Opera Mobile 10'a Flash Desteği

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Opera, Symbian ve Windows Mobile için mobil web tarayıcılarının yeni versiyonlarını kullanıcıların hizmetine sundu.

Beta etiketi ile kullanıcıların karşısına çıkan Opera Mobile 10 kısa sürede büyük ilgi görmüştü. Alışıldık Opera fonksiyonelliğinin yanı sıra yepyeni başarılı özellikler ile donatıla yazılım yine büyük ses getirecek bir güncelleme ile birlikte geliyor. Özellikle Windows Mobile kullanıcılarını sevindirecek olan yazılım, çeşitli hata gidermelerinin yanı sıra Windows Mobile için Flash Lite 3.1 desteği ile geliyor. İşte Opera Mobile'ın Symbian ve Windows Mobile versiyonlarında sunulan yenilikler:

Windows Mobile
- Windows Mobile 5 ve 6'da görülen ekran klavyesi sorunlarının giderilmesi
- Flash Lite 3.1 desteği (Sadece dokunmatik ekranlı telefonlarda)
- Kullanıcı verilerini senkronize edebilme olanağı
- BIDI desteği
- Web sayfalarındaki telefon numaralarının tıklanarak aranabilmesi
- Yenilenen user agent

opera_10_symbian_haber11266050267.jpg

Symbian
- Tam yer imi senkronizasyonu
- Karakter sorunlarının giderilmesi
- Yenilenmiş yazı seçimi özelliği
- Düzeltilen ekran klavyesi ve numerik klavye sorunları
- Arayüzde küçük düzenlemeler

Opera'nın en yeni versiyonunu hemen burada yer alan sayfadan bilgisayarınıza indirebilir veya m.opera.com adresinden telefonunuza doğrudan yükleyebilirsiniz.

:: Opera Mobile 10'u kullanıyor musunuz?

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
suan operadan yazmaktayim gercekten cok kararli bir surume imza atmislar

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Benim cihazda problemliydi. Bakalım bu sürüm neler getirmiş.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bu opera mobile 10 ile opera mini 5 arasındaki fark ne

edit: biraz araştırdım da:

mini java plartformunda çalışabiliyor. fakat mobile, sadece windows mobile ve smartphone larda çalışabiliyormuş. yani mini blackberry, sonyericson ve diğer java çalıştırabilen telefonlarda kullanılabiliyor. mobile ise sadece htc nokia ve samsungun bazı modellerinde çalışıyor.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

mini java plartformunda çalışabiliyor. fakat mobile, sadece windows mobile ve smartphone larda çalışabiliyormuş. yani mini blackberry, sonyericson ve diğer java çalıştırabilen telefonlarda kullanılabiliyor. mobile ise sadece htc nokia ve samsungun bazı modellerinde çalışıyor.

Mobile o kadarda kısıtlı değil.
Symbian ve Windows Mobile li smartphone ve pda lar. Bir çok marka ve model.

metude

Asistan
Reaksiyon puanı
0
<P>

</P><P>http://www.operaturkiye.net/opera-mobil-10-ve-mini-5-arasindaki-farklar</P>

shlmgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar
Bende nokia 5800 telefon var. opera mobil kullanıyorum mama nasıl flas desteği var anlyamadım bi türlü facebook'taki videoları izleyemedim hep flash yükleyin diyor
flash liteyi yükledim yine değişen bişey yok.
Bu nasıl bir destektir bilen biri anlatabilirse sevinirim.
İyi forumlar

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Teşekkürler, iyi oldu. :)

SLoRd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm Arkadaşlar bende Nokia E66 var telefonumda kendisinden yuklu flash lite3.0 surumu var lakin telefonumun tarayicisindan falsh sayfali herhangi bir siteye girdigim zaman karşima flash player yukle diye bir ekran geliyor şimdi benim sormak istedigim bu programi yuklersem bu hata kaybolurmu cunku falsh lite 3.1 destekliyor denmis aciklamada bu program icin bilen varsa yardim ederse sevinirim özellikle sitemizin bu konuda yetkili MODERATÖR arkadaslarimiz bizleri aydinlatirsa sevinirim saygilarimla....

malieem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar slm bu konuyu hortlatmış olacağım snaırım ama bende opera mobile 10 yükledim 5530 a ve flash problemi yaşıyorum nasıl bu sorunun üstesinden gelceğim yardımcı olursanız sevinirm