• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

OnePlus alınır mı ?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Oneplus kullanan lkişilere bazı sorularım olacak cevaplarsalar sevinirim.
Bu IMEI atılan telefonlar sistemde nasıl görünüyor ? Mesela Vodofon'un sitesine girdimi kulllanılan telefon marka model olarak görünüyor orada. Oneplus 7T alırsam orada ne görünecek atılan IMEI hangi telefonunsa o mu olacak ? Ayrıca bankacılık işlemlerinde sorun oluyor mu internet alışverişlerindeki onay mesajı gelmesi veya bankacılık uygulaması üstünden yapılacak direk işlemlerde sorun oluyor mu ? İnternet bağlantı hızında veya 4.5 GB değerlerinde bir farklılık oluyor mu IMEI ile alakalı. ( Atıyorum S3 mini IMEI'si alılmış telefona ama telefonun uplooad veya dowload değerleri onun çok üzerinde bu değerleri şebeke veriyor mu )
Telefonun IMEI yakalandı diyelim yasal olarak 1 veya 3 ay içinde IMEI kaydı yapın diye mesaj geldi sonra ne olacak ? Tekrar IMEI atılabiliyor mu yoksa telefon karalisteye flan mı giriyor yani 1800 TL verip pasaporta kayıt mı ettirmek lazım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
u IMEI atılan telefonlar sistemde nasıl görünüyor ? Mesela Vodofon'un sitesine girdimi kulllanılan telefon marka model olarak görünüyor orada. Oneplus 7T alırsam orada ne görünecek atılan IMEI hangi telefonunsa o mu olacak
Evet.
Ayrıca bankacılık işlemlerinde sorun oluyor mu internet alışverişlerindeki onay mesajı gelmesi veya bankacılık uygulaması üstünden yapılacak direk işlemlerde sorun oluyor mu ?
Hayır. Ziraat ve halk bankası kullanıyorum. Dibine kadar devletçiyiz hesabı.
İnternet bağlantı hızında veya 4.5 GB değerlerinde bir farklılık oluyor mu IMEI ile alakalı. ( Atıyorum S3 mini IMEI'si alılmış telefona ama telefonun uplooad veya dowload değerleri onun çok üzerinde bu değerleri şebeke veriyor mu )
Turkcell normal kayıtlı 5T'de de değerler böyleydi diye hatırlıyorum. Cihaz 7T

1581110931853.png

Telefonun IMEI yakalandı diyelim yasal olarak 1 veya 3 ay içinde IMEI kaydı yapın diye mesaj geldi sonra ne olacak ? Tekrar IMEI atılabiliyor mu yoksa telefon karalisteye flan mı giriyor yani 1800 TL verip pasaporta kayıt mı ettirmek lazım.
Ya aftan yararlanıp 250 TL'ye cihazın İMEİ'lerini kayıt ettriyorsun yalnız sadce bir hatta (buradan emin değilim) veya yalnızca o kişiye kayıtlı hatta çalışıyor cihaz. kayıtlanan hat herhangi bir cihazda kullanılabiliyor muhtemelen bir gsm numarası ile birlikte cihaz kaydettiriliyor. Bu af hala geçerli mi bilmiyorum.

Veya imei kaydı tekrar. OnePluslarda imei atmak çocuk oyuncağıymış. Sıfırlama durumunda imei gitmiyor yine oneplus cihazlarda.

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Oneplus kullanan lkişilere bazı sorularım olacak cevaplarsalar sevinirim.
Bu IMEI atılan telefonlar sistemde nasıl görünüyor ? Mesela Vodofon'un sitesine girdimi kulllanılan telefon marka model olarak görünüyor orada. Oneplus 7T alırsam orada ne görünecek atılan IMEI hangi telefonunsa o mu olacak ? Ayrıca bankacılık işlemlerinde sorun oluyor mu internet alışverişlerindeki onay mesajı gelmesi veya bankacılık uygulaması üstünden yapılacak direk işlemlerde sorun oluyor mu ? İnternet bağlantı hızında veya 4.5 GB değerlerinde bir farklılık oluyor mu IMEI ile alakalı. ( Atıyorum S3 mini IMEI'si alılmış telefona ama telefonun uplooad veya dowload değerleri onun çok üzerinde bu değerleri şebeke veriyor mu )
1 telefone istediğin kadar imeil attırabilirsin

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
1 telefone istediğin kadar imeil attırabilirsin
Sonuçta hat takıldı orada GSM numarası göründü o kara listeye alınma flan olmuyor yani. Telefon IMEI'si kara listeye giriyor ondan sonra tekrar sıfırlayıp yeni IMEI atıyon düzeliyor ise iyimiş.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Sonuçta hat takıldı orada GSM numarası göründü o kara listeye alınma flan olmuyor yani. Telefon IMEI'si kara listeye giriyor ondan sonra tekrar sıfırlayıp yeni IMEI atıyon düzeliyor ise iyimiş.
Benim cihazda imei atılan engineer modun apksı bile duruyor. Kendim atabilir miyim bilmem ama düzgün birinden alırsanız o yardımcı olur ben facebook teknoess emin yilmazdan aldım 7T'yi

Efe kılınç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Bana kalırsa one plus gayet iyi bir marka ancak sana bazı sorunlar anlatayım ben one plus 7 pro kullanıyordum.
1. Pop up kamera başımı derde soktu aldıktan 1 ay sonra belki benim hatamdır ama pop up tutukluk yapmaya başladı
2. Türkiyede resmi satışı bıkmadığı için garanti de yok bu nedenle yazılımsal bir sorun gerçekleşirse başın belaya girer tamir işi çok zor
3. Op türkiyede olmadığı için telefon yere düştüğunde ekrana bir şey olursa 1200 tl gibi bir tamir fiyatı var dikkatli kullan
4. Pop up olduğu için kılıf bulmak zor özel kılıf alman lazım
5. Imei atarsa isin yine zor güvenli bi satıcıdan almanı tavsiye ederim
Örneğin
TEKNOMEHMET
VEYA
SUİLETİŞIM
Bu markaları araştırıp onlardan al bence

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Bana kalırsa one plus gayet iyi bir marka ancak sana bazı sorunlar anlatayım ben one plus 7 pro kullanıyordum.
1. Pop up kamera başımı derde soktu aldıktan 1 ay sonra belki benim hatamdır ama pop up tutukluk yapmaya başladı
2. Türkiyede resmi satışı bıkmadığı için garanti de yok bu nedenle yazılımsal bir sorun gerçekleşirse başın belaya girer tamir işi çok zor
3. Op türkiyede olmadığı için telefon yere düştüğunde ekrana bir şey olursa 1200 tl gibi bir tamir fiyatı var dikkatli kullan
4. Pop up olduğu için kılıf bulmak zor özel kılıf alman lazım
5. Imei atarsa isin yine zor güvenli bi satıcıdan almanı tavsiye ederim
Örneğin
TEKNOMEHMET
VEYA
SUİLETİŞIM
Bu markaları araştırıp onlardan al bence
kılıf işi kolay spigen marka alır olur biter

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
Akıcı ekranı sebebiyle alınır.

cihaneken

Asistan
Reaksiyon puanı
64
Android'in iPhone'u olarak bilinir kendisi. İstediğiniz kadar imei attırabilirsiniz, güvenlik yönünden bir sorun olmaz, hız yönünden bir sorun olmaz, tabiki işlemin düzgün yapılması iyi olacaktır, biraz kafa yorarsanız kendiniz bile yapabilirsiniz.

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Android'in iPhone'u olarak bilinir kendisi. İstediğiniz kadar imei attırabilirsiniz, güvenlik yönünden bir sorun olmaz, hız yönünden bir sorun olmaz, tabiki işlemin düzgün yapılması iyi olacaktır, biraz kafa yorarsanız kendiniz bile yapabilirsiniz.
iş hayatına girip kendi paramı kazanınca bende OnePlus'a geçmek istiyorum şuanda Mİ9T kullanıyorum cortlayınca geçerim artık şuanda Mİ9T'den gayet memnunum

Son düzenleme:

cihaneken

Asistan
Reaksiyon puanı
64
iş hayatına girip kendi paramı kazanınca bende OnePlus'a geçmek istiyorum şuanda Mİ9T kullanıyorum cortlayınca geçmeyi düşünüyorum şuanda Mİ9T'den gayet memnunum

Asus ZenFone 3'ten mi 9'a geçtim bir daha Xiaomi markasına mecbur kalmadıkça bulaşmam. Tamam son model donanım kullanıyor o konuda lafım yok ama yazılım rezalet olunca donanımın bir özelliği kalmıyor. Yazılım ve kullanıcı deneyimi bana göre rezalet, Android'in yüz karası resmen. Bir markanın amiral gemisinin kamera uygulamasında sorun olurda 7-8 aydır basit bir güncellemeyle düzeltemez mi? Yok düzeltmiyor işte, sırf bu yüzden cihazın BL kilidini açıp kendi işimizi kendimiz çözdük kişisel geliştiricilerin paylaştığı fix dosyasıyla. Tofaş gibi marka, kendi arabanızı kendiniz tamir edecekseniz Xiaomi alın yoksa aylarca melül melül bakarız günceleme gelecekte telefonu doğru düzgün kullanacağız diye. Her yeri geldiğinde söylüyorum bu cihazlar atari sınıfında benim için, oyun hariç herşeyi üzüyor insanı. Bir cep telefonun en temel özelliği arama yapmak, ama bazen onu bile beceremiyor. Arama gelince bazen telefon donuyor kalıyor öyle 10-15 saniye.

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Asus ZenFone 3'ten mi 9'a geçtim bir daha Xiaomi markasına mecbur kalmadıkça bulaşmam. Tamam son model donanım kullanıyor o konuda lafım yok ama yazılım rezalet olunca donanımın bir özelliği kalmıyor. Yazılım ve kullanıcı deneyimi bana göre rezalet, Android'in yüz karası resmen. Bir markanın amiral gemisinin kamera uygulamasında sorun olurda 7-8 aydır basit bir güncellemeyle düzeltemez mi? Yok düzeltmiyor işte, sırf bu yüzden cihazın BL kilidini açıp kendi işimizi kendimiz çözdük kişisel geliştiricilerin paylaştığı fix dosyasıyla. Tofaş gibi marka, kendi arabanızı kendiniz tamir edecekseniz Xiaomi alın yoksa aylarca melül melül bakarız günceleme gelecekte telefonu doğru düzgün kullanacağız diye. Her yeri geldiğinde söylüyorum bu cihazlar atari sınıfında benim için, oyun hariç herşeyi üzüyor insanı. Bir cep telefonun en temel özelliği arama yapmak, ama bazen onu bile beceremiyor. Arama gelince bazen telefon donuyor kalıyor öyle 10-15 saniye.
hocam madem Xiaomi seni üzdü sende bundan sonra Xiaomi almazsın olur biter bende 5 yıl İPhone 5s kullandıktan sonra Mİ9T'ye geçtim gayet memnunum fakat ablam yeni bir telefona geçene kadar Mİ9T'yi kullanması için ödünç verdim şuanda geçici olarak Galaxy A7 2015 kullanıyor idare ediyoruz Mayıs'ta telefonuma geri dönerim senin yaşadığın sıkıntıları ben çekmedim seninki biraz şanssızlık olmuş sağlık olsun babuş