hard diskindeki herşeyi silen komutsudo rm -R / - never!
If someone tricks you into typing this, you’ll erase everything off of all of your mounted hard drives. Not just the system drive, but all of them!
rm means remove. -R means recursively, that is, every directory inside the target. / is the target, and means the top level of your computer, which logically represents all of your mounted hard drives.
So, don’t do this. That would just be silly
sayın bir dediği bir dediğini tutmayan haps
sorun da orada ya zaten
senn!!!!!!!!!!!!!!!!
sen işletim sistemi üzerinde bütün yetkiye sahipsin
istediğini ama istediğini yapabilirsin
ister vezir eder ister rezil edersin
ister çökertir, ister dünyanın en gelişmiş şeyi yaparsın
ancak başka bir virüs veya benzeri birşey bunu yapamaz
Açık kaynak özgürlük felsefesi de zaten budur
kapalı kaynak cephesinde ise kaynak kodları kapalı olduğu için hiçbirşeye müdahele edemezsin, içerisinde gizli virüsler, microsoft'a izinsiz bilgiler gönderen casuslar var mı onu bile bilemezsin, istediğin gibi modifiye bile edemezsin
Seviyesiz kişiler lütfen cevap yazmayı kessinler!
Programı kapatmaya gelince, arkadaşlar temel şeyleri tabiki biliyorum benim bahsettiğim olay,
örneğin windowsda background'da çalışan onlarca program var ve bunları kapatmak istediğimizde görev yöneticisinden kolaylıkla kapatabiliyoruz, ben sandım ki bu "terminal"e bir kod yazınca kapatabiliriz.Programın adına gelince ekran görüntüsünü akşama yüklerim.
Yalnız ubuntudaki olay OpenSuseta da var mı yanılmıyorsam bizdeki biraz daha değişik.
realmanager ve Everalone bir siz düzgün cevaplamışsınız, çok teşekkürler, aslında şaşırdım bu forumda bu kadar çok "seviyesiz" kişinin olduğuna.(kimi kastettiğim umarım anlaşılmıştır)
Sevgili Bitab,
İnşallah kastın benden taraf değildir. Eğer öyle ise alttan alıp sen daha seviyesiz mesaj görmemişsin diyorum. Eğer beni kastetmiyorsan zaten bunların hiçbirisini demedim farz et. Sen bilirsin..
tabiki hayır, haps kişisinden bahsediyordum, konuya yazılan ilk mesajı kendisi yazmıştır ve alaycı! tavrından rahatsız olduğum için böyle yazdım,
bu arada PS/2 bağlantılı mouse'umu openSUSE görmüyor, bende laptop mouse'uyla uğraşıyorum kaç günden beri yardım edebilecek olan var mı??
YaST'da mouse'tan ps/2 yi seçiyorum yine çalışmıyor???