Opera yı sevmemin sebebi

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Mouse'un sağ tuşuna basılı bekletip, sol tuşa bastığımda geri
Sol tuşa basılı tutup, sağ tuşa bastığımda ileri gitmesine hastayım.

Başka bir browser bunu yapsın anında onuda kullanırım :D :D

Kötü Kedi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mobilde bile aynı güzellik mevcut haci abi. çok sefiom <3

emreralp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

yeni öğrendim bunu ilginçmiş :D

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
İstediğim arama motorunu kolayca ekleyebiliyorum.Google Translate,youtube vs. Sonra kelimeyi seçip bununla ara diyorum.

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Bunu okuduktan sonra sırf bunu yapmak için opera indirdim :) :)
Çok hoş bir özellik gerçekten.

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sleipnir diye bir tarayıcı var sağ tuşa basılı tutup sağa sola sürükleyince sekmeler arasında geçiş yapabiliyorsun. Üstelik hem IE(Trident) hemde Chrome,Safari(WebKit) tarayıcı motorlarını kullanıyor. Tek tıkla geçiş yapabiliyorsun ve Türkçe desteği de var. Japon malı. :)
ifBx3.png

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Sleipnir diye bir tarayıcı var sağ tuşa basılı tutup sağa sola sürükleyince sekmeler arasında geçiş yapabiliyorsun. Üstelik hem IE(Trident) hemde Chrome,Safari(WebKit) tarayıcı motorlarını kullanıyor. Tek tıkla geçiş yapabiliyorsun ve Türkçe desteği de var. Japon malı. :)

Aynı işlemi Opera'da sağ tuş basılı, orta tuşu kullanarak yapabilirsin.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33

Kaç senedir kullanıyorum bu özelliği ilk defa sayenizde gördüm, çok iyi özellik:D

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
- Ben klavyeden 1 ve 2 tuşlarına basarak bir önceki ve bir sonraki sekmelere gidebiliyorum.- Ayrıca açık sekmeler arasında kaybolduğumda sekmeler arasında arama yapabiliyorum.- Ayrıca büyük ekran kullandığımdan beri sekmelerin önizlemelerini sekme çubuğunda görebiliyorum. Daha rahat erişebileceğim sekme genişliği sağlıyor...- Not alma özelliğini kullanarak bir web sayfasından not aldığımda, notlar bölümünden bu nota çift tıkladığımda notu aldığım web sayfasına ulaşıyorum.- 6-7 tane olan e-posta hesaplarımı Opera Mail ile sürekli kontrol edebiliyorum.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59

Bahsedilen özelliğin ismi Mouse Gestures zamanında Avant Browser da vardı. Şimdi varmı bilmiyorum. Firefox'ta eklenti olarak mevcut. (Envai mouse gestures eklentileri var. İstediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Benim favroim Fire Gestures) Belki bilmiyorsunuz Opera'da mouse'un sağ tuşuna basıp sağa ya da sola doğru çizgi çizer gibi yaptığınızda da aynı işlevi görür. Hatta alışınca kimilerine göre diğerinden daha kullanışlı gelebilir.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bahsedilen özelliğin ismi Mouse Gestures zamanında Avant Browser da vardı. Şimdi varmı bilmiyorum. Firefox'ta eklenti olarak mevcut. (Envai mouse gestures eklentileri var. İstediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Benim favroim Fire Gestures) Belki bilmiyorsunuz Opera'da mouse'un sağ tuşuna basıp sağa ya da sola doğru çizgi çizer gibi yaptığınızda da aynı işlevi görür. Hatta alışınca kimilerine göre diğerinden daha kullanışlı gelebilir.

Opera kullanan gesturesi bilmez mi ya. :) Belki bilmiyorsunuz demişsin. :D

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Bahsettiğim özelliği belki bilmiyorsunuz dedim. Mouse &#8203;gestures'i değil.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Normal yazarak ta açıklayabilirsin. Hemen ateşlenme. :P Hem o dediğin özellikte gestures işte. Farenin sağ tuşuna basılı tutarak sağa ya da sola çekerek (ileri ve geri gitmek).
Kalın yazınca ne oluyor??? Bence bir uyarı alırsın ancak mod görürse.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Seninle tartışmayacağım...
Selametle.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bu dediginiz özellikler diğer tarayicilarda eklenti olarak mevcut ama opera daki kadar stabil değil tabii ki.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Opera da sağten sağ tuşa basılı beklet 1sn içinde bir mouse çıkıyor.
Sol geri
Sağ ileri
Yukarı dur
aşağı yeni sayfa

Ve sanırım bunlar değiştirilebiliyor.

Ben operayı laptop da kullandığım için tuşları kullanmak daha pratik o sebepten sağ sol olayını kullanmam, sadece tuşlar benim için yeterli.

Reaksiyon puanı
189
Magic Mouse ile alayı aynı geliyo bana :D Ama tarama alanının genişliğinden ve hızından dolayı Chrome'u tercih ediyorum...

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Opera'da sanırım sürükle bırak yöntemi desteklenmiyor.
Destekleniyor...

Magic Mouse ile alayı aynı geliyo bana :D Ama tarama alanının genişliğinden ve hızından dolayı Chrome'u tercih ediyorum...
Tarama alanını daha da genişletebilirsiniz Opera kullanırken. F11'e basın tam ekran yapın. F2ye bastığınızda adres girme ekranı gelecek. Fare hareketlerini kullanarak önceki sayfaya veya sonraki sayfaya ulaşın, yeni sekme açın veya bulunduğunuz sekmeyi kapatın. Bunları klavye kullanarak da yapabilirsiniz. Sekmeler arasında geçiş yapmak için fareye sağ tıklayın ve kaydırma tekerleğini kullanarak hareket ettirin.

Reaksiyon puanı
189
Tarama alanını daha da genişletebilirsiniz Opera kullanırken. F11'e basın tam ekran yapın. F2ye bastığınızda adres girme ekranı gelecek. Fare hareketlerini kullanarak önceki sayfaya veya sonraki sayfaya ulaşın, yeni sekme açın veya bulunduğunuz sekmeyi kapatın. Bunları klavye kullanarak da yapabilirsiniz. Sekmeler arasında geçiş yapmak için fareye sağ tıklayın ve kaydırma tekerleğini kullanarak hareket ettirin.

Aynı tarama alanı genişletme muhabbeti Chrome'da da var :) Ayrıca chrome magic mouse gesture'larını daha iyi kullanıyor :) Teknoloji özürlüsü değilim bana anlatmana gerek yoktu bunları :)

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
-Genişliğe sığdır
-önbellekteki resimleri kullan(böylece sayfayı yenilediğinizde tekrar resimleri yüklemiyor kota dostu tabi önbellek boyutunu geniş tutmanız lazım)
-Sayfa >stili> kullanıcı modu(bazı sayfalar garip renkte oluyor okunması güçleşiyor onları sadeleştiriyor)
-RSS çok kullanışlı kendi içinde açılıyor.
-Sekme sabitleme(uzun videolar izlerken kapatırım diye korkmuyorum)
-yazı denetimi
-birlikte aç- direk chrome ve ie geçişe olanak sağlıyor

bunlar en sevdiğim özellikleri.
1 ay chrome kullandım ve 11 eklenti yükledim opera ile standart geliyordu oysaki yüklediklerim ve dayanamayıp
opera'ya geri döndüm.

Rac10

Asistan
Reaksiyon puanı
3
şifrelerimi, sık kullanılan'ları ve speeddial'ı kaydedip formattan sonra tekrar eski haline getirmek çok güzel..

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Konuyu baltalamak gibi olmasında..

Maxthon Operadan çok daha iyi bir browser..

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Mac versiyonu da varmış :) Deneyeyim bir ara :) Altyapısı neydi bunun? WebKit mi?
Sadece webkit değil aynı zamanda trident internet explorer altyapısınıda kullanıyor ikisi aynı anda.. Mükemmel bi tarayıcı ama kıymeti fazla bilinmiyor.. Maxthon 3