Open office

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bütün kurumsal müşterilerime tavsiye ediyorum.Kullanan herkeste memnun.İlk açılış biraz yavaş ama daha sonra gayet iyi çalışıyor.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
meslek gereği office kullanıyorum. Mezun olunca da öğrencilerime anlatmak zorundayım. Müfredatım haricine çıkmam anca openoffice i de mutlaka tanıtırım ;)

Bende şu anda 7. ve 8. sınıflara Excel anlatıyorum. Bugün itibariyle tüm bilgisayarlara Open Office yüklemeyi bitirdim. Excel ile bir kaç ders daha anlattıktan sonra kaydettikleri belgeyi Open Office Calc ile açtırıp arada 300TL 'lik bir fark olmadığını göstereceğim.

Bu arada müfredat doğrudan Open Office öğretmeye engel değil. MEB 'in kitaplarında MS Word ismi hiç geçmiyor hep Kelime işlemci deniyor, aynı şekilde hiç Excel denmiyor, hep elektornik çizelge deniyor. Dolayısıyla ileride, öğrencilerime MS Office 'i hiç anlatmayacağım günler yakındır, diye düşünüyorum.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bende şu anda 7. ve 8. sınıflara Excel anlatıyorum. Bugün itibariyle tüm bilgisayarlara Open Office yüklemeyi bitirdim. Excel ile bir kaç ders daha anlattıktan sonra kaydettikleri belgeyi Open Office Calc ile açtırıp arada 300TL 'lik bir fark olmadığını göstereceğim.

Bu arada müfredat doğrudan Open Office öğretmeye engel değil. MEB 'in kitaplarında MS Word ismi hiç geçmiyor hep Kelime işlemci deniyor, aynı şekilde hiç Excel denmiyor, hep elektornik çizelge deniyor. Dolayısıyla ileride, öğrencilerime MS Office 'i hiç anlatmayacağım günler yakındır, diye düşünüyorum.

Öğretmen olduğuna göre öğrencilerine en iyisini öğretmen lazım...
Dolayısıyla: Microsoft Office

open office de öğretebilirsin..Ancak tercih öğrencinin olmalı...
:devil2::devil2::devil2:

abbad

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet açabilirsin lakin open office hep sorun çıkarıyo en güzeli gene ofis 2007

aydogdu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende open ofis 3.1 kullanıyorum.Dosyayı kayıt ederken hangi ofisle kullanacağına bağlı olarak kaydederseniz bir sorunla karşılaşmıyorsunuz.

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bende open ofis 3.1 kullanıyorum.Dosyayı kayıt ederken hangi ofisle kullanacağına bağlı olarak kaydederseniz bir sorunla karşılaşmıyorsunuz.

Seçenekler kısmında programa bir defaya mahsus olmak üzere hangi formatla kayıt yapacağını tanımlayabilirsin.O zaman sorun olmuyor.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Öğretmen olduğuna göre öğrencilerine en iyisini öğretmen lazım...
Dolayısıyla: Microsoft Office

open office de öğretebilirsin..Ancak tercih öğrencinin olmalı...
:devil2::devil2::devil2:

Senin mantıkla düşündüğümüz zaman hiçbir okulda Windows gösterilmemesi gerekir o zaman. Windows hiçbir zaman en iyi olmadı.:dil:

Ayrıca bence en iyisi Open Office çünkü Ofis kullanıcılarının yaptığı her işi sorunsuz yapabildiği gibi, ücretsiz.

Sen şimdi "MS Office'de para verilmeyebilir." diyeceksin. O zamanda sana söyleyeceğim şey bir öğretmen olarak hiç kimseye HIRSIZLIK yapmayı öğretmeyeceğimdir.

Ayrıca MEB artık laboratuvarlarda Pardus'un kurulu olmasını da istiyor. İnşaallah onuda kurduktan sonra zaten Microsoft'un adı bile geçmez sınıfta. :thumbup:

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hocam kızmışsın ama bir gerçek var ki kabul etmen gerekir: :D:D:D
Microsoft daha iyisini yapana dek en iyisi bu!!!
Okul da kullandığın yazılımlar lisanslı değil mi?
O zaman hırsızlık ne alaka?
Hocam iyi dersler...Tercih öğrencinindir...

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Yanlız ben yeni fark ettim .Open ofisde kaydettigim dosyalar microsoft ofis 2007 de açılmıyor.Ayarları yaparken açılması yönünde ayarladım ayıca ofis2003 de açıyordu.

MuStAfAA

Doçent
Emektar
Reaksiyon puanı
17
çalıştırır arkadaşım

---------- saat 16:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:43 eklenmişti ----------

Yanlız ben yeni fark ettim .Open ofisde kaydettigim dosyalar microsoft ofis 2007 de açılmıyor.Ayarları yaparken açılması yönünde ayarladım ayıca ofis2003 de açıyordu.

office 2007 de kaydet seşeneğinde office 2003 için kaydet tuşu var ordan kaydetmeyi dene ;)

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
çalıştırır arkadaşım

---------- saat 16:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:43 eklenmişti ----------

office 2007 de kaydet seşeneğinde office 2003 için kaydet tuşu var ordan kaydetmeyi dene ;)
Tamam öyle denerim.