Haber OpenAI, ChatGPT için geliştirilen seslendirme modelini erteledi!

ahmetalışık

SDN
SDN
24 Haziran 2024
129
10
18
24
TECHİNSİDE İÇERİK LİNKİ➡️LİNK

OpenAI, lansmanda büyük bir ilgi yaratan ve yapay zeka dünyasında bir devrim olması beklenen ChatGPT özelliğini erteledi.

1719472495969.png

OpenAI, resmi sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptığı açıklamayla, dünya çapında büyük bir infial yaratan yeni nesil ChatGPT seslendirme modelinin ertelendiğini duyurdu. Bu ay içerisinde Alfa testlerine başlanması beklenen seslendirme modelinin testleri bir ay ertelendi.

1719472527046.png

Geçtiğimiz ay içerisinde OpenAI’ın YouTube kanalında yayınlanan bir video, teknoloji gündemini uzun süre meşgul etti. ‘GPT-4o ile Röportaj’ adıyla yayınlanan ve yapay zekanın söylenenlere hem anında yanıt verebildiği hem de bir insanın sesini ayırt edilemeyecek kadar iyi taklit edebildiği video sonrası beklentiler arşa çıkmıştı.

Videoda, ‘birkaç hafta içerisinde’ kullanıma sunulacağı söylenen yeni nesil seslendirme modeli, OpenAI tarafından ertelendi. ChatGPT hayranları tarafından, metin tabanlı etkileşimlerin ötesine geçerek daha doğal ve etkileşimli bir deneyim sunması beklenen önemli bir gelişme olarak görülen yeni özellik bir süre daha bizlerle olmayacak.

İşte OpenAI cephesinden gelen açıklama:

“Gelişmiş seslendirme modunu, Haziran sonu itibarıyla küçük bir ChatGPT Plus kullanıcı grubuna alfa sürümü olarak sunmayı planlamıştık. Ancak standartları karşıladığından emin olmak için bir aya daha ihtiyacımız var.

OpenAI cephesi, sözlerini şöyle sürdürdü:
Örneğin, modelin belirli içerikleri algılama ve reddetme yeteneğini geliştiriyoruz. Ayrıca, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve gerçek zamanlı yanıtları korurken milyonlara ölçeklenebilecek bir altyapı hazırlamak için çalışıyoruz.

ChatGPT’nin gelişmiş Ses Modu, duyguları ve sözsüz ipuçlarını anlayabilir ve bunlara yanıt verebilir, böylece bizi gerçek zamanlı, doğal yapay zeka konuşmalarına daha da yaklaştırır. Misyonumuz, bu yeni deneyimleri size düşünceli bir şekilde sunmaktır.


Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!🔥🔥🔥
 
Üst