2zj019l.jpg

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Firefoxu baştan kurdum.Son kalıntısına kadar temizleyip öyle kurdum:)

Eklenti ve tema kurmadan denedim.Eski hızına kavuşmuştu.Şimdi opera ile aralarında farkedilecek kadar hız farkı yok.

Firefox ile bana gerekli olan eklentileri kurayım, fazlası zarar:)

Şu kullanıcı betiklerine alışabilirsem operaya devam edebilirim.Zaten bana bir tanesi lazım.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Şu kullanıcı betiklerine alışabilirsem operaya devam edebilirim.Zaten bana bir tanesi lazım.

Opera'da SDN forumu kullanırken sıkıntı yaşayabilirsin. O da BBCODE sorunudur. Yani; cevap yazarken herhangi bir metni biçimlendirmeye kalkarsanız html kodları gözükür. Metine birden çok biçimlendirme uyguladıysanız karma karışık hale gelir. Metinin okunması zorlaşır.

Tabi ki, Opera'da bununda çözümü vardır. Ancak bu çözümü kullanırsanız Firefox kullanmış gibi olacaksınız.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265

Evet dediğin durum oluyor.Ancak chromede de durum aynı idi en son..

Yeri gelmişken konu dışında bir sorum olacak.İngilizce kelimelere gelen ek ingilizce kelimelerin Türkçe okunuşuna göre getirilir değil mi?

Böyle hatırlıyorum.O yüzden chromede yazdım

Bu konuyu biraz araştırayım.Hatırladığım gibi ise bir konu da bunun için açarız artık:)

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Operadaki soru ve sorunlarını http://www.opera-tr.com/ forumundan daha kapsamlı yardım alabilirsin.
Forum adresi: http://my.opera.com/turkish/forums/
Yine operaturkiye.net adresinden de yardım alabilirsiniz.

ark.lar iyi günler bende birşey sormak istiyorum operayla ilgili hazır konuda warken :D . diğer tarayıcıları denememe rağmen uzun süredir opera kullanıyorum ve hiçbir sorunlada karşılaşmadım. yalnız tek bi sorunum var, oda açtığım sekmelerin tümü yenileme sıkıntısı. örneğin IE'de sekmeye sağ tıklayınca tüm sekmeleri yenile seçeneği çıkıyor, ama operada bu tür birşeyi göremedim ve bulamadım. acaba operada tüm sekmeleri birden yenilemenin bir yolu warmı? :)

Bunu yapmanın pek tabii ki bir yolu var :)
manü dosyanızda bir değişiklik yaparak bunu yapabilirsiniz.Eğer menü düzenlemeyi bilmiyorsanız burayı inceleyin önce.

Daha sonra kullandığınız menu.ini dosyasını bir editör ile açın ve aşağıdaki her iki menüye de yine aşağıdaki kodları ekleyip kaydedin.

[Pagebar Inactive Item Popup Menu]
[Pagebar Item Popup Menu]]

Kodlar

Item, Reload = Reload
Item, Reload all pages = Reload all pages

Sonra bu menüyü seçerek kullanın işlem tamamdır.

Ya da doğrudan bu menüyü indirip kullanın.

Not: Kusura bakmayın alelacele yazdım mesajı vaktim olmadığından.Ama başlığı takip edeceğim. :)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
@ZorhaK , download helper'a basit ama biraz uzun bir yol söyleyeyim :) Opera da izlediğin tüm videolar önbellekte tutuluyor, o klasörün bir kısayolunu masaüstüne atarsan, video yüklendiği anda önbellekte yerini alıyor. yalnız tek bi kötülüğü var, dosya ismi saçma olduğu için saate ve boyuta bakarak karar verebilir ve uzantısını da flv vs. yapman gerekebilir :) ben pek video indirmiyorum ama lazım olunca bu yöntemi kullanıyorum :)