yumluanarsist
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 280
Elimde OpenSuSE 11.1 vardı. Bugün Arch'ı silip onu kurdum. Bu sefer uzun süre kullanmayı (test etmeyi) planlıyorum Hem de KDE 4.1 ile.
Birazdan şu çok övdüğünüz 4.4'ü indirip kuracağım. Hatta 11.2 sürümü çıkmıştı sanırım, ona da yükseltebilirim. Deneyimlerimi yazmam gerekirse:
-Kurulum süresi çoğu dağıtımda olduğu gibi 25 dakikayı geçmedi yine.
-OpenSuSE'un ciddi bir sorunu var. İnternet bağlantısını algılamakta gerçekten çok özürlü. Kurulum sırasında algılayamadı, ayarlardan NetworkManager'ı devre dışı bırakarak ulaşabildim internet bağlantıma. OpenSuSE'un en büyük eksisi bu belki de.
-Kurulumun başında bana GNOME mu KDE mi dedi, ben de içim yana yana KDE'yi seçtim.
4.1 ortamını kullanıyor. Şu an her yer yeşil.
-YaST yine meydanlarda. Her b*ka karışıyor. Bir Adobe Flash Player yükletmedi bana. Sevmiyorum YaST'ı.
-Yazılar çok dandik görünüyor. Sanırım ekran kartımın sürücüsünü indirip kurmam gerekecek. Performans alamıyorum gibi.
-Sesi henüz test etmedim. Az sonra test edeceğim.
-Kurulumda ext4 olan kısmı tanıyamadı.
Bu sebeple ext4 olarak biçimlendirilmiş hazır bölümüme kuramadım, ext3'e dönmek zorunda kaldım.
-Bu sistem yeni kullanıcılar için kesinlikle iyi değil çünkü kurulum aşamasında disk belirleme kısmında canınız çıkabiliyor doğruyu yapana kadar. sda'm 8'e bölünmüş durumda. Bilmesem gidecek Ubuntu'm ve Windows bölümleri.
Yalnız o aşamada şu hoşuma gitti. sda6 20 GB ve Ubuntu kurulu. sda8 ise 70 küsür GB ve /home dizinine bağlı Ubuntu için. Ben kurulumda disk ekranına geldiğimde bana önerdiği şey şuydu:
Eğer kaybedecek veriniz yoksa bırakın YaST halletsin. Güzel buldu çözümü sıpa.
-Açılma ve kapanma süresi yine tüm dağıtımlarda olduğu gibi kısa. Kurulduğu andan itibaren yanınızda görünümünü veriyor. Başlangıçta güzel ipuçları var.
-Aslında en önemlisi bu. Arch gibi OpenSuSE da Ubuntu'mu görmedi! Fıtık oluyorum böyle olduğunda... Ubuntu hepinizi görüyor, bilmiyorum çekemediğinizden midir nedir, siz onu görmezlikten geliyorsunuz. :thumbdown:
Ben tüm bunları önceden yaşamıştım aslında ama OpenSuSE bilgisayarımda uzun süreli kurulu olmadı hiç. Az sonra KDE 4.4'ü deneyip sistemi yükseltip tekrar GNOME'a döneceğim.
Ha bir de GRUB'a görülmeyen ve ezilen asil Ubuntu'mu ekleyeceğim.
İşte ilk ekran görüntüleri:
-ext4 olarak biçimlendirilmiş 2 bölümü açmıyor.
-Ve maalesef Amarok'ta müzik dinleyemiyorum. MP3 dosyalarını açmıyormuş. :huh:
Daha şimdiden özledim GNOME'lu Ubuntu'mu.
-Kurulum süresi çoğu dağıtımda olduğu gibi 25 dakikayı geçmedi yine.
-OpenSuSE'un ciddi bir sorunu var. İnternet bağlantısını algılamakta gerçekten çok özürlü. Kurulum sırasında algılayamadı, ayarlardan NetworkManager'ı devre dışı bırakarak ulaşabildim internet bağlantıma. OpenSuSE'un en büyük eksisi bu belki de.
-Kurulumun başında bana GNOME mu KDE mi dedi, ben de içim yana yana KDE'yi seçtim.
-YaST yine meydanlarda. Her b*ka karışıyor. Bir Adobe Flash Player yükletmedi bana. Sevmiyorum YaST'ı.
-Yazılar çok dandik görünüyor. Sanırım ekran kartımın sürücüsünü indirip kurmam gerekecek. Performans alamıyorum gibi.
-Sesi henüz test etmedim. Az sonra test edeceğim.
-Kurulumda ext4 olan kısmı tanıyamadı.
-Bu sistem yeni kullanıcılar için kesinlikle iyi değil çünkü kurulum aşamasında disk belirleme kısmında canınız çıkabiliyor doğruyu yapana kadar. sda'm 8'e bölünmüş durumda. Bilmesem gidecek Ubuntu'm ve Windows bölümleri.
Kod:
dev/sda6 ==> /
dev/sda8 ==> /home
-Açılma ve kapanma süresi yine tüm dağıtımlarda olduğu gibi kısa. Kurulduğu andan itibaren yanınızda görünümünü veriyor. Başlangıçta güzel ipuçları var.
-Aslında en önemlisi bu. Arch gibi OpenSuSE da Ubuntu'mu görmedi! Fıtık oluyorum böyle olduğunda... Ubuntu hepinizi görüyor, bilmiyorum çekemediğinizden midir nedir, siz onu görmezlikten geliyorsunuz. :thumbdown:
Ben tüm bunları önceden yaşamıştım aslında ama OpenSuSE bilgisayarımda uzun süreli kurulu olmadı hiç. Az sonra KDE 4.4'ü deneyip sistemi yükseltip tekrar GNOME'a döneceğim.
İşte ilk ekran görüntüleri:
-ext4 olarak biçimlendirilmiş 2 bölümü açmıyor.
-Ve maalesef Amarok'ta müzik dinleyemiyorum. MP3 dosyalarını açmıyormuş. :huh:
Daha şimdiden özledim GNOME'lu Ubuntu'mu.