Önbellek Yardım

ahmetsarikus38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar GM Discovery 1 16gb kullanıyorum.

Cihazımın önbelleği sürekli dolu ve uygulama indiremiyorum.

Bu sorunu çözmek için internette bir çok makale ve çözüm önerisi var .

Ancak hepsi de root işlemi istiyor ve ben bu işlemi yaparsam telefonumun 1 yıllık garantisi boşa gitmiş olacak

Root atmadan bu konuda çözüm sunabilecek olan varsa yardım istiyorum.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Telefonundaki uygulamalar nedir? Tumblr, instagram, twitter, ask fm gibi uygulamalar var mı?

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Instagram fotoğrafları ön belleğe çok kaydeder mesela iki gün ön bellek silmessen 150 mb bile birikebilir. Ask fm de biriktiyor. Tumblr ve facebookta ön belleği fazla kullanıyor. Mesela normal Facebook uygulaması yerine Lite kullanabilirsin sana 200 mb tasarruf sağlar. Tavsiyem sosyal medya uygulamalarının ön belleklerini silmen ve telefonundaki birkaç resim veya videoyu başka bir kaynağa aktarman.

ahmetsarikus38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önbellekleri sildiğim halde o şekilde hocam

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Birkaç uygulamadan fedakarlık et resim fotoğraf müzik sd karta taşı faydası olur.

onlasin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ayarlar bolumunde hafiza seceneginde dosyalari sdcar a tasi diye secenek olmasi gerekli eger varsa telefon hafizasindaki tum resim video gibi dosyalari sdcard a tasiyarak yer acabilirsin.

Eger oyle bir secenek yoksa ve verileri tasimaya android izin vermiyosa yapilabilcek diger bir islem (root) yaparak 3 cü parti programlarla bu isi yapabilirsiniz ( ROOT ) islemi telefon garantisini ölldürebilir bu tamamen sizin seciminizdir.

Birde Su konuya göz atabilirsin Mehmet Yildiz arkadasimiz paylasmis.

http://forum.shiftdelete.net/android/302181-uygulamalari-hafiza-kartina-tasima-rootsuz.html