Opera Mı? Yoksa Firefox Mu?

Opera Mı? Yoksa Firefox Mu?

  • Opera

    Kullanılan: 110 27.5%
  • Firefox

    Kullanılan: 248 62.0%
  • Hepsi

    Kullanılan: 13 3.3%
  • Hiçbiri

    Kullanılan: 29 7.3%

  • Kullanılan toplam oy
    400

MeLankoLia

Profesör
Katılım
5 Aralık 2008
Mesajlar
2,220
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
opera firefox tan daha güvenli ve hızlı ama firefox un eklentileri sayesinde firefox kullanıyorum:D
 

32.sefo

Doçent
Katılım
1 Ekim 2007
Mesajlar
613
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Internet Explorer i:razz: adamdan saymadığınız için teşekkür ederim :donatello: :mrgreen:
 

webdelisi

Asistan
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
462
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Eklentilerle uğraşmayı sevmiyorum. Tarayıcıyı bilgisayarıma kurdummu bide eklentisi için uğraşamam. Bu yüzden opera diyorum.
 

itsfresh

Asistan
Katılım
27 Mart 2007
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Benim babam senin babanı döver muhabbetlerini sevmiyorum ama bu konuya kayıtsız kalamadım, eğer Operada Firefox gibi reklam yapsaydı şuandaki sıralama farklı olurdu.
Hız önemli bir faktör fakat güvenlik dahada önemlidir, hız konusunu bilmiyorum ama güvenlik konusunda Opera şu anda birincidir.

Hele birde reklamları engelleme özelliği var ve bunu çok başarılı yapıyor, işte benim Operayı kullanmamın en büyük nedenlerinden biri , sizlerde arkadaşlar Firefoxdaki engellediğiniz reklamları buraya koyunuz bakalım nasıl engelliyor.

Ben sdn'nin anasayfasını reklamlardan arındırılmış olarak koyuyorum.

 

unsalonarici

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2008
Mesajlar
83
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Uyumluluk açısından (her siteyi sorunsuz açması) Internet Explorer diyorum.
 

Tanshaydar

Doçent
Katılım
19 Mart 2008
Mesajlar
700
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Kesinlikle Firefox diyen arkadaşlar neye dayanarak söylüyorlar bunu?
Daha önce de benzer anketler açıldı. İhtiyaç, tecrübe ve alışkanlığa göre en iyi tarayıcı değişkenlik gösterebilir. Şu anda görüyorum ki orta düzey internet kullanıcıları Firefox'u biliyorlar ve kullanıyorlar.

Performans mı? O zaman Google Chrome kullanın. Daha iyi performans bulamazsınız. Ama benim ihtiyacım olan şey o değil. Yani sadece performans değil. ASP desteği verebilecek, çok çeşitli özellikleri barındırabilecek bir tarayıcı olması gerek.

Mouse Gesture özelliği olmayan tarayıcı, tarayıcı değildir. Firefox'ta bir eklenti ile yapabiliyorsunuz bunu. Hani şu biraz fazla yükleyince firefox'u kağnıya çeviren eklentilerden.

Tabi söylemeye çalıştığım şey en iyi Opera'dır veya en iyi şudur demek değil. Kendimin uzman bir kullanıcı olduğumu da iddia etmiyorum. Ama "en iyi" dediğiniz zaman "kime göre, neye göre" de işin içine girmektedir.

Firefox en iyi diyen arkadaşlardan sebeplerini de yazmalarını rica edeceğim.
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Tanshaydar, güzel söylemişsin. Kimin işini hangi tarayıcı görüyorsa , O tarayıcı onun için en iyisidir. Şimdi burda tarayıcıların kapsamlı bir karşılaştırmasını yapmıyacağım ancak senin mantığın ile çözüm bulunmasına yardımcı olacağım.

Öncelikle Sayfa gösterimi hızı konusunda, Explorer hariç 3 tarayıcıda hızlı. Çok az farklılıklar mevcut. Söylediğin gibi Chrome en hızlısı diyebiliriz, ancak en iyi tarayıcı demek için yeterlimi ? Maalesef.

Bazıları "İnternet tarayıcı hızlı göstersin yeter, zaten tarayıcının işide o" diyebilir, Evet haklılar 40 yaş üzeri internet kullanıcısı ise bu kişi haklı. Ancak günümüzde İnternet kullanıcısının Yüzde % kaçı 40'lı yaş grubunu oluşturuyor?

Tahminimce %20-30, peki geri kalan %80 'lik kullanıcını ne düşünüyor? Tarayıcının günüzmüzde sadece sayfa gösteriminden ibaret olmadığını biliyor, ve bu doğrultuda arayış içerisine giriyor.

Demek ki İyi tarayıcının belirlenmesinde bu %80'lik kısımı ele alacağız. Tarayıcından daha fazla özellik bekleyenlerin geneli, Eklenti desteği olan tarayıcılara yöneliyor.

Peki eklentisiz de özellik sunan tarayıcı yokmu ? Var, Opera. Ama Opera kullancılara kısıtlı bir özellik desteği sunuyor maalesef. Elbette Firefox'a eklenti ile kazandırılan eklentiler opera da çoğu olmasada var. Eğer kullanıcının Firefoxta eklenti ile kullandığı özellikleri operada ki özellikler ile aynı ise operaya geçmemesi için bir neden yok. Hız konusunda da sorun yaşamıyacağından dolayı operaya geçebilir.


Ancak konumuzun belirleyici olan maddesini tekrar hatırlayalım; "Kimin işini hangi tarayıcı görüyorsa , O tarayıcı onun için en iyisidir."


Firefox kullanıcıları eklentisiz bir firefox kullandığında, IE 7 gibi yada Chrome gibi bir tarayıcı kullandığını düşünebilir. Hatta bunlardan da kötü olduğu hissine kapılabilir çünkü Firefox 3'ün görsel olarak ana teması çok sade. Bu yüzden firefox onlar için itici gelebilir. Eğer bilinçli ve de görsellikten hoşlanan biriyse Firefox'u kullanan kişi, ilk yapacağı şey, eklenti sitesinden kendi zevkine göre güzel bir tema kuracaktır.

Temadan sonra ise kişi, O anlık ihtiyaçlarını belirleyecek, sonrada bu doğrultuda Eklentilerini bir bir indirip kuracak. Firefox, Her kategoride eklentiye sahip olabilecek bir tarayıcı olduğundan kullanıcıları 3. parti yazılımlar kurma zahmetinden kurtarmaktadır.

Hava durumu eklentisi, Yapışkan not eklentisi, FTP yükleme aracı, Bir zamanlar Kota sorgulama eklentisi(Telekom güvenlik kodunu icat ettiğinden şuan çalışamıyor) v.b gibi normalde işletim sistemine 3. parti yazılamlar kurularak kullanılan bu programları, küçücük boyutlara sahip eklentiler ile taracıyınızda rahatlıkla kullanabiliyorsunuz, hemde Masaüstüne bile dönmeden.


Madem İşimizi gören tarayıcı bizim için en iyi tarayıcı, Eklentileri ile her işimize çare olan Firefox En iyi tarayıcı, Çünkü herkesin ihtiyacına göre bir eklenti illaki var.

Firefox en iyi diyen arkadaşlardan sebeplerini de yazmalarını rica edeceğim
Valla yazmak isterdim ancak bu Firefox kullanıcıları için göreceli bir kavram :) Kimisine 3 eklenti yarıyor, kimisine 15 tane. Yani zevkler ve renkler meselesi... E bende kalkıp şimdi Eklentisi sitesinde ki yüzlerce eklentiyi burada tek tek anlatamam değil mi? :)


Sondan bir öncesi olarak, yavaşlık Sistemi yorma konusuna değinecem. Firefox ilk çıktığından beri Açılış süresi sorunu yaşamaktadır. Ancak her yeni sürümde iyileştirmeler devam etmekte. Açılış süresi biraz uzun diye bu harika tarıyıcıdan vazgeçmek olmaz değil mi? Yani mantık buysa o zaman Xp ve de Vista kullanmayalım :D

Ram harcama konusunda FF sağolsun baya bir bonkör, Ancak bu eklentiler yüklendikçe oluyor, ancak zaten 3. parti yazılımlar yükleyip kullandığımız zaman yine ram harcaması yaşanmıyacak mı? Hemde hepsini birden çalıştırdığınız düşünün, Makinanız kasılmaktan kurtulamıyacaktır.

O zaman ram harcamasına hoş göreceğiz Firefox'un, çünkü bizi daha fazla harcamaktan kurtarıyor ;)

Firefox yukarda sayılanlara ek olarak kullanım hızınızı da arttırıyor. Arayüzde yapabileceğiniz değişikler ile normalde daha uzun zaman alacak işlemleri "Arama, Site adı yazma, Rss takip" v.b gibi işlemleri tek tıkla kullanma imkanı veriyor. Bu belki diğer tarayıcılar içinde var olan bir özellik ancak bunun tam istediğiniz gibi olmasını Firefox ile çok rahat sağlayabiliyorsunuz, Çünkü Firefox Açık kode kaynağına sahip bir tarayıcı ;)


Son olarak ta Önceki sayfalarda verdiğim İndirilme sayısı ve Dünya Rekoru sayısı, Firefox ne kadar çok seveni ve de tercih edeni olduğunu göstermektedir ;) Demek ki O kadar kullanıcının işini gören bir Firefox var... Bana bile bu kadar yazıyı yazdırdığına göre :D
 

Tanshaydar

Doçent
Katılım
19 Mart 2008
Mesajlar
700
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
PcMaSTeR, yazını başından sonuna kadar zevkle okudum. Çok teşekkür ederim.
 

*efsane*

Asistan
Katılım
16 Şubat 2008
Mesajlar
142
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
firefox kkullanıyorum kısayollarını bildiğim için bana rahat geliyor ama maxton da iyidir
 

orcnd

Dekan
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
243
opera ile firefox başabaş gibi
daha çok kişisel tercih aslında
operanın da kendine göre özellikleri var firefox'unda

mesela
operada widgetlar var(eklentiler de var ama pek geliştiren yok)
firefox'da eklentiler

he ekstra olarak operada mouse gestures speed dial gibi birçok özellik varsayılan olarak geliyor
fakat firefoxda sonradan ekleti kurmanız gerekli.

öte yandan operadan pop3 mailleri kontrol edebilirsiniz. IRC sunucularına girebilirsiniz.
çook fazla sayıda teması var. hepsine düzgün bir şekilde opera.com'dan erişebiliyorsunuz.

adres çubuğundan direkt olarak arama yapabilir bunları özelleştirebilirsiniz.
mesela "g sdn" yazdığınızda googlda sdn yi ararken "y sdn" yazdığınızda yahoo da aramakta
örnek olarak bende sozluk.net sitesinde ingilizce aramayı eklemiştim

ekstra olarak firefoxdan çok daha iyi bir indirme yöneticisine sahip ve bu yönetici ile
torrent dahil indirebiliyorsunuz.

bu yüzden forever opera 7 yıldan beri opera
 

OnLT

Müdavim
Müdavim
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
8,429
Reaksiyon puanı
149
Puanları
1,243
Firefox tabi sorumu buda :D
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Firefox ta da adres satırına herhangi bir site adını yazdığınız da direk o siteye giriyor. Örnek: Shiftdelete için sdn yazmanız yeterli, mynet için sadece mynet. Arama işlemi hem adres satırında hemde arama kısmında rahatça yapılabiliyor.

Ayrıca Eklentiyi olumsuz birşey gibi göstermeyi bırakın, Firefox'u Firefox yapan ve de onun bu kadar tercih sebebi olmasını sağlayan yine birbirinden marifetli eklentileridir. Bence başka tarayıcıların eksikliklerini, sanki problemmiş gibi göstermekten vazgeçin.

Firefox'u hakkını vererek kullanmadıktan sonra istediğiniz tarayıcı seçmenizde özgürsünüz, Çünkü hiçbirini bu kadar kişiselleştirme olanağınız maalesef yok.

Firefox Fanatikliği yaptığımı düşünenler olabilir ancak , eğer kendine güvenen varsa tarayıcılarımızı karşılaştırabiliriz.

Firerfox çoğu tarayıcının özelliklerini eklentiler ile kazanabiliyor, hatta daha fazlasını.

Varmısınız?, Yokmusunuz? :D
 

Musty

Asistan
Katılım
11 Nisan 2006
Mesajlar
124
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
bende operacıydım ancak firefox eklentiler ile müthis oldu.artik firefox :)
 

haluk_41

Öğrenci
Katılım
24 Kasım 2007
Mesajlar
80
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Firefox ta da adres satırına herhangi bir site adını yazdığınız da direk o siteye giriyor. Örnek: Shiftdelete için sdn yazmanız yeterli, mynet için sadece mynet. Arama işlemi hem adres satırında hemde arama kısmında rahatça yapılabiliyor.

Varmısınız?, Yokmusunuz? :D

öncelikle açıklamaların için teşekkür ederim

yukarıda belirttiğin gibi sdn ve mynet adreslerine girmeyi denedim ama bende girmedi onun için de mi eklenti gerek yoksa? :wassat:

sanırım eklentili browser teklifine YOKUM diyeceğim :) Benim işlerimi opera yeterince hatta fazlasıyla görüyor derdi tasası da yok. Firefox'a ve kullananlara saygım sonsuz.
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
öncelikle açıklamaların için teşekkür ederim

yukarıda belirttiğin gibi sdn ve mynet adreslerine girmeyi denedim ama bende girmedi onun için de mi eklenti gerek yoksa? :wassat:

sanırım eklentili browser teklifine YOKUM diyeceğim :) Benim işlerimi opera yeterince hatta fazlasıyla görüyor derdi tasası da yok. Firefox'a ve kullananlara saygım sonsuz.


Esas bıkıp usanmadan okuduğunuz için ben teşekkür ederim.

Adres satırına "sdn" yada "mynet" veya "haber7" yazdığımda kısa süreli beklemenin ardından siteler geliyor. Bunu eklenti ile yapmıyorum. Firefox'un arama çubuğu varya, o bu işi hallediyor. Oraya yazdığımız kelime eğer türkiyede bir site ile ilişkiliyse direk o site geliyor. Eğer ilişkili değilse Googleda arama yapıyor. Bazende Wikipedia'dan sonuç getiriyor.

Eğer Google dil seçeneğiniz Türkçe değilse bu duruma cevap vermez, sadece google arama yapar.
 

Peter

Dekan
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
Netscape ve firefox
 

HRNKC

Profesör
Katılım
1 Ağustos 2008
Mesajlar
4,155
Reaksiyon puanı
20
Puanları
218
Hız ve eklenti zenginliği bakımından Firefox , güvenlik ve profesyonel kullanım için Opera...
 

knightx

Profesör
Katılım
29 Aralık 2008
Mesajlar
2,494
Reaksiyon puanı
15
Puanları
218
microsoftun internet explorer ına ne oldu ne güzel program ama bunlardan bence firefox
 

HRNKC

Profesör
Katılım
1 Ağustos 2008
Mesajlar
4,155
Reaksiyon puanı
20
Puanları
218
microsoftun internet explorer ına ne oldu ne güzel program ama bunlardan bence firefox

I.E. memur browserıdır... Sistem içinde gömülü gelmese kurduğum sistemlerin içinde kendine yer bulamazdı... Şimdi ie nin çekirdeğini anlatamam fakat şunu bilmeni isterim; programın açığı çok çok fazla...
 

mustifanci

Asistan
Katılım
20 Ağustos 2008
Mesajlar
435
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
chrome kullanın bence baya hızlı kerata
 
Üst