Haber Ölü Sayısı 35.418' e Yükseldi!!!

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Kahramanmaraş merkezli depremin son ölü sayısı 21 saat önce 35.418 olarak güncelllendi.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230215_170555.jpg
    Screenshot_20230215_170555.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 58

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Veriler saklanamaz, şuan çoğu hayatını kaybeden vatandaş enkaz altında. Resmi verilere ölüm kaydı yapıldıkça ekleniyor. Tahminimce 60-80 bin kaybımız olacak gibi. Ölenlere Allah rahmet eylesin.

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Veriler saklanamaz, şuan çoğu hayatını kaybeden vatandaş enkaz altında. Resmi verilere ölüm kaydı yapıldıkça ekleniyor. Tahminimce 60-80 bin kaybımız olacak gibi. Ölenlere Allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eglesin ama bundan 1 hafta sonrasından çok korkuyorum ölü sayısı bakımından

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,933
Enkazlar kaldırılırken başka cesetler de çıkar. 36 bini bulur.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Çok üzülüyorum, bildiğiniz gibi değil.
Umarım rakamlar şeffaftır ve zamanında açıklanan Covid vaka sayıları gibi değildir. Çünkü eğer öyleyse bilanço çok daha ağır demektir. Allah rahmet eylesin :confused:

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Çok üzülüyorum, bildiğiniz gibi değil.
Umarım rakamlar şeffaftır ve zamanında açıklanan Covid vaka sayıları gibi değildir. Çünkü eğer öyleyse bilanço çok daha ağır demektir. Allah rahmet eylesin :confused:
Psikolojik tedavi olmam gerekiyor hatta hepimizin olması lazım çünkü yani durumlar gerçekten iyimser olunmayacak kadar kötü.. Allah rahmet eglesin geride kalanlara Allah sabırların en büyüğünü versin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiç zannetmiyorum ama umarım öyledir.
Katılmıyorum maalesef şeffaflık ve Turkey.. No

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Açıklanmama diye bir şey yok, ne alaka? Kaybettiğimiz insanlar hala enkaz altındalar. "Resmi kayıt" geçilince toplam sayıya ekliyorlar. Şeffaf olduğunu düşünüyorum verilerin. Daha da artacak maalesef sayı. 70 bini bulabilir tahminimce.

Reaksiyon puanı
4,724
Hepimizin psikolojisi mahvoldu ?

Ama olan oldu zamanı geri çeviremeyiz önümüze bakacaz.

şuandan itibaren İstanbula odaklanmamız lazım, ve burada sorulması gereken ilk soru, kanal İstanbul mu? Yoksa "depreme dayanıklı" havada asılı sözle değil 9 şiddetine dayanıklı kentsel dönüşüm ev mi yapmak?

Tabi sadece İstanbul değil, İstanbul çok hızlandırılmış çalışma ile Türkiye haritasındaki tüm kırmızı deprem bölgeleri.

Hiçbir şey bir canlının hayatından kıymetli değil.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Şeyi merak ediyorum ben bu bölgelerde çok sayıda Suriyeli var deniyordu. Bu binalardan çıkan Suriyeliler ölü sayılarına ekleniyor mu acaba ?

Hatay için mesela her 3 kişide neredeyse 2 si artık Suriyeli oldu diyenler vardı ! Bu depremde hiç mi Suriyeli ölmüyor ! Nereye gitti bu kadar Suriyeli. Veya Gaziantep Şanlıurfa Kahraman Maraş buralarda ki Suriyeliler ne oldu !

Mesela Resmi 2022 rakamlarına göre nerden baksan deprem bölgesinde 1 milyonun üstünde kaçaklarla göceklerle belki 1.5 Milyon Suriyeli var bunlar hiç ölmedi mi ?

İnternette tahmini vefat sayıları 60-70 bin lerden bahsediliyor. ( Suriyelileride mi dahil ediyorlar acaba.) Biz daha 35 biniz. İnşAllah tahminler tutmaz ve 40 bini geçmez vefat sayıları...

1676490199239.png

Arishtat

Yunus Çakır
SDN
Reaksiyon puanı
18
Sadece ölümler değil mesele. Ülkede büyük bir psikolojik bunalım yaşanıyordu. Deprem sonrası ciddi sıkıntı olacak bence. Etkilenen insan sayısı 10 milyondan fazla. Bu insanlar nasıl ilerleyecek gelecekte cidden merak ediyorum. Henüz yeni yeni şoku üstlerinden atmışlar gibi duruyor. Acıları yakında daha fazla hissedilecek, o enkazlar tam anlamıyla kalkmaya başladıkça...

Reaksiyon puanı
4,724
Sadece ölümler değil mesele. Ülkede büyük bir psikolojik bunalım yaşanıyordu. Deprem sonrası ciddi sıkıntı olacak bence. Etkilenen insan sayısı 10 milyondan fazla. Bu insanlar nasıl ilerleyecek gelecekte cidden merak ediyorum. Henüz yeni yeni şoku üstlerinden atmışlar gibi duruyor. Acıları yakında daha fazla hissedilecek, o enkazlar tam anlamıyla kalkmaya başladıkça...
10 şehirde yaşananı diğer şehirler hiçbir zaman tam anlayamaz çok üzülür psikolojisi bozulur ama anlayamaz, bu her zaman böyledir.

Forumda konu açsak acılarınızı hayatınızı anlatın diye herkes anlatsa en fazla üzülürüz ağlarız ama asla hissedemeyiz.

Şu dünyada paylaşılacak hissedilecek sabit aynı iki his var bi evladı kaybetmek bide kadınların doğum yapması o sancıları, harici herkesin acısı kendisine.

Doğruya doğru diğer tüm şehirler zamanla acısını unutacak ama o 10 şehirin yaşadığı travma kolay kolay geçmez.

Yıllar sonra bu depremi yaşamış son insan hakkın rahmetine kavuşunca herşey unutulmuş olur, sadece tarihte bir olay olarak anılır.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Bende hiç bilmiyorum. ?

İnsanoğlu bencil ve unutkan bir canlıdır. 1-2 ay sonra hiç bir şey hatırlamaz. Hayatta en sevdiği annesi babası eşi hatta çocuğu bile ölse insan oğlu doğası gereği unutur ve hayatına devam eder. ( Arada unutamayan insanlar aşırı duygusallar illaha çıkar ama normal bir insan ne yazık ki unutur. Hatta hiç olmamış gibi yaşantısına devam eder. )

Sedefizgi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,778
Bende hiç bilmiyorum. ?
?????
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnsanoğlu bencil ve unutkan bir canlıdır. 1-2 ay sonra hiç bir şey hatırlamaz. Hayatta en sevdiği annesi babası eşi hatta çocuğu bile ölse insan oğlu doğası gereği unutur ve hayatına devam eder. ( Arada unutamayan insanlar aşırı duygusallar illaha çıkar ama normal bir insan ne yazık ki unutur. Hatta hiç olmamış gibi yaşantısına devam eder. )
Unutmak insan doğasının en önemli mucizelerinden biridir. Unutmak ve alışmak nimettir. Zira diğer türlüsü cehennem olurdu. Ancak ders çıkarmamak en büyük aptallıktır. Kör cahilliktir eger yine aynısı olursa gerçekten diyecek tek kelime yok..