meslek gereği office kullanıyorum. Mezun olunca da öğrencilerime anlatmak zorundayım. Müfredatım haricine çıkmam anca openoffice i de mutlaka tanıtırım
Bende şu anda 7. ve 8. sınıflara Excel anlatıyorum. Bugün itibariyle tüm bilgisayarlara Open Office yüklemeyi bitirdim. Excel ile bir kaç ders daha anlattıktan sonra kaydettikleri belgeyi Open Office Calc ile açtırıp arada 300TL 'lik bir fark olmadığını göstereceğim.
Bu arada müfredat doğrudan Open Office öğretmeye engel değil. MEB 'in kitaplarında MS Word ismi hiç geçmiyor hep Kelime işlemci deniyor, aynı şekilde hiç Excel denmiyor, hep elektornik çizelge deniyor. Dolayısıyla ileride, öğrencilerime MS Office 'i hiç anlatmayacağım günler yakındır, diye düşünüyorum.
Bende open ofis 3.1 kullanıyorum.Dosyayı kayıt ederken hangi ofisle kullanacağına bağlı olarak kaydederseniz bir sorunla karşılaşmıyorsunuz.
Öğretmen olduğuna göre öğrencilerine en iyisini öğretmen lazım...
Dolayısıyla: Microsoft Office
open office de öğretebilirsin..Ancak tercih öğrencinin olmalı...
:devil2::devil2::devil2:
Yanlız ben yeni fark ettim .Open ofisde kaydettigim dosyalar microsoft ofis 2007 de açılmıyor.Ayarları yaparken açılması yönünde ayarladım ayıca ofis2003 de açıyordu.
Tamam öyle denerim.çalıştırır arkadaşım
---------- saat 16:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:43 eklenmişti ----------
office 2007 de kaydet seşeneğinde office 2003 için kaydet tuşu var ordan kaydetmeyi dene