SDN OpenAI kurumsal yapay zeka için Rockset’i satın aldı

ahmetalışık

SDN
SDN
24 Haziran 2024
127
7
18
24
Techinside İçerik Linki➡️ OpenAI kurumsal yapay zeka için Rockset'i satın aldı

Blog gönderisindeki duyuruyla OpenAI kurumsal yapay zeka için Rockset'i satın aldı. OpenAI satın alımlarla yapay zeka işini büyütüyor.

1719386679865.png

OpenAI, gerçek zamanlı arama ve veri analitiğini destekleyecek araçlar geliştiren Rockset’i satın aldı. OpenAI, resmi blogundaki bir gönderide Rockset’in teknolojisini “ürünler arası altyapısını güçlendirmek” için entegre edeceğini söyledi. Rockset ekibinin üyeleri OpenAI’ye katılacak ve Rockset’in mevcut müşterileri Rockset platformundan “kademeli olarak” aktarılacak.

OpenAI kurumsal yapay zeka için satın alım yaptı​

OpenAI COO’su Brad Lightcap yaptığı açıklamada: “Rockset’in altyapısı şirketlere verilerini eyleme dönüştürülebilir istihbarata dönüştürme gücü veriyor. Rockset’in temelini OpenAI ürünlerine entegre ederek bu avantajları müşterilerimize sunmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

2016 yılında eski Facebook mühendisleri Venkat Venkataramani ve Tudor Bosman ile veritabanı mimarı Dhruba Borthakur tarafından ortaklaşa kurulan Rockset, şirketlerin veritabanlarından ve genel bulut depolama hizmetlerinden otomatik olarak veri almasına ve ardından bu verileri arama ve analiz için indekslemesine olanak tanıyan araçlar yarattı. Rockset’in veri tabanı platformu, öneri motorları, lojistik izleme kontrol panelleri ve özellikle OpenAI ile ilgili olarak fintech ve e-ticaret gibi alanlardaki sohbet robotları gibi şeyleri destekliyordu.

Crunchbase verilerine göre Rockset, satın alma öncesinde Icon Ventures, Sequoia ve Greylock gibi yatırımcılardan 117.5 milyon doların üzerinde sermaye toplamayı başardı. Ayrıca Rockset’i uçuş gecikmesi tahminleri sohbet robotunun bir parçası olarak kullanan Meta ve JetBlue gibi ünlü marka müşterileri de vardı.

OpenAI, Rockset’in teknolojisiyle neler geliştirebilir? Blog yazısında, şirketlerin OpenAI ürünlerini kullanırken “kendi verilerinden daha iyi yararlanmalarına” ve “gerçek zamanlı bilgilere erişmelerine” olanak sağlanacağından bahsediliyor. OpenAI’nin modellerini bir şirketin verileri üzerine “temellendirmek”, belki de halüsinasyonları azaltmak veya herhangi bir sayıda ticari kullanım durumu için modele ince ayar yapmak için gelişmiş araçlar hayal edilebilir.

Rockset’in satın alınması, OpenAI’nin kurumsal satışlarına ve teknoloji kuruluşlarına yoğun yatırım yapma yönündeki daha geniş güncel stratejisine uyuyor. Mayıs ayında OpenAI , OpenAI araçlarını diğer işletmelere satmak için PwC ile bir anlaşma imzaladı . Bir ay önce şirket, iş odaklı bir özel model ayarlama ve danışmanlık programı başlattı. Bu hamleler meyvesini veriyor gibi görünüyor ve OpenAI’nin yıllık gelirinin bu yıl 3,4 milyar doları aşacağı bildiriliyor. OpenAI geçtiğimiz günlerde viral yapay zeka destekli sohbet robotu platformu ChatGPT’nin kurumsal katmanının 600.000’e yakın kullanıcıya sahip olduğunu ve bu sayının tüm Fortune 500 şirketlerinin yüzde 93’ünü içerdiğini açıkladı

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!🔥🔥🔥
 
Üst