Önerdiğim Programlar ve kısa İncelemeleri

Bu konuyu okuyanlar

BLacK+

Müdavim
Emektar
Katılım
25 Mayıs 2011
Mesajlar
2,213
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Merhaba SDN :)
Herkezin bir program alışkanlığı vardır illaki.. Çok sevip saydığınız bağımlı kaldığınız güzel programlar :) Mutlaka daha stebil ve güçlü versiyonları çıksada sürekli olarak kullandığınız çeşitli programlar..

Bende her zaman işletim sistemimi (Windows 7) yormayan,her işimi görecek, soft ve kullanımı kolay programlar üzerinde indir-kur-incele şeklinde değerlendirmeler yaparım ve az çok belirli programları uzun süre kullanırım.Hatta listem yanımdadır, ilk iş onları kurmak olur :)

Şimcikkk kullandığım başlıca programların artıları eksileri gibi kısa değerlendirmesini yapıcam sizlere.Hepsinide öneriyorum.

İşletim Sisteminden başlıyalım..
İş durumumdan dolayı server editionlar dahil windowsun tüm sürümlerini kullanmışımdır. Herkez için tartışmaya açık bir konu olduğu için sadece windows 7'yi kullanmanızı,Vistadan uzak durmanızı öneriyorum..

Alfabetik sıraya göre gidiceğim..
Torrent kullanan bir çok kişi vardır heralde.
Genel olarakta utorrent kullanıcı sayısı fazla olan bir istemci..
Kullandığım ve önerdiğim yazılım Bittorent..
Aslında utorrentte daha fazla özellik var (utorrent bittorent istemcisidir) ama ben indiririm,sıraya koyarım,zaman ayarlarım,hız ayarlarım derseniz bittorent işinizi fazlasıyla görür..

Torent istemcisi: Bittorent (free)
http://www.bittorrent.com/intl/tr/
712_bittorrent-icon.jpg

-----

CD/DVD yazdırmak,iso kalıpları oluşturmak,iso kalıpları yazdırmak gibi genel işlerimizi halledeceğimiz yazılım ise CDBurnerXp.
Çoklu kopyalama gibi gelişmiş özellikleride mevcut tabiki.
Gayet anlaşılabilir arayüzü, kolay kullanımı, küçücük boyutu yüzünden vazgeçmediğim,sürekli kullandığım bir yazılım..Tabiki ücretsiz.

CD/DVD aracı: CDBurnerXp (free)
http://cdburnerxp.se/
CDBurnerXP-ikon.gif

-----

Geldik Search aracımıza.. Windowsun arama özelliği gereksiz bir yük olduğu için bu yazılımı muhakkak öneririm.. gayet basit kullanımı olan Everything güzel ve hafif bir arama programı.. 10-15 saniye içinde (yani siz daha ne aradığınızı yazmadan) indexlemesi hazırlanmış oluyor.. Hızlı arama kolay kullanım..

Arama aracı: Everything 1.2 (free)
http://www.voidtools.com/
everything_icon.png

-----

Benim gibi genel olarak free araçları kullanan birileri varsa Filehippo sitesindende indirebileceğiniz bu yazılım sisteminizdeki free araçların updatesi olduğunda size haber veriyor.. 300kb lık yer kaplayan bu programcık çok sevdiklerimden :) Sistem başlangıcında çalıştırıyorum.. update varsa haberini veriyor (linkinide) yoksa kapanıp gidiyor kendi kendine..
Ayarlar menusunden betalarıda bildirmesini,yada istemediğiniz programların gösterilmemesi gibi ufak ayarlarıda halledebilirsiniz.. Update yoksa kaybol seçeneğinide kullanın derim :)

UpdateChecker: Filehippo
http://www.filehippo.com/updatechecker/
ALSeeEdit_filehippo_updater.bmp

-----

Video ve ses içinde kullandığım yazılımlar GOM Player ve VLC player..
Filmleri gomdan,müzikleri vlc den dinliyorum.. başka bir yazılıma yada ek codec paketi kurmaya gerek kalmıyor..Bu programlarla birlikte bütün gerekli codeclerde geliyor zaten.. İşlemcileri tavan yapan arkadaşlar oluyordur bazen.. Ama bunun bir çok player ve codec yüklediği için olduğunu düşünmekte uzak ihtimal değilmi?

Video ve Ses araçları: GOM Player & VLC Player (Free)
http://www.gomplayer.org/
http://www.videolan.org/vlc/

126_gom-player-icon.jpg
718_vlc-media-player-icon.jpg

-----
Tarayıcı olarak ne seviyorsanız onu kullanmak en mantıklısı ama bana sorsanız favorim hız ve eklenti yeterliliğinden dolayı Chrome'dur.. Firefox'ta destek kuvvetim :) İ.Explorer güvenlidir ama ağırdır.Yıllardır windowsta bi bu yazılımı sevemedim.

İnt.Tarayıcı: Google Chrome & Firefox
https://www.google.com/chrome?hl=tr
http://www.mozilla.org/tr/firefox/new/
google-chrome_32x32.png
firefox_32x32.png

-----

İnternette yasaklı sitelerin olduğunu herkez biliyordur.. DNS değiştirerek, basit yazılımlar kurarak bir çoğumuz bu sorunun altından kalkmışızdır. Bazen DNS değiştirmekte sorunu çözmez..Yada Tunnel sitelerinden girmek.. Güvenli ve gizli bir sörf için ( gayet hızlı) Hotspot shield kullandığım araçlardan biridir..

Gizlilik/VPN aracı: Hotspot Shield (free)
http://hotspotshield.com/
Hotspot-Shield.icon.gif

-----

Dosya indirme aracı olarak net üzerinde yığınla program mevcut..Ben ücretli versiyonu olan İnternet Download Manageri kullanıyorum..O yüzden bir önerim olmayacak ama ben hallederim derseniz Dosya indirme aracı olarak herkezin bildiği İnternet Download Manager benim vazgeçilmezlerimden..

Download aracı: İnternet Download Manager
http://www.internetdownloadmanager.com/download.html

Internet-Download-Manager-Icon-48.jpg

-----

Bir şey üzerinde çalıştınız kapattınız.. Ama program arka planda açık kaldı.. İşe yaramaz bişeyi sileceksiniz ama oda ne windows izin vermiyor! Yok dosya kullanımda, yok yönetici izni lazım,yok windows yeniden başlatıldığında silinecek,yok silme bir gün lazım olur uyarılarınıda görmek istemiyorsanız Iobit unlocker işinizi görür.. Görev yöneticisinden asılı programı sonlandırsanız daha ona bağlı bir dll dosyasının açık olmasından dolayı dosyayı silmeniz mümkün olmaybilir.. Bu program sağ tık menüsüne entegredir..Dosyaya sağ tıklayıp unlockeri seçip, Kilidi aç ve sil - Kilidi aç ve taşı- Kilidi aç ve isim değiştir gibi ek gerekli yöntemleride uygulamanızı sağlıyor..


Dosya kilit çözücü: IObit Unlocker (free)
http://www.iobit.com/iobit-unlocker.html
IObit-Unlocker-386186.gif

-----


Sisteminizde bulunan fotografları hızlı biçimde gösteren,editleyen,akıcı ve küçük bir resim göstericisi.. Irfanview.. Gayet hızlı ve iş görür.. Resimlere bakarım,kaparım,slayt showla incelerim,eviririm çeviririm derseniz bu işinizi görür.. Bosnalı bir kardeşimizin geliştirdiği bu yazılımda uzun zamandır kullandıklarımdan.. Daha gelişmiş bir şey isterseniz Zoner Photoyuda önerebilirim..


Resim görüntüleme: Irfanview yada Zoner Photo Studio (free)
139_irfanview-icon.jpg
images

http://www.irfanview.com/
http://www.zoner.com/ww-en/photo-editor-viewer-manager
-----


Videoları farklı formatlara, tabletinize , iphone,Playstation, vs vs vs gibi aklınıza gelmeyecek 1001 çeşit formatlara bu kadar kolay çeviren, hızlı ve stebil çalışan ücretsiz bir araç görmedim.. çok fazla dosya formatı destekliyor..Çoklu convertlerde bir hata çıkmadı.. İnanın bana ücretlileride denedim ama bunu tek geçerim..


Video ve ses Dönüştürücü: İwisoft free Video Converter
http://www.iwisoft.com/videoconverter/
iwisoft_free_video_converter_icon.png

-----

Yine Disk birleştirici için tek geçeceğim program Mydefrag dır.. Ücretli ücretsiz bir çok program kullandım.. Hatta lisanslı O&O Defrag bile kullandım.. ücretliler içinde en iyisi olsada bu basit yazılımın yerini tutamaz.. O kadar basitki acaba işe yarıyormudur dersiniz.. Tıkla aç,3 seçenekten birini seç.. Başka bişey yok.. gunluk haftalık ve aylık seçeneklerden kendinize uygun olanı seçin.. Aylık gerçekten gözle görülür bir canlılık katıyor..Ama birleştirmesi uzun sürüyor..

Disk Birleştirici: Mydefrag 4.3 (free)
http://www.mydefrag.com/
mydefrag_icon.png

-----

PDF'lerle çok işiniz yoksa, adobe reader gibi hantal programlardan uzak durun.. Foxit yada XChange PDF Viewer işinizi görecek soft yazılımlardır.Ben şimdilik Xchange kullanıyorum..

PDF Viewer: XChange PDF Viewer
http://pdf-xchange-viewer.en.softonic.com/
pdf-xchange-viewer-ikon_32x32.gif

-----

Dosyaları kaldırmak için windowsun bir aracı olan program ekle kaldıra tek alternatifim Revo Uninstaller pro'dur..(freeside mevcut) Tek kötü yanı çoklu kaldırma desteği vermemesi.. Çoklu kaldırıma destek veren diğer yazılım ise Advanced System Care Pro içinde gelen Iobit Uninstaller'dır..(buna dönücem)
Revo içinde bazı gerekli araçlarında olduğu , programımızı kaldırdıktan sonra arta kalan atık dosya ve kayıt defteri öğelerinide temizliyen güzel bir kaldırma aracımızdır.. Kaldırma esnasında sistem yedeği alma (kullanmıyorum), güvenli,makul,derin tarama seçenekleriyle herkeze uygun bir araç..Güvenli kaldır aslında program ekle kaldırın kopyası.. ama makul seçenek tüm kullanıcılara uygun.. Derin taramada bilgi sahibi kullanıcılara yönelik.. Çünkü derin taramada o programa yuklenen ek paket, yada bağlı programlar gibi aynı klasordeki yuklenenleride silme olasılıgı yuksek.. çok nadirde olsa denk geldim.. ama silerken neyi sildiğinizi göreceksiniz.. Tıklayıp yada tikini kaldırıp temizlemeye devam etmekte size sunulan bir özellik..



Program kaldırma aracı: Revo Unistaller (free)
http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html
revo-uninstaller_32x32.jpg

-----

Bir arkadaşınızın bilgisayarına bağlanacaksınız ve yardım edeceksiniz..Yada yardım alacaksınız.Uzak masaüstü bağlantısını sağlayan ve bunun dışımda güzel özellikleride bulunan bir araç Teamviewer..
Bağlanmak için iki taraftada kurulu olması şart :) Kişi size ID ve şifre gönderiyor.. Program şifreyi her açılış kapanışta üretiyor zaten.. Güvenlik,kalite hız gibi ayarlamaları mevcut.. Eşim bazen beni çıldırtıyorda :) telefonda anlaşamıyoruz,o yüzden müdavimi oldum bu programın.. Bilgisayara meraklı kız arkadaşınız varsa ve yüklü telefon faturası ödemek istemiyrsanız bununda yüklü olması tavsiyemdir :)

UzakMasaüstü bağlantı aracı: Teamviewer
http://www.teamviewer.com/tr/index.aspx
teamviwer_32x32.png

-----

iso kalıpları mdf kalıpları.. Oyuncuların bildiği terimler :) İndirilen oyunların yada programların image görüntülerini sanal CD yada DVD de göstererek açan kolay ve kullanışlı bir program..VirtualCloneDriver.. Ne Deamon Toolsa nede Alkole! ihtiyacımız yok bence :)

Sanal DVD/İso Okuyucu: VirtualCloneDriver
http://www.slysoft.com/en/virtual-clonedrive.html
virtual_clonedrive_ikon.gif

-----

Son olarak yıllardır değişmediğim,kullanmaktan bıkmadığım bir program :)
Advanced System Care Pro
Bu araç gerçekten işini bilen kişilerin yaptığı güzel bir Program.. Cleanermış,registiry cleanermış ona buna hiç gerek yok.. aynı işlemi görüyor buda.. Tek tıkla temizlik,sistem ince ayarları,Disk bakımı,vs vs vs vs aklıma gelen gelmeyen herşey var bunda.. Bunun içinde olan Iobit Uninstaller çoklu kaldırma desteği veren (revo kadar güçlü) yazılmda en sevdiklerimden.. Ayrıca Programda gelen Alet çantası içinde yok yok.. Yazmaktansa resmini koyayım :)

55304681.jpg



Gördüğünüz gibi yok yok.. Ek yazılımlara ihtiyaç yok.. Ayrıca Yasal Lisansıda yazının sonunda ekleyeceğim :) Sitesinden pro versiyonu indirip bu lisansla yaklaşık 1 sene kullanım sağlayabilirsiniz.. Yasal lisans olduğu için interneti açmaya kapamaya gerek yok :) güncellemeleride sorunsuz alabılır, yeni versıyon cıkarsa ücretsiz yükseltebilirsiniz?..

Nerde kalmıştık.. Evet şampiyon galatasaray olucak bu sene belli..
Yok bu başka konuydu..

Evet advanced system care dioduk.. Bu yazılımda olmazsa olmaz :)

Sistem Temizleme ve en iyileme aracı: Advanced system Care Pro 5.2
3723836.png


Yasal Lisans: D735F-51E93-1B1E4-C8AD4
http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html
-----

Ofis yazılımı için ücretsiz seçeneklerden biri Openoffice ama ben microsoftun yolunu bulabıleceğinizden eminim :)
Sıkıştırma aracı içinde en iyi seçenek winrar.. o 5 saniyede bu 10 saniyede rarladı olayına girmeye gerek yok.. işinizi gördüğü sürece tabi..

Flash ve shockwave playerlar, java gibi gereklileride kurmayı kimse unutmaz zaten :)



Güvenlik aracı yani antivirus olarak ben norton internet security kullanıyorum.. Sistem kaynağını bilinçli kullanıyor.. Kasma derdi vs yok.. Yanındada Emsisoftu kullanıyorum.. Ikısı bırden gayet güçlü ve stebil koruma sağlıyor.. Bir çok kişi şu daha iyi diyebieleceği için bunlarla ilgili önerim olmayacak :) benim sistemimde çok kullanışlı.. Herkez sistemine göre karar veriyor nasıl olsa :) yoksaaa ; bu zararlılardan %99.5 ini yakalamış, diğeri %97 yakalamış o daha iyi mantığını kullananlar varsa bu son yazıya hiç bakmasınlar zaten :)

Vaktiniz için teşekkür ederim, iyi forumlar..
 

Witcher

Asistan
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
350
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Ben de yazınız için teşekkür ederim çok güzel olmuş. Farklı programları da bekliyoruz.
 

Cochineal

Öğrenci
Katılım
10 Nisan 2012
Mesajlar
74
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bittorrent yerine uTorrent kullanırım,daha küçük boyutlu,işlevsel ve arayüzüyle beni kendine çekiyor.Onun dışında everything ve irfanview gereksizdir.CD burner xp yerine de burnaware tercih ederim.Hotspot shield free sürümü interneti yavaşlatır,reklamları can sıkar.Tabi bunlar benim şahsi kanaatim :)
 

mennes

Asistan
Katılım
29 Mayıs 2012
Mesajlar
297
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
teşekkür etmeden geçemeyeceğim 2-3 program indirdim şuan deniyorum gerçekten işlevsel programlar var
 
Üst