Opera Halinden Memnun

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
İnternet tarayıcıları arasında hatrı sayılır bir pazar payına sahip olan Opera, kullanıcıya tarayıcısını seçme özgürlüğü sunan Browser Ballot'tan bir hayli memnun olduğunu açıkladı.

South West Interactive Konferansı'nda Opera İletişim Müdürü Thomas Ford yaptığı konuşmada, kullanıcıya tarayıcı seçme özgürlüğü sunan Browser Ballot'tan oldukça memnun olduklarını söyledi.
opera_96_main1267781037.jpg
Browser Ballot, bilgisayarlarını satın aldıklarında Internet Explorer ile başlama değil de kullanıcıya isteedikleri tarayıcıyı seçme özgürlüğü sunuyor. Opera yetkilisi Thomas Ford, bu sayede kullanıcı sayılarını bir hayli arttırdıklarını, kullanıcıların çoğunun ilk olarak kendilerini tercih ettiğini belirtti.
:: Sizce tarayıcı seçme özgürlüğü en çok hangi tarayıcıya yarayacak?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Firefox bence. çünkü internet explorer den sonra en çok bilinen tarayıcı firefox.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Opera çok daha iyi yerlere gelmeyi hak eden kaliteli bir tarayıcıdır. Umarım hak ettiği yere en kısa zamanda gelir.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Firefox bence. çünkü internet explorer den sonra en çok bilinen tarayıcı firefox.
O kadar bilgili olan insanlar indirip kullanıyor zaten..
Browser Ballot başka tarayıcılardan haberi olmayanlar için tarayıcıları altında tanıtımı olarak listeliyor..
Opera'da en hızlı tarayıcı tanıtımı yazdığı için genelde onu tercih ediyorlar/ederler diye düşünüyorum.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Hiçbirine yaramaz bence.Millet İE kullanıyorsa bakacak "aha İE burda".Dİrek tıklayacak.Diğerlerinin zaten ismini bildiği yada kullanmışlığı yoktur.

Zaten herkes kendi kullandığı tarayıcısını met ediyor.Bir kaç ay sonra istatistikler çıkar.Ama IE gene açık ara önde gider...

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Hiçbirine yaramaz bence.
şu an birçok avrupa ülkesinde Opera'nın indirilme oranı %300lere geldiğini duymuşdum bir haberde..
diğer tarayıcılarında indirilme oranında artış vardır kesin..

Ama IE gene açık ara önde gider...

önde gitmese bile IE9 Windows Update'ye geleceği için çoğu kişi indirecekdir..
ve IE9 ie8 e göre bayağı hızlı olcağı için gene herkez eski alışkanlıklarına devam eder..

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Firefox derim.:)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Firefox'a yarar. Ne de olsa IE'den sonra en çok kullanılan tarayıcı.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
kime yaradığı beni pek ilgilendirmiyor. nasıl olsa devamlı bir rekabet var ve hepsi kendini geliştirmeye çalışıyor. Opera kullanıyorum gayet memnunum, tavsiye ederim...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben sevmiyorum Opera'yı. :D Arada bir girip bakıyorum ama yok abi ısınamıyorum. :)

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
bu kadar düşünecek bişey yok.ie dışında diğer bütün tarayıcıların işine yarayacak.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Ben sevmiyorum Opera'yı. :D Arada bir girip bakıyorum ama yok abi ısınamıyorum. :)

bence tüm özelliklerini bilmediğinden öyle :) ff kullanıyorsun galiba, eğer öyleyse sen de haklısın, o kadar alıştığın eklentiler vardır onlardan vazgeçmek kolay olmasa gerek ama tarayıcıyı sadece tarayıcı olarak kullananlar için, Opera bünyesinde barındırdığı bir çok özellik ile vazgeçilmez bir tarayıcı bence...

sadanorg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence opera 10.xx gibisi yok biraz kullansalar operadan vazgeçilmez. Mecburen yine bir yerde ie olacaktır. Birçok banka sitelerini malesef ie den başka tarayıcı desteklemiyor..

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Firefox'a yarar gibime geliyor.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Bence opera 10.xx gibisi yok biraz kullansalar operadan vazgeçilmez. Mecburen yine bir yerde ie olacaktır. Birçok banka sitelerini malesef ie den başka tarayıcı desteklemiyor..

banka sitesine girdiğinizde sayfada sağ tıklayıp, site tercihlerini düzenle dedikten sonra, ağ sekmesine geçip tarayıcı tanımlamasını ie olarak tanıt/görün seçeneğini seçtikten sonra, sayfayı yenileyip işlevlerin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. birçok sitede işe yarıyor :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
banka sitesine girdiğinizde sayfada sağ tıklayıp, site tercihlerini düzenle dedikten sonra, ağ sekmesine geçip tarayıcı tanımlamasını ie olarak tanıt/görün seçeneğini seçtikten sonra, sayfayı yenileyip işlevlerin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. birçok sitede işe yarıyor :)
Her sitede yemiyor. Mesela hala tr.msn.com üzerinden hotmail'e girilemiyor.

hyshot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Flash Player'ı en son sürümüne güncellememe rağmen YouTube videoları açılmıyor. Herhangi bir video linkine tıkladığımda video ekranında "Go Upgrade!" yazıyor. Safari'de ise sorunsuz izleyebiliyorum aynı video'yu.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Flash Player'ı en son sürümüne güncellememe rağmen YouTube videoları açılmıyor. Herhangi bir video linkine tıkladığımda video ekranında "Go Upgrade!" yazıyor. Safari'de ise sorunsuz izleyebiliyorum aynı video'yu.

Bugün aynı sorunu bende yaşadım. Firefox ve Chrome ile denedim fakat onlarda bir sorun çıkmadı.

proghakan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence ie den hariç hepsine yarar ama ie bi kaç yıl birinciliği kimseye vermez...

uyducu engin_22

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ben o kadar denememe rağmen opera bende hep sorun çıkardı özetlemek gerekirse opera halinden mennunsa bende firefox kullandığım için halimden mennunum:)saygılar