Opera 10'un Güncellemesi Rekor Kırdı

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Opera 10'un en güncel sürümü olan Opera 10.10, yayınlanmasının ardından sadece 7 gün geçmesine karşın 12 Milyon adetten fazla indirildi.

Tutkulu fanatikleri bulunan bir Web tarayıcı olan Opera, 10 numaralı versiyonuyla da kullanıcılılarını fazlasıyla memnun etti. En hızlı tarayıcı ünvanını elinde bulunduran Opera, 10.10 versiyonuyla oldukça iyi bir indirme rakamına ulaştı. Yayınlandığı ilk haftada 12.5 milyon adetten daha fazla indirilen tarayıcı, bu rakam ile Opera 10'un ilk kararlı sürümünde kırılan rekoru da geride bırakmış oldu. Bu oranın önceki rekora göre %25 daha fazla olduğunu da belirtelim.
opera1010_pc_haber1260294501.png

Birçok hatanın giderildiği ve küçük iyileştirmelerin yapıldığı tarayıcı, yerelleştirilmiş güncellemelere de sahip. Opera'nın bu rekoruna ortak olmak ve Opera hızı ve kalitesinden yararlanmaya hemen başlamak için burada yer alan resmi sayfasından tarayıcıyı indirebilirsiniz.

:: Opera'nızı güncellediniz mi? Yeni sürümde karşılaştığınız yenilikleri SDN üyeleriyle paylaşın.

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

Bekoroma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
valla operadan çok memnunun hızlı, sistemi yormuyor ve güvenli olduğu söyleniyor :) Daha ne bekleyebilirim ki zaten bi tarayıcıdan

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Opera harikadır...
Opera bir tutkudur..

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Operayı ilk bilgisayarıma yüklediğim günden beri başka tarayıcı kullanmadım..
Forever Opera!!

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
opera iyidir.:thumbup: ama firefoxtan bir türlü vazgeçemiyorum:rolleyes:

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Uzun zamandır Opera kullanıyorum. Hem hızlı hemde çok kullanışlı...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
chrome'un çıkışı en çok operayı etkiledi
firefox zaten 1 numara

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Çoook uzun zamandır opera kullanıyorum...Tanışma maceram şu şekilde olmuştu...pII bir pc'im vardı ve adsl im vardı :D internetete rahat rahat sadece Opera ile dolaşabiliyordum :D

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
operanın soğuk başlatma süresi dışında her şeyi mükemmel, opera kullanmak ayrıcalıktır ;)

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
93
Opera hızlı,opera kullanışlı ; hepsi bir arada tarayıcı ...Sistemi yormuyor .... vs vs anlat anlat bitmez...

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Yaşasın operacılar !

Bir başlayan bırakamıyor demekki :)

Denemeden konuşmamak lazım:D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Opera kullanmak ayrıcalıktır ;)

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
ohh Ulen gözlerim yaşardı Şarkı yazasım geldi Opera'ya :D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Mozilla/Firefox'ta "AdBlockPlus" ve "NoScript" gibi reklam engelleyiciler ve güvenlik eklentileri olmasaydı, kesinlikle ilk tarayıcım Opera olurdu.

dnr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Geçen günlerde dedimki kendi kendime; Madem bu kadar FireFox müptelasısın ve öneriyorsun... Diğerlerinin de tadına varmayı bir dene...

3-4 gündür Opera kullanıyorum. gerçekten güzel tarayıcı hatta sayfa içinde scroll hareketine bayıldım.
Ama müptelayım, FireFox olmadan olmuyor.

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mozilla/Firefox'ta "AdBlockPlus" ve "NoScript" gibi reklam engelleyiciler ve güvenlik eklentileri olmasaydı, kesinlikle ilk tarayıcım Opera olurdu.

onlar zaten operada gömülü bir şekilde var.entegre edilmiş mail programı bile var.firefoxun eklentilerle sağladığı 3.şahıslara ait olan özelliği opera ile birlikte geliyor hem güvenli hem de sertifikalı orjinal üreticisi olarak. hemde firefox gibi sistemi de yormuyor.opera unit ile daha gelişmiş seçenekler var.opera sistemi de yormuyor.1 saniyede opera çaılıyor.firefoxta kullandım 20 tane eklentim vardı açılması 3 saniyeyi buluyordu.benim tercihim opera

Telekinesis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onlar zaten operada gömülü bir şekilde var.entegre edilmiş mail programı bile var.firefoxun eklentilerle sağladığı 3.şahıslara ait olan özelliği opera ile birlikte geliyor hem güvenli hem de sertifikalı orjinal üreticisi olarak. hemde firefox gibi sistemi de yormuyor.opera unit ile daha gelişmiş seçenekler var.opera sistemi de yormuyor.1 saniyede opera çaılıyor.firefoxta kullandım 20 tane eklentim vardı açılması 3 saniyeyi buluyordu.benim tercihim opera

Katılmamak mümkün değil.

Opera'nın bu kaliteli ve başarılı güncellemeleri beni, gerçekten memnun etti.

Artık, takım tutar gibi dile gelen ''Firefox bir numara'' yorumları beni gerçekten kusturacak. Sonuç olarak; hepimiz, en iyi web taracıyı kullanmak istiyoruz. Aklı selim yorumlar yapalım.

Ayrıca reklamdan bıktıysanız buyrun tıklayın: http://forum.shiftdelete.net/diger-yazilim-konulari/118590-reklam-reklam-nereye-kadar.html
Darknes$, sanada teşekkür ederim. Bilmeyenlerin gerçekten öğrenmesi ve farkı görmesi açısından güzel sunum yapmışsın.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
turbo özelliğinide unutmamak lazım... kota sorunu olanlar enazından ayın sonuna doğru kullanıp test etsinler ;)

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
turbo özelliğinide unutmamak lazım... kota sorunu olanlar enazından ayın sonuna doğru kullanıp test etsinler ;)

Turbo özelliğini kulanmıyorum ben.Gerek yok daha doğrusu.Yeteri kadar hıza ve limtsiz tarifeye sahibim. :)

Bu arada Opera'da bilmediğimiz eklentiler gömülü halde varmış yorumlardan anladığımı kadar ile .Bilemk gerekiyor.

Mesela reklam enegelleme özelliği.Hem de çok kolay bir şekilde uygulanıyor.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
aslında hızdan ziyade sayfadaki gereksiz flash reklamları vs..leri açmaması bakımından iyi..
mail özelliği harika, irc.widget ve hepsinden önemlisi opera unite burada kendini profesyonel gören firefoxçuların tanışması gereken özellikler.. bi tarayıcı nasıl webserver olarak kullanılır gösünler dahada profesyonelleşsinler :D