Opera 21 Final

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TEGİN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
93
Speed-dial-1024x538.png

Opera‘ nın en son kararlı sürümü olan Opera 21 Final Windows ve MAC kullanıcıları için yayınlanmıştır. Eğer haliz hazırda bir Opera kullanıcısıysanız tarayıcınız otomatik olarak son sürüme güncellenecektir fakat Opera’ da yeniyseniz aşağıdaki indirme bağlantılarından indirebilirsiniz.

Opera 21′ deki yenilikler :

- Bu sürümle beraber Opera Aura Teknolojisi‘ ni kullanmaya başlıyor. Bu teknoloji kullanıcı arayüzü de dahil olmak üzere tüm tarayıcıda donanım hızlandırma özelliği için olanak sağlamaktadır. MAC kullanıcıları için bu özellik kullanılmamaktadır ancak Opera’nın MAC versiyonunda Apple Core Animation teknolojisi kullanılmaktadır.
- Adres Alanı seçeneği ile artık adres çubuğunda varsayılan olarak kısaltılmış olarak görünen adres URL’ sinin kısaltılmış veya tam metnini görüntüleyebilirsiniz. Bu özelliği ayarlamak için : Opera Menü Butonu >>> Ayarlar >>> Gelişmiş >>> Arama ve Adres Çubuğunda Birleştirilmiş URL’nin Tamamını Göster seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.

opera_21_default_url2.png

opera_21_full_url.png

- %200 DPI ayarı ile artık fontları daha net ve büyük görüntüleyebilirsiniz.
- Daha iyi site uyumluluğu için Chromium 1847.76 sürümüne güncellendi. [Kaynak]

[Tüm sürüm değişiklikleri]

Windows için Opera indir

MAC için Opera indir

TK1071

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kişiden kişiye değişebilir. Ben bütün tarayıcılardan sonra yeni nesil Operaya hayran kaldım. Cizgiyi bozmasınlar

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
operayı bende sevdim sistem kaynaklarını kullanmada çok cimri bide yerimlerini adres çubugunun altında gösterse başka bişey istemem

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
epey zamandır ne alemde olduğuna bakamamıştım bi bakayım ne durumda opera

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Ayarlar/Tarayıcı/Yer imleri çubuğunu göster dediğinizde aktifleşecektir.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Opera yeni altyapıya geçtiğinden beri pek kullanmadım. Bakalım şimdi nasıl olmuş.

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
93
Açıkçası önceden diğer tarayıcıları nadiren kullanırdım şimdi ise opera yı nadiren kullanıyorum. Comodo Dragon ve Firefox Nightly ile devam ediyorum. Son kullanıcı olarak ilgiyi cezbedecek özellikler eklemediği müddetçe de pek kullanacağımı sanmıyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bunda Turbo ÖzeLLiğini NasL AktifLeştiriyoruz BuLamadım da Ben?