OpenSUSE 11.3 Milestone 1 çıktı

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
tux-opensuse.png

Henne Vogelsang, openSUSE 11.3'ün ilk kilometre taşı sürümünü duyurdu. Bunun openSUSE 11.3'ün ilk kilometre taşı olduğunun altını çizen Vogelsang; ilk kilometre taşının en önemli amacının openSUSE atölyesinde eklenen yeni özellikler arasındaki yapısal etkileşimleri test etmek olduğunu ifade etti. 2.6.32 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemde KDE 4.4 ve GNOME 2.29.5 masaüstü ortamları sunuluyor. GNU C Library v. 2.11, QT v. 4.6.0, OpenOffice 3.2-beta4 (3.1.99.4 dahil), Firefox 3.6.0, Thunderbird 3.0.1 sistemle gelen paketlerden bazıları. Vogelsang, sürümün şu an günlük kullanım için uygun olmadığını hatırlattı. Vogelsang, dağıtıma sundukları 11.3 kilometre taşının, kullanıcıya, 11.3 sürümüne bir göz atma olanağı sağlayacağını söyledi. openSUSE 11.3 Milestone 1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz. openSUSE 11.3 Milestone 1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

suse-samurai.png

http://www.2dbilgisayar.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=798&Itemid=1

Ben denedim, ilk başta hatasız gibi ancak sonra garip olaylar oluşabiliyor. KDE 4.4'ü denemek için indirebilirsiniz.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
sağolasın

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
11.2 milestone'ları canımı çok sıkmıştı...plazma olan networkmanager(KDE4) sadece sorundu...ana sürüm 11.2 çıktığında uğraştırır diye düşünerek indirdim kurdum veee harikaydı...milestone'ları ana makinanıza kurmamanızı tavsiye ederim: )

ama şimdi ana sürümleride indirmeye gerek yok,suse studio'dan 11.2 base sistem üstüne istediğin depoyu,kullanıcıyı-şifreyi,açılış resminden tutun herşeyine programlarına kadar kendim belirleyerek tamamen bana özel kişisel suse dağıtımımı cd-dvd halinde indirip kullanmaktayım...bir göz atın harika olmuş...

mesela benim kullandığım;
minimal X içeren 11.2nin üstüne hoşuma giden açılış-duvar vs resimlerini,
fluxbox,kmix,knetworkmanager,amsn,w32codec-all,vlc,ntfs-3g ve gui,
dolphine,unrar,Tr paketleri,chromium,firefox,eklentiler,xlock vs vs ekleyerek kendi dağıtımımı olusturdum...kullanıcı adıma kadar özel:)))düşünsenice herşeyiyle sizin belirlediğiniz bir dağıtım...ve yast2 var...biraz emekle başka uygulamalarla oluşturduğunuz bu dağıtımı canlı hale de getirebilirsiniz...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ben suse studio hiç denemedim.
kendi kernelini yapmak mümkün mü acaba

kiyakerkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bildiğim ve biraz kurcaladığım kadarıyla kernel derlemesi yapılamıyor, kernel derlenebilseydi tanından yenmezdi :)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
kesinlikle bekliyoruz...milestone'lardan dilim yandı binkez...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Kalsın,Adı opensuse ise hiiiç niyetim yok :D