Opera 10.0 Turbo Alfa indirilebilir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Opera'nın büyük yeniliklerle gelecek olan 10. versiyonlu yeni nesil tarayıcısının Alfa sürümü indirilebilir durumda. Önceden sizlerle paylaştığımız gibi yeni sürümle beraber gelen en büyük yenilik, Norveç merkezli firma tarafından Opera Turbo olarak adlandırılan özelliğin dahil edilmesi. Kısaca bu özellik, web sayfalarındaki resimleri daha düşük bir kalitede göstermek suretiyle, bu sayfaların bilgisayara sıkıştırılarak indirilmesini ve böylece boyutunun ve kullanılan bant genişliğinin azalmasını sağlıyor. Özellikle Wi-Fi ve EDGE üzerinden bağlananlar için kuşkusuz ki son derece avantajlı bir uygulama bu. Bunun haricinde diğer yeniliklere dair olan satırbaşlarına ulaşmak isteyen okurlarımız buraya tıklayarak Opera'nın resmi sitesine yönlenebilirler.
Yeni sürümü indirmek isteyen okuyucularımızı aşağıdaki linke yönlendirelim:

http://www.pclabs.com.tr/2009/03/17/opera-100-turbo-alfa-indirilebilir/

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
operada bir sayfa açıkken masaüstündeki opera simgesine tıklayınca her tarayıcıda olduğu gibi ayrı bir pencere browser o nasıl açıyoruz ya hep aynı pencerede ayrı sekmede açıyor ben ayrı pencerede açmasını istiyorum bir türlü o ayarı bulamadım ya da yok.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Ya bu Opera ile şuanki kullandığımız Opera(9,64) arasında ne fark var güncellemede yapmıyor Tarayıcım

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
operada bir sayfa açıkken masaüstündeki opera simgesine tıklayınca her tarayıcıda olduğu gibi ayrı bir pencere browser o nasıl açıyoruz ya hep aynı pencerede ayrı sekmede açıyor ben ayrı pencerede açmasını istiyorum bir türlü o ayarı bulamadım ya da yok.

Menüden :
Araçlar-->Tercihler-->Gelişmiş sekmesine geçiş yap..
Orda sekmeler kısmında:
resimdeki gibi yap iyi çalışmalar..
mwrww9.jpg

Diğer arkadaş:
Opera 10 hala alfa durumda o yüzden şimdilik geçiş yapmana gerek yok..

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Pardusta nası oluyor :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya merak ettim her yazılımda yeni çıkınca hatalar olabilir diye beta diyorlar alfa ne demek o zaman ve by niye alfa.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Turbo ile birlikde Opera hızına hız katacağa benziyor. Alfa sürüm olduğundan henüz istikrara kavuşmuş değil ancak tam sürüm olduğunda fazlasıyla dikkatçekeceğe benziyor.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Uçuk derecede hızlı yapmışlar. fakat biraz bozma yapıyor grafiklerde. çalışma prensibinden kaynaklanıyor sanırım.
isteğiniz opera sunucusuna gönderiliyor opera sunucusu istediğiniz siteyi hafızasına alıp grafiklerini sıkıştırıyor ve size gönderiyor. sonuç olarak sıkıştırılmış grafikli sayfayı okuması çok daha hızlı oluyor ayrıca kotalı internet kullananlarada yardımcı olmuş oluyor.
özetle opera mobile ile aynı sistem

efexefe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben bunu indirdim ama biraz acemiyim
bunu nasıl türkçe yapacam

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Suan kullanıyorum cok önceden de kullanıyodum cokta memnunum. Uuuuzun zamandırda kullanıcam.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
opera hiç kullanmadım ama ie'den daha iyi olduğunu duymuştum