Opera tasarımı:D

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALMİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esrarlıgozler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ewt bende bgn indirdim 10.10 u ama geri sildim cok fazla sacma sey war..ve yavs.

3pio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
tam olarak neyi çakma anlayamadım, şu an bende de 10,20 alpha var bunda bi yavaşlıkta yokki :D
ve evet arkadaşın dediği gibi ve shiftdelete tede duyrulduğu gibi 10,50 alpha da çıktı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ALMİ Opera'yla uğraşma, o da kapalı kaynak kodlu yani sizden. :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Çakma olan nedir orayı anlamadım?

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Çakma olan nedir? Chrome'a benziyor gibi ama o da temadan dolayıdır. Çakma bir durum yok ortada

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Eğer çakmalık sayfadaki boş alan ise sağt alt köşeden " Genişliğe uydur " Butonunu kullanınız !

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla pesimist abi lafı ağzımdan aldın bir chromeye benziyor başka çakmalığını göremedim.Ama adam yanlış birşey dememiş belki temadır da adam tasarım olarak çakma gibi demiş yani bu konuda haklı temadandır belki ama tasarım olarak chromeden çalınmış gibi olduğu için öyle demiştir.

3pio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
o üstteki menu zaten önceki sürümdede resimdeki haline getirilebiliyordu
File>Show Menu Bar

sadece bu sürümde (win7 için, xp de olmuyor) varsayılan ayar olarak getirilmiş

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Opera Çakmalığı=Sol üst köşedeki Ribbon arayüzünden özenti bir simge+Google Chrome menüleri + Apple MAC OS renkleri(O da sağ üst köşede das yazdığım arama bölmesinde)

Şimdi sizce çakma bir tasarım değil mi?

ALMİ Opera'yla uğraşma, o da kapalı kaynak kodlu yani sizden. :)
Opera nefret ettiğim bir firma.Bu arada ben açık kaynağı sevmiyorum demedim.Sadece bir zamanlar Linux'u sevmiyorum dedim(bir zamanlar sözcüğüne dikkat et Merve:D)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Opera Çakmalığı=Sol üst köşedeki Ribbon arayüzünden özenti bir simge+Google Chrome menüleri + Apple MAC OS renkleri(O da sağ üst köşede das yazdığım arama bölmesinde)

Şimdi sizce çakma bir tasarım değil mi?

Opera nefret ettiğim bir firma.Bu arada ben açık kaynağı sevmiyorum demedim.Sadece bir zamanlar Linux'u sevmiyorum dedim(bir zamanlar sözcüğüne dikkat et Merve:D)

Açık kaynağı desteklemediğini herkes biliyor, HapS'ın adamısın ya sen de. :)

Opera da bir firma değil, tarayıcının adı. :)

Ve çakma kelimesinin anlamını bir ara karcx'e yazmıştım, sana da yazayım, en sağlam kaynak olan TDK'den geliyor:

http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=%E7akma&ayn=tam

Taklit olan, sahte.

Bir de şu anlamı var, belki ilgini çeker:

Pancardan yapılan bir çeşit yemek.

:)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Açık kaynağı desteklemediğini herkes biliyor, HapS'ın adamısın ya sen de. :)

Opera da bir firma değil, tarayıcının adı. :)

Ve çakma kelimesinin anlamını bir ara karcx'e yazmıştım, sana da yazayım, en sağlam kaynak olan TDK'den geliyor:

http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=%E7akma&ayn=tam

Taklit olan, sahte.

Bir de şu anlamı var, belki ilgini çeker:

Pancardan yapılan bir çeşit yemek.

:)

Açık kaynağa bir düşmanlığım yok.Kapalı kaynağada bir sevgim yok:D.Sadece Microsoft'u seviyorum

Birde zaten sen açıkladın Çakma=Taklit olan,sahte benim dediğimde bu Jea.

Ayrıyeten cahilliğin burdan belli oluyor Opera bir şirkettir.Araştır
Opera Software

Edit=Bak ne güzel her şeye cevap verdim:D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Internet tarayıcıları genel olarak sadeleşmeye başladı. Bu durumda hepsi senin deyiminle çakma oluyor. Şimdi Opera nın kalkıp ta "Aman ha! Sakın ALMİ bize çakma demesin, ortalığı araç çubuğuyla dolduralım!" mı demesi lazım? Yazılım dünyasında ortaya çıkan tüm yeniliklerden elbette herkes yararlanacak. Ayrıca merak ediyorum, Opera ya çakma diyorsun da, IE ye de çakmanın çakması mı diyorsun?

Sen otomobillerin sadece kasasına bakıyorsun, sonra diyorsun ki; Hepsinde sağ sol sinyaller var, hepsinde uzun ve kısa farlar var, hepsinde korna var, hepsinde 4 tane tekerlek var, hepsinde dikiz aynası var, bunların hepsi birbirinin çakması olmuş. Ama asıl farklılığı ortaya koyan motoru göremiyorsun.

3pio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aslında firmanında ismi opera software, fakat bu resimde herhangi bir çakmalık sezemedim eski(ve hala) opera kullanıcılarından biriyim, zamanla tüm tarayıcılarda evrim oluyor tabiki ve birbirlerine benzemeleride normal
tıpkı macos un windowstan bazı özellikleri alması veya tam tersinin olması gibi
fakat opera gibi webtarayıcı dünyasında birçok farklı özelliği ilk getiren firmaya zart diye çakma yaa bunlar demek doğru değil sanırım :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Internet tarayıcıları genel olarak sadeleşmeye başladı. Bu durumda hepsi senin deyiminle çakma oluyor. Şimdi Opera nın kalkıp ta "Aman ha! Sakın ALMİ bize çakma demesin, ortalığı araç çubuğuyla dolduralım!" mı demesi lazım? Yazılım dünyasında ortaya çıkan tüm yeniliklerden elbette herkes yararlanacak. Ayrıca merak ediyorum, Opera ya çakma diyorsun da, IE ye de çakmanın çakması mı diyorsun?

Sen otomobillerin sadece kasasına bakıyorsun, sonra diyorsun ki; Hepsinde sağ sol sinyaller var, hepsinde uzun ve kısa farlar var, hepsinde korna var, hepsinde 4 tane tekerlek var, hepsinde dikiz aynası var, bunların hepsi birbirinin çakması olmuş. Ama asıl farklılığı ortaya koyan motoru göremiyorsun.
Tarayıcı olupta sade olan sadece Google Chrome var.Önceki mesajlarımı okumanı tavsiye ederim....

3pio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

çok doğru olmuş nefret ediyorsun diye kötüleme, teknolojinin evrimine tüm firmalar ayak uydurmak zorunda...

ve hatta o bakış açısıyla bakarsan eğer Chrome çakma olarak doğmuş bir tarayıcı ve eksikleri olan bir tarayıcı...

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Aradaki farkı anlamak için sırf Chrome indiriyorum :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Google Chrome'un ne kadarlık mazisi var ki, kompleks olmasını bekliyorsun?
Teknoloji pazarında İşletim Sistemleri dışındaki yazılımlarda mazinin önemi yoktur biliyorsun değil mi? Heleki bir tarayıcı tasarımı konusu çok basit Google mühendislerinin en fazla 1 gününü alır ancak iş sadelik olduğu için yapmıyorlar.

Sen Operaya sade diyorsun ancak Opera sade ise Chrome ne?(Bu arada Chrome'u sevdiğimi sanmayın PC de sadece IE kullanıyorum:D:D:D:D:D)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Açık kaynağa bir düşmanlığım yok.Kapalı kaynağada bir sevgim yok:D.Sadece Microsoft'u seviyorum

Birde zaten sen açıkladın Çakma=Taklit olan,sahte benim dediğimde bu Jea.

Ayrıyeten cahilliğin burdan belli oluyor Opera bir şirkettir.Araştır
Opera Software

Edit=Bak ne güzel her şeye cevap verdim:D

ALMİ sen beni öldüreceksin.

http://www.opera.com/company/

Opera started in 1994 as a research project inside Norway’s largest telecom company, Telenor. Within a year, it branched out into an independent development company named Opera Software ASA.
Türkçesini yazayım hemen:

Opera 1994'te Norveç'in en büyük telekom şirketi olan Telenor'da bir araştırma projesi olarak başladı. Bir yıl içerisinde, Opera Software ASA adında bağımsız bir geliştirme şirketi olarak büyüdü.

Şimdi bunu tartışmam çok saçma ama beni bazen delirtiyorsun. Şirketin adı Opera değil, tarayıcının adı Opera. Kimin cahil olduğu da ortada.

Ayrıca sana bilerek o TDK kaynağını gönderdim. Ortada taklit veya sahte olan bir şey olmadığını anlarsın belki diye ama anlamamışsın, neyse penguin de zaten açıklamasını yapmış. İlle hasta edersiniz adamı. :) Nereye çamur atacağını bilemiyorsun, hırsını Linux'tan alamadın, şimdi de Opera'ya çatıyorsun. Artık şöyle düşünmeye başlayacağım: Ben neyi destekliyorsam ona muhalefet oluyor gibisin. Üstüme alınmak istemiyorum ama şu konunun gereksizliği kadar başka da bir şey yok ortada.

3pio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Teknoloji pazarında İşletim Sistemleri dışındaki yazılımlarda mazinin önemi yoktur biliyorsun değil mi? Heleki bir tarayıcı tasarımı konusu çok basit Google mühendislerinin en fazla 1 gününü alır ancak iş sadelik olduğu için yapmıyorlar.

Sen Operaya sade diyorsun ancak Opera sade ise Chrome ne?(Bu arada Chrome'u sevdiğimi sanmayın PC de sadece IE kullanıyorum:D:D:D:D:D)

IE kullanıyorsan zaten opera nın veya chrome un sadeliğini görmüş olman gerekir, chrome daha sadedir ama her zmn sadelikte iyi değildir bence, işlevselolduktan sonra sade olmasada olur ve (bunu fanatik opera hayranı olarak söylemiyorum) opera işlevsellik olarak önde olan bir tarayıcı

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
ALMİ sen beni öldüreceksin.

http://www.opera.com/company/

Türkçesini yazayım hemen:

Opera 1994'te Norveç'in en büyük telekom şirketi olan Telenor'da bir araştırma projesi olarak başladı. Bir yıl içerisinde, Opera Software ASA adında bağımsız bir geliştirme şirketi olarak büyüdü.

Şimdi bunu tartışmam çok saçma ama beni bazen delirtiyorsun. Şirketin adı Opera değil, tarayıcının adı Opera. Kimin cahil olduğu da ortada.

Ayrıca sana bilerek o TDK kaynağını gönderdim. Ortada taklit veya sahte olan bir şey olmadığını anlarsın belki diye ama anlamamışsın, neyse penguin de zaten açıklamasını yapmış. İlle hasta edersiniz adamı. :) Nereye çamur atacağını bilemiyorsun, hırsını Linux'tan alamadın, şimdi de Opera'ya çatıyorsun. Artık şöyle düşünmeye başlayacağım: Ben neyi destekliyorsam ona muhalefet oluyor gibisin. Üstüme alınmak istemiyorum ama şu konunun gereksizliği kadar başka da bir şey yok ortada.
Jea her şey tamamda gereksiz demen yanlış daha geçen sen böyle bir konu açtın hatırlayım:D

http://forum.shiftdelete.net/windows-7/123334-lanet-olasi-windows-7-a.html

Sadece karalamak için :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Jea her şey tamamda gereksiz demen yanlış daha geçen sen böyle bir konu açtın hatırlayım:D

http://forum.shiftdelete.net/windows-7/123334-lanet-olasi-windows-7-a.html

Sadece karalamak için :D

Bak işte, kabul ettin bu konuyu Opera'yı karalamak için açtığını. :)

Ben geçen gün o konuyu isyan ettiğim için açtım, karalamak için değil. Eleştirmekle karalamak arasında fark vardır, sen eleştirmiyorsun, direk çakma diyorsun ve dayanak noktan ne? Hiçbir şey!

Sonra da gelmiş burada Opera'nın tarayıcı adı mı olduğu yoksa şirket adı mı olduğunu tartışıyoruz çünkü konuyu açarken mantıklı bir amacın yoktu.

Of ALMİ, ben bıktım seni kendi çapımda rezil etmekten, sen ise bıkmadın gözümde düşmekten. :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
hop hop çabuk ilerlemiş konu, kim o Opera'ya laf atanlar :D çakmaymış :lol: arabalarla ilgili örnek gayet güzeldi, ayrıca belki görünümü benzeyebilir (ki bu gayet normal, o görünümün patenti falan alınmamış :D) ama chrome veya firefox un dandik javascript ve görüntü motorunu kullanacak kadar da çakma değil. grafik işlemlerinde işlemcinizi yordurmaya ve kastırmaya devam edin, Opera hepsini grafik kartına yaptırıyor ;) ayrıca şu peeacekeeper da sonuçlara komplex grafik puanını dahil etse, hangi tarayıcının kaç puan aldığını rahatça görebilsek :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Araba lafı geçiyor, hemen Opera'nın sitesinden bir örnek verelim. :D

0806company.jpg

Güzel araba. :D