Opera Şu Sıralar Mutsuz

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Browser Ballot özelliğinin Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilmesinden sonra tarayıcı seçme özgürlüğüne kavuşan kullanıcılar, Opera'yı mutsuz etti.

Opera şu sıralar mutsuzluğunu belli ediyor. Avrupa Komisyonu'nun, uzun süren davalar sonucunda bilgisayar kullanıcılarına tarayıcı seçme özgürlüğünü, tanıması sonucu Browser Ballot özelliği getirilmişti.
Browser Ballot'a göre kullanıcılar, bilgisayar edindiklerinde Internet Explorer ile başlamak yerine diledikleri tarayıcıyı seçebilecekler.
cca1270484597.jpg
Ne var ki bu karar, Opera CTO'su (Chief Technology Officer) Hakon Wium Lie'yi mutsuz etmiş gözüküyor. Lie, yaptığı açıklamada Browser Ballot ekranının, kullanıcıların Internet Explorer ve seçme ekranını aynı anda indirdiklerinde gözükmediğini söyledi.
Bu sorunu Windows XP kurulu Thinkpad X31 üzerinde San Francisco'da gösteren Lie, sorunun düzeltilmemesi durumunda Opera'nın pazar payının haksız yere düşeceğini de sözlerine ekledi.
:: Sizce bu sorun karşısında nasıl bir strateji izlenmeli?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Opera 10.5x sürümüyle zaten kendini yıprattı...
Sonunda olacağı buydu..
Ancak yeni sürümle inşallah ekisi gibi olur..

mert__

Doçent
Reaksiyon puanı
4
sadık kitlesinden vazgeçirmek zor olur.Benim gibi.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Opera haklı. Microsoft'un sorunu düzeltmesi lazım.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Hem Microsoft'un işletim sistemi için browser yaz hemde beni eklemedin diye ağla. Çok iyiysen sen de bir işletim sistemi yaz ve İE'yi koy bakalım nasıl oluyor.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Adamlar zamanında insanlara yararlı olsun diye browser yapmış ve her sisteme de entegre etmişler GKHNCKR ın da dediği gibi kim kendi sisteminde başka bir program ister ki ?

seçim ekranı getirilmiş işte bi nevi eyvallah denmiş bu problem de giderilecektir en yakın zamanda, opera kullansam da çok sıkı operacı olsam da operanın bu tür yargılarından pek hoşlanmıyorum.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
kim kendi sisteminde başka bir program ister ki ?

istemiyor olsaydı microsoft bu seviyeye zor gelirdi. sadece microsoft ürünleriyle neler yapabilirsin ki? ie, office, msn bi de yeni çıkardıkları antivirüs başka ne var ya da var da kim kullanıyor? oyunların hiçbiri windowsta çalışmasaydı kim windows alırdı ki??? windows, kendi üzerinde başka programları çalıştırmaya mahkum daha doğrusu bu işletim sisteminin asıl amacı, haksız mıyım???

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
istemiyor olsaydı microsoft bu seviyeye zor gelirdi. sadece microsoft ürünleriyle neler yapabilirsin ki? ie, office, msn bi de yeni çıkardıkları antivirüs başka ne var ya da var da kim kullanıyor? oyunların hiçbiri windowsta çalışmasaydı kim windows alırdı ki??? windows, kendi üzerinde başka programları çalıştırmaya mahkum daha doğrusu bu işletim sisteminin asıl amacı, haksız mıyım???
Sonuçta dediğin gibi kendisi oyun üretmiyor, antivirüs üretmiyordu bu zamana kadar da ama ilk çıktığından beri kendisinde entegre olan bir programın başka bir sürümünün kullanılmasını ve kendi programının 2. plana atılmasını da istemez hiç bir şirket değil mi ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sorun neymiş ben pek çakamadım.. Ne diyor bu cümle?
"Lie, yaptığı açıklamada Browser Ballot ekranının, kullanıcıların Internet Explorer ve seçme ekranını aynı anda indirdiklerinde gözükmediğini söyledi."