Rehber OneUI Core kullanan cihazlarda RAM Plus özelliğini kapatma.

Akita

Profesör
28 Aralık 2020
1,348
61
228
Merhaba. Bugün One UI Core kullanan cihazlarda RAM Plus özelliiğinin kapatılmadığını öğrendikten sonra bu makaleyi yazmaya karar verdim, bu makalede One UI Core kullanan cihazlarda RAM Plus'ı nasıl kapatacağız ona değineceğim, başlayalım.
Ayarlar>Cihaz bakımı>hafıza> RAM Plus kısmına girince kapatılmadığını göreceksiniz.
1000075371.png


İlk öncelikle ilgili linkten SDK platform Tools yazılımını ve USB sürücülerini indiriyoruz.: SDK Platform Araçları sürüm notları | Android Studio | Android Developers

USB Driver ve ADB'yi klasörlere çıkartıyoruz. Cihazımızda ise sırayla Ayarlar>Cihaz hakkında>Yazılım bilgileri>Yapım/Derleme numarası kısmına 7-8 defa art arda basıyoruz. Cihaz kilit ekranı parolasını istediği zaman kilit ekranı parolasını giriyoruz. Geliştirici seçeneklerine girip USB hata ayıklamasını açıyoruz. Sonra bilgisayarımıza bağlıyoruz, eğer bilgisayarınız telefonunuzu tanırsa sürücü yüklemenize gerek yok, direkt ADB kısmına atlayabilirsiniz. Ama eğer tanımadı ise:
-Aygıt yöneticisine giriyoruz.
-Bilinmeyen aygıtlar kısmından cihazımıza sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir diyoruz
Gelen kısımda disketi var deyip ilgili. İnf dosyasını seçiyoruz. "Android ADB Interface" aygıtını seçip sürücüyü yüklüyoruz.

Şimdi ise ADB'nin olduğu klasöre gelip dizine sağ tıklayıp terminal ile aç diyoruz. PowerShell ile açılacaktır, satıra CMD yazıp devam ediyoruz. Cihazımızı bağlayıp
Kod:
adb shell
yazıyoruz ve telefonunuzun ekranı açık olacak ve şu uyarı gözükecek:
1000075375.png


Ok deyip devam ediyoruz.
Cihazımız gözükünce ADB'ye
"
Kod:
adb shell settings put global
" ve "
Kod:
ram_expand_size_list 0,1,2,4,6,8
" girdikten sonra bir kere telefonu yeniden başlatın, cihaz açılınca Ayarlar> Cihaz bakımı> Hafıza> RAM Plus kısmına girince 0 GB seçeneğinin olduğunu göreceksiniz.

1000075376.png


0GB'ı seçip yeniden başlatınca kapanacaktır.
 

Akita

Profesör
28 Aralık 2020
1,348
61
228
Elinize sağlık. Neden kapatılıyor acaba?
Sürekli Read/Write yaptığı için bir süre sonra kullandığı depolama birimine zarar veriyor (eMMC, Ufs vb.) ayrıca RAM ile kullandığı depolama biriminin hızları arasında çok fazla fark olduğu için RAM dolunca cihaz sanal RAM'e geçiyor bu da cihazın ağır çalışmasına ve kasmasına sebep oluyor.
 
Üst