Önce İnsan

Bu konuyu okuyanlar

keyloger

Müdavim
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13,268
Reaksiyon puanı
233
Puanları
63
Beşiktaş Yönetimi, Iverson’dan, imza töreninde giydiği formayı hatıra olarak istedi. Ancak ABD’li oyuncu bunu kabul etmedi, formasının, bakıma muhtaç çocuklar için müzayedede satılacağını belirtti.
once-insan-960404.Jpeg


SERDAR SARIDAĞ

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı’nın son transferi Allen Iverson, daha sahaya çıkmadan gönülleri fethetti, sporculuğunun yanında insanlığının da üst düzeyde olduğunu gösterdi.
Akatlar’da düzenlenen imza töreninde, altyapıdaki basketbolcularla maç yaparak gençleri onurlandıran Amerikalı yıldız basketbolcunun, Iverson’un bu törende giydiği formayı ABD’ye gönderdiği bildirildi. Beşiktaş Yönetimi’nin, 4 numaralı formayı hatıra olarak saklanması için istediği öğrenilirken, Amerikalı basketbolcu buna olumsuz yanıt verdi. Yöneticiler, dünyaca ünlü sporcunun bu olumsuz tavrı karşısında önce bir şaşkınlık yaşadı.
Ancak Iverson’un, “Formamı imzalayarak ABD’ye göndereceğim. Orada çocuklar yararına yapılan bir müzayedede, açık arttırmayla satışa çıkarılacak. Elde edilen gelir ise bakıma muhtaç çocukların eğitiminde kullanılacak. Bunun için avukatıma talimat verdim” dediği bildirildi. Yıldız oyuncunun böylesine düşünceli davranması karşısında yöneticilerin hem kariyer, hem de karakter olarak ne kadar isabetli bir transfer yaptıklarını birbirlerine söyledikleri ve takdir ettikleri öğrenildi.
Basketboldan kazandığı paraların bir kısmını hayır işlerine ayıran Iverson’un, basketbola başlamadan önce maddi anlamda zor günler geçirdiği için kendisini bu tür işlere adadığı belirtildi.

http://www.milliyet.com.tr/once-insan/spor/haberdetay/14.11.2010/1314258/default.htm
 
Üst