OpenSuse 11.2 Kde ortamı sorunlar

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@Bitab

sen benim dediklerimi yap olmazsa gstreamer yazan herşeyi yükle tek tek yazarım ne yükleyeceğini ama beynin karışır 2 satır code yazamadin konsola zaten

sudo rm -rf /

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sudo rm -R / - never!

If someone tricks you into typing this, you’ll erase everything off of all of your mounted hard drives. Not just the system drive, but all of them!
rm means remove. -R means recursively, that is, every directory inside the target. / is the target, and means the top level of your computer, which logically represents all of your mounted hard drives.
So, don’t do this. That would just be silly
hard diskindeki herşeyi silen komut
o kadar güçlü ki bütün partitionları hatta ikinci hard disk, harici hard diskteki bütün verileri bile siliyor
seni yöneticilere şikayet ediyorum HapS

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
hani çok güvenliydi linux ne oldu :D windows da rm c: yap hiçbirşey olmuyor :D hatta sağ tuşla tıkla çöpe at yine bişey olmuyor :D

@Bitab

yükledin codec leri filme daldın heralde sesin çıkmıyor

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sayın bir dediği bir dediğini tutmayan haps
sorun da orada ya zaten
senn!!!!!!!!!!!!!!!!
sen işletim sistemi üzerinde bütün yetkiye sahipsin
istediğini ama istediğini yapabilirsin
ister vezir eder ister rezil edersin
ister çökertir, ister dünyanın en gelişmiş şeyi yaparsın
ancak başka bir virüs veya benzeri birşey bunu yapamaz
Açık kaynak özgürlük felsefesi de zaten budur

kapalı kaynak cephesinde ise kaynak kodları kapalı olduğu için hiçbirşeye müdahele edemezsin, içerisinde gizli virüsler, microsoft'a izinsiz bilgiler gönderen casuslar var mı onu bile bilemezsin, istediğin gibi modifiye bile edemezsin

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
sayın bir dediği bir dediğini tutmayan haps
sorun da orada ya zaten
senn!!!!!!!!!!!!!!!!
sen işletim sistemi üzerinde bütün yetkiye sahipsin
istediğini ama istediğini yapabilirsin
ister vezir eder ister rezil edersin
ister çökertir, ister dünyanın en gelişmiş şeyi yaparsın
ancak başka bir virüs veya benzeri birşey bunu yapamaz
Açık kaynak özgürlük felsefesi de zaten budur

kapalı kaynak cephesinde ise kaynak kodları kapalı olduğu için hiçbirşeye müdahele edemezsin, içerisinde gizli virüsler, microsoft'a izinsiz bilgiler gönderen casuslar var mı onu bile bilemezsin, istediğin gibi modifiye bile edemezsin

@realmanager

hala anlamiyorsun dimi işletim sistemi değil kullanan önemli :mellow:

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Realmanager, Opensuse'yi Mandriva'dan iyi yapan şeyleri söyleyebilir misin? Opensuse kullanma fırsatım olmadı pek.

Bu arada en son 2009.1 kullanırken 22bin paketten bahsediliyordu Mandriva için.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ilk farkettiğim şey dvd yükleme sisteminin benim gördüğüm bütün linuxler arasından en iyisi olması
harbiden geliyor ve dağılın en baba yükleme sistemi burada diyor
bir fedora'nın anaconda rezaletine bak bir de buna:D
software raid'i en güzel opensuse'de ayarladım(mandriva'da bazı seçenekler olmadığından tam içime sinmemişti)
yüklemede tek tek paketleri seçerken opensuse paketleri açıklamalarını da eklemiş ki bu aslında gereksiz paketleri yükleme esnasında ayıklayıp daha hızlı bir sistem oluşturmak için önemli, mandriva ise sadece çok önemli, önemli, güzel gibi kelimelerle tarif etmiş paketleri

ayrıca nedense tek tek paket seçiminde mandriva saçmalıyor az da olsa, mesela tek tek paket seçiminden önce belli seçimleri yapıyorum ama tek tek paket seçimi penceresi gelince kafasına göre tekrar işaretliyor, bu dediklerim dvd içindi dual arch'dan yüklerken masaüstü seçimi haricinde neyin tikini işaretle ya da kaldır gene kendi kafasına göre yüklüyor, anladığım kadarıyla olmayan programlar seçiliyor dolayısıyla seçsek de yüklenmiyor ancak dual arch'ın yükleme sisteminin ona göre yapılandırılması gerekirdi
neyse yükleme kısmı böyle

paket yöneticisinde ekle diyince mandriva'da sadece official depolar eklenirken, opensuse bütün komite depolarını da ekleyebilme imkanı sunuyor ki bu da mesela yeni başlayanlar için süper çünkü mandriva'da bütün komite depolarını tek tek arayıp depo adreslerini bulup elle eklemek gerekiyor(easy urpmi bu işi biraz kolaylaştırsa da mandriva için yapılmış bütün depolar orada bulunmuyor)

sonra mandriva donanım tanıma konusunda bu sürümde zayıf kalıyor maalesef, mesela bulamadığı monitor sürücülerini tak-çıkar olarak işaretliyor ki bu da pencereleri ani hareket ettirirken monitörün biraz saçmalamasına yol açıyor, ayrıca parmak izi okuyucu, webcam, touchpad driverları hiç bulamadım mandriva'da ancak opensuse bu konuda daha cömert

ayrıca mandriva'da bazı programlar yüklendikten sonra ne hikmetse açılmamakta direniyor, bilmiyorum sende de hiç oldu mu ama bazen oluyor bende, ntfs bir sürücü mount edilince k3b kesinlikle root açılması gerekiyor yoksa cd ve dvd'leri %99'a kadar getirip hata veriyor, isoları ntfs haricinde bir sürücüden alsan bile bu böyle

ayrıca opensuse artık i586 mimariden yavaş yavaş i686 mimariye kaydığından mıdır bilmiyorum hızı biraz daha iyi, opensuse'ye yavaş diyenlere gülüyorum bir kere
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=centos_54_comparison&num=7
testlerinde ubuntu'yu eze eze geçiyor, ubuntu önde olduğu alanlarda ise milim farkla önde
ancak komiteden anladığım kadarıyla 11.1'den 11.2'ye geçişte en fazla hız konusunda dikkat edilmiş yani opensuse önceden baya yavaşmış, dedikleri demek ki doğru olabilir:D

mandriva artık yavaş yavaş underrated kategorisine ilerlediği için geleceği pek sağlam gözükmüyor, 2010 ile linux dünyasında büyük bir patlama yapamadı firma yeniden ekonomik sorunlar yaşıyormuş, komite azaldığı için paketler de azalıyor, en sağlam paketler mandriva italy backports'dan geliyordu o da bu aralar durgun

ayrıca ufak tefek önemsiz hatalar meselesi var ki mesela lxde çalıştırırken aşağı simge durumuna küçülttüğümüzde olmayan bir yere doğru küçülüyor, yani mesela sağ tarafa doğru küçülmesi gerek iken solda sonsuzda bir yere doğru gidiyor efekt, dediğim bu tür ufak tefek genel çalışmayı etkilemeyen hata çok var mandriva'da ancak bu anlık mesele değil, güncellik konusunda opensuse'den daha iyi olduğu için fazla denenmeden paketler depoya giriyor kabul edilebilir

onun dışında hemen hemen aynılar, yani opensuse kullanırken de kendimi mandriva, ya da mandriva kullanırken de kendimi opensuse kullanıyor gibi hissediyorum, yast biraz daha güzel gibi dursa da gereksiz ayar çok, mandriva control center daha az öz ayar var
ayrıca mandriva control center temalardaki renk değişimlerine ayak uydurmuyor mesela karanlık tema kullansak da o beyaz kalıyor, ancak gördüğün gibi aslında çok da önemli değil ki zaten ikinci tercihim mandriva, belki 2011 yılında 1. olabilir

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
real birşey soracağım, bende kubuntunun çalışan cd'si vardı,
ve onda hem .avi dosyalarını hemde .mp3 dosyalarını açabiliyordum??

edit: eveeet sonunda oldu ses var görüntü var ama altyazı yok
altyazı için ne yapmalıyım
[bu arada modlardan biri başlığı çözüldü diye değiştirebilir...]
snapshot3z.png

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Realmanager tam bir kaynak yazmışsın. Ellerin dert görmesin.

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Ayd bir an seni ALMİ sandım. Gerçi ondan farkın yok biraz daha aşağılayıcı versiyonusun.Kafam her şeye basar ve senin de gereksiz olduğunu da algılar.Her ne kadar sen kabullenmek istemesen de.Sen şimdi buraya geldin tartışmayı tekrar alevlendirdin.İyi halt yaptın.Arkadaşlar lütfen cevap vermeyin Ayd'a.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Seviyesiz kişiler lütfen cevap yazmayı kessinler!
Programı kapatmaya gelince, arkadaşlar temel şeyleri tabiki biliyorum benim bahsettiğim olay,
örneğin windowsda background'da çalışan onlarca program var ve bunları kapatmak istediğimizde görev yöneticisinden kolaylıkla kapatabiliyoruz, ben sandım ki bu "terminal"e bir kod yazınca kapatabiliriz.Programın adına gelince ekran görüntüsünü akşama yüklerim.
Yalnız ubuntudaki olay OpenSuseta da var mı yanılmıyorsam bizdeki biraz daha değişik.
realmanager ve Everalone bir siz düzgün cevaplamışsınız, çok teşekkürler, aslında şaşırdım bu forumda bu kadar çok "seviyesiz" kişinin olduğuna.(kimi kastettiğim umarım anlaşılmıştır:@)

Sevgili Bitab,

İnşallah kastın benden taraf değildir. Eğer öyle ise alttan alıp sen daha seviyesiz mesaj görmemişsin diyorum. Eğer beni kastetmiyorsan zaten bunların hiçbirisini demedim farz et. Sen bilirsin..

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sevgili Bitab,

İnşallah kastın benden taraf değildir. Eğer öyle ise alttan alıp sen daha seviyesiz mesaj görmemişsin diyorum. Eğer beni kastetmiyorsan zaten bunların hiçbirisini demedim farz et. Sen bilirsin..

tabiki hayır, haps kişisinden bahsediyordum, konuya yazılan ilk mesajı kendisi yazmıştır ve alaycı! tavrından rahatsız olduğum için böyle yazdım,

bu arada PS/2 bağlantılı mouse'umu openSUSE görmüyor, bende laptop mouse'uyla uğraşıyorum kaç günden beri yardım edebilecek olan var mı??
YaST'da mouse'tan ps/2 yi seçiyorum yine çalışmıyor???

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
bilgisayarı kapat
mouse'u tak
bilgisayarı öyle aç

işe yarayabilir

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
tabiki hayır, haps kişisinden bahsediyordum, konuya yazılan ilk mesajı kendisi yazmıştır ve alaycı! tavrından rahatsız olduğum için böyle yazdım,

bu arada PS/2 bağlantılı mouse'umu openSUSE görmüyor, bende laptop mouse'uyla uğraşıyorum kaç günden beri yardım edebilecek olan var mı??
YaST'da mouse'tan ps/2 yi seçiyorum yine çalışmıyor???

Bende çalışmıştı her hangi bir uzatma kablosu filan kullanıyormusun.

[biraz alınganım kusura bakma :biggrin:]

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@real
denedim olmadı girişleri, temizledim olmadı
@exploit
yok uzatma kablosu kullanmıyorum, anlamadım neden böyle oldu?
alınma konusuna gelince aslında haklısın ben biraz farklı bir üslup kullanmıştım zaten bu yüzden mesaj sonuna "kimi kastettiğim umarım anlaşılmıştır" ekledim:flowers:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Türkiye forumu pek aktif olmadığı için yardım bulamazsın ancak uluslarası forumda hemen yardım ederler
http://forums.opensuse.org/

opensuse hata kayıtlarına baktım benzer bir girdi yok
genel linux hata kayıtlarında var ancak en son benzer hata 2004'te görülmüş ve sorun güncelleme sonrasında kendiliğinden geçmiş

Dediğim gibi sen oraya sor, fare markanı da belirt
İngilizce bilmiyorsan
http://translate.google.com.tr/
sana büyük oranda yardımcı olacaktır