Önerileriniz çok önemli

kawaguchi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşar bilgisayarımı yenilicem fakat 350 tl param var şuan için şöyle bir düşüncem var

ekran kartına şuan için masraf yapmak istemiyorum çünkü iyi bişey toplamak istiyorum bu yüzden onboardlı bi anakart düşünüyorum

http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78LM_LX/

+am3 destekli phenom x6 ya kadar destekliyo 1gb ye kadar onbord ekran kartı var üzerinde

işlemci olarak

Athlon II X4 640 AM3 3.0GHz 2MB Cache 45nm İşlemci

AMD Phenom II X2 555 Black Edition AM3 3.2GHz 7MB Cache 45nm İşlemci

bu iki işlemci arasında kaldım karar veremiyorum tercihlerim olumlumu sizce görüşleriniz deneyimleriniz ile bilgi verirmisiniz

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Phenom II X2 555 BE Tercih et. Oyunlarda 7 MB önbellek kendini epey hissettirir.Çekirdek açma durumuda başarılı olursa tadından yenmez :) BE olmasıda büyük avantaj çok rahatlıkla overclock yapabilirsin. Mesela 4 Ghz de rahat çalışır o işlemci.

kawaguchi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kimiside çekirdek açma şans işi athlon en iyisi diyor o konuda kafam cok karıştı

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
haklısın, çekirdek şans işi. direk athlon x4 al. :)

kawaguchi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ana kart nasıl arkadaşlar taşırmı beni ileride

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bence eski teknolojiye para verme. Eğer oyun için falan istiyorsan kesinlikle athlon x4 alma. Çekirdek şans işi olabilir ama sadece avantajlarından bahsettim. Yoksa athlon x4, Phenom II X2 555 Be den iyi bir işlemci değildir.

Evet anakart geleceğe yönelik AM3+ Bios güncellemeleriyle yeni çıkacak AMD işlemcileri destekleyecektir.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
anakartın çok iyi bir seçim. ilerleyen aylarda çıkacak amd fx işlemcileri destekliyor. seneye işlemcini yeniler bir de ekran kartı takarsın. yalnız anakart max. 95 w tdp destekliyor. yani 8 çekirdekli 125 w tdp li fx işlemcileri bu anakarta takamazsın. 6 ve 4 çekirdekli 95 w tdp li işlemcileri takabilirsin ki, sana da fazlasıyla yeter.

işlemci konusunda ise ben athlon x4 dan yanayım. günümüz oyunları zaten en az çift çekirdek istiyor. hal böyleyken çift çekirdek işlemci alınmaz. şansını denemek istersen o ayrı tabi. 555 işlemcinin çekirdeklerini açıp x4 yaparsan 955 BE gibi bir işlemcin olur. ancak 955 BE 250 TL civarı fiyata satılırken 50 TL için riske girmeye de ne kadar değer? bu yüzden, eğer bütçeni zorlayıp 955 BE alabiliyorsan al, yoksa athlon x4 al. :)

kawaguchi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ana karta okey verdiğinize sevindim arkadaşlar

bende ilerde phenom x6 alırım diye düşünüyorum üzerindeki onboard vga ile fm 2011 oyununu oynarım diye düşünüyorum şuanlık sitede 1gb diyo onboard vga için

elimde 500gb samsung sata2 harddisk , cooler master 400w psu , samsung b2230n 22 inç monitör var
bi işlemci kaldı oyun oynarım ama performans delisi filan değilim p4 işlemci 512 ekran kartı 2 gb 533 mhz ram ile call of duty 4 çok zevk alarak oynadım

ana kart anladığım kadarıyla gelişmeye açık

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
onboard vga ile fm 2011 oyununu oynarım diye düşünüyorum şuanlık sitede 1gb diyo onboard vga için

Maximum shared memory of 1024 MB

kastettiği 1 gb paylaşımlı hafıza. yani sistemin raminden kullanıyor. diyelimki 2 gb ramin var, 1 gb'a kadarını ekran kartı kullanıyor, kalanını da sistem kullanıyor. bios üzerinden vga nın max kaç mb kullanabileceğini (128, 256, 512, 1024) ayalayabilirsin bildiğim kadarıyla.

kısaca onboard vga kullanacaksan rami de arttırman lazım. arttırsan bile oyun performansı bekleme. HD 3000 ile oyunları ancak min. çözünürlükte çalıştırabilirsin.

kawaguchi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amacım iyi bi ekran kartı almak oda şu an için imkansız elimdeki parayla iyi bi ekran kartı işlemci almak ekran kartı alana kadar idare etmek ekran kartınıda aldımmı sistemi tamamlamış olacam sizce mantıklımı

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
mantıklı. onboard ekran kartı oyun oynatmaz ama diğer işler için yeter. tavsiyem seçtğin anakart ile idareten bir işlemci al. ileride işlemciyi değişeceğini hesapla. çünkü anakartın 95 w tdp destekliyor. yani piyasadaki phenom II x4 955 ve yukarısı 125 w tdp li işlemcileri kullanamazsın. yeni çıkacak bulldozer fx işlemcilerin 4 ve 6 çekirdek olanlarını kullanabilirsin. ileride bulldozere geçersin. bir de ekran kartı alırsın. tamam olur.

şimdiden kalıcı bir işlemci alman zor gibi. ben önceki mesajımda 955 al dedim ama anakartına uymuyor. bunun dışında am3+ destekli ve onboard vga olan ankartlar da pahalı.

kawaguchi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sectigim ana kart +am3 vga onboard 955 desteklıyo olması gerek

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Ben x2 560 kullanıyorum çekirdekler x4 olup 4ghz de performans alıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım. Arkadaşım da aynı şekilde sistem topladı oda sıkıntı yaşamadı. Çekirdek açılmama gibi risk var ancak sadece %5 lerde bir risk.

Seçtiğin anakartta çekirdek açma izni ve oc destekli olması lazım bunlara dikkat et.

kawaguchi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
seçtiğim ana kart asus hepsi var bunların

online sitelerden alışveriş yapanlar varmı trdukkan teknolojix gibi siteler güvenilir mi tavsiye edermisiniz arkadaşlar