Ön Tanimli Dosya Yöneticisi

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ubuntu tabanli bir zorrin indirdim üstüne kubuntu yükledim hersey tamam fakat firefox icin ön tanimli dosya yöneticisi olarak dolphin olmasini istiyorum bu mümkünmü

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
söyle yani hani firefox ile dosya indirdin ya, bulundugu yeri ac diyorsun orda dolphin ciksin istiyorum

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bence sistemde sadece dolphin'in ön tanımlı yapmak istiyor. Ama Firefox ile dolphin'in ilgisi ne bende çözemedim.

Şunları denermisin @shakal:

Ubuntu’da varsayılan dosya yöneticisini değiştirmek?

Ubuntu’da varsayılan dosya yöneticisi Nautilus geliyor. Bundan sıkılmış olabilirsiniz. Başka bir dosya yöneticisi Ubuntu’da nasıl varsayılan yapılır?

Öncelikle Nautilus yerine hangi dosya yöneticisini kullanmak istiyorsanız onu kurun. Belli başlı yöneticiler; Dolphin, PcMan, Krusader, Thunar.

Dosya yöneticisini kurduktan sonra uçbirimi açın ve aşağıdaki komutu girin:

$ sudo gedit /usr/share/applications/nautilus-computer.desktop

Exec ile başlayan “Exec=nautilus –no-desktop computer:“ satırını aşağıdaki şekilde değiştirin ve kaydedin:

Exec=dolphin /

Sonrasında ikinci değişiklik yapılması gereken dosyayı açın:

$ sudo gedit /usr/share/applications/nautilus-folder-handler.desktop

Exec ile başlayan “Exec=nautilus –no-desktop %U“ satırını aşağıdaki şekilde değiştirin ve kaydedin:

Exec=dolphin %U

Değişiklik yapılan yerlere “dolphin” yerine diğer dosya yöneticilerinin başlatma komutları yazılabilir. Çalışıp çalışmadığını denetlemek için Yerler menüsünden bir şeyler açın..

Nautilus’a geri dönüş yapmak isterseniz yaptığınız değişikliklerde “dolphin” yerine “nautilus” yazıp kaydetmeniz yeterli.

Alıntı :Ubuntu-TR Wiki (Şuan erişilemiyor webcacheden aldım.)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
söyle yani hani firefox ile dosya indirdin ya, bulundugu yeri ac diyorsun orda dolphin ciksin istiyorum

Kalanlar için Nautilus mu açılsın diyorsun yani?

O dediğin için özel bir ayar yok diye biliyorum. Sistemde hangisi varsayılansa o açılır.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sadece dosya göz atıcıdan bahsediyor ama default dosya tarıyıcı değişince o değişir mi bilmiyorum. Ben default dosya tarayıcı değiştip birazdan dolphin'i deniyeceğim. Bakalım@shakal'ın düşündüğü şey oluyor mu.

Ben Default dosya tarayıcıyı değiştirip Dolphin yaparak denedim. Fakat bir değişiklik olmadı. Gözat tarayıcısı default tarayıcıdan bağımsız çalışıyor.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
evet kubuntu üzerindeyken Nautilus acildimi , olmasi gerektigi gibi degilde daha passiv oluyor yani tam nautilus degil gibi oluyor bu arada kde nin bu yönünü seviyorum yaz ciz yok kendin isaretliyorsun bitiyor

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bende bir değişiklik olmadı. Bilgisi olan arkadaşları beklemekte yarar var. Ya da Ubuntu Tr forumlarına sormakta bir yol tabi.

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Yapmanız gereken:

1 - cd /usr/share/applications/
2 - sudo kwrite mimeinfo.cache
3 - x-directory/gnome-default-handler=Thunar-folder-handler.desktop değerini x-directory/gnome-default-handler=kde4-dolphin.desktop olarak değiştirin.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
olmadi hala nautilus olarak aciliyor

---------- saat 16:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:16 eklenmişti ----------

yaptim ama o dedigin haricinde baska seyleride kde4-dolphin.desktop ,hangisinden dolayi oldu bilmiyorum vakat nauitlus olarak arattim olabilecek seyleri degistirdim oldu yinede sagol

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
أحبك

من أنت

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
arapça öğrenicem çok yakında az kaldı

yahu bi ton arap şarkıcı seviyorum

en başta nancy tabii

ama dediklerini bi türlü anlamıyorum

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Olsun

Belki bi gün nancy ile konuşmam gerekebilir

E o zaman ne diycem

ana yalli bahebbak wahdi ana

diye şarkımı sööliceem

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Olsun

Belki bi gün nancy ile konuşmam gerekebilir

E o zaman ne diycem

ana yalli bahebbak wahdi ana

diye şarkımı sööliceem
Ben evlendi diye biliyorum. Şimdi google baktım,doğru, evlenmiş. Evlenmemiş olsa bile snin benim ona seni seviyorum dememezin bir anlamı olacağını sanmıyorum. Ama parada yüzüyorsan çabuk kulaç atıp, sevdiğini söylediğin zaman karşılık bulman dah kolay olurdu düşüncesindeyim.

@ramboberk yazdığının bir kısmını anladım.Son da yazanı anlayamadım. Küfür etmedin inşAllah. :) Arapçam o kadar iyi değil.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
oyyy kardes ya sen nasil türkce biliyorsun nerden ögrendin senin yarin kadar arapca bilmeyi öyle isterdim ki ,bu arada bu nancy ye bende takildim kac gündür sadece onu dinliyorum bu arada almancaya cevirmisler bir cok parcasini
diyorki sen kimsin beni yaraladigin yetmezmi utan sen kimsin ,neden askim beni aglatmak bukadar mi kolay ,
ve beni yaralamani ben neden kabulleniyorum.oysaki benim ruhum senindi ,ve bu agrilari senin elinden neden cekiyorum ,((surasinin anlami cok güzel ))ve eger benim kaderimde aci ile yasamak varsa bende aci ile yasarim ,gibi

ama arpcayi özellikle Kurani anlamak icin cok isterdim meal ile kuran kuran olmuyor ,o yönden araplari kiskaniyorum ,belkide diyorum buda benim oda onlarin intami,buarada arapcani gelistir ,türkceyi unut

---------- saat 02:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:28 eklenmişti ----------

kardes sana bir sey soracan lübnan nasil bir yer galiba lübnan diger arap memleketlerden varkli yani biraz daha acik secik ve bu nancy müslümanmi :) ögrendim degilmis ,arapta degilmis ,:(

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
shakal bu konunun yeri aslında burası değil

kafe olabilir

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
oyyy kardes ya sen nasil türkce biliyorsun nerden ögrendin senin yarin kadar arapca bilmeyi öyle isterdim ki ,bu arada bu nancy ye bende takildim kac gündür sadece onu dinliyorum bu arada almancaya cevirmisler bir cok parcasini
diyorki sen kimsin beni yaraladigin yetmezmi utan sen kimsin ,neden askim beni aglatmak bukadar mi kolay ,
ve beni yaralamani ben neden kabulleniyorum.oysaki benim ruhum senindi ,ve bu agrilari senin elinden neden cekiyorum ,((surasinin anlami cok güzel ))ve eger benim kaderimde aci ile yasamak varsa bende aci ile yasarim ,gibi

ama arpcayi özellikle Kurani anlamak icin cok isterdim meal ile kuran kuran olmuyor ,o yönden araplari kiskaniyorum ,belkide diyorum buda benim oda onlarin intami,buarada arapcani gelistir ,türkceyi unut

---------- saat 02:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:28 eklenmişti ----------

kardes sana bir sey soracan lübnan nasil bir yer galiba lübnan diger arap memleketlerden varkli yani biraz daha acik secik ve bu nancy müslümanmi :) ögrendim degilmis ,arapta degilmis ,:(
Google yaz, istemediğin kadar bilgi geliyor. Lübnan hakkında sen ne biliyorsan bende onu biliyorum.