Ölü piksel kullanıcı hatası mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byuCk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar telefonumda ölü piksel olduğunu düşünüyorum. Garantiye versem yaparlar mı, kullanıcı hatası mı derler?
Eğer yapılırsa hangi parçası değişir?

Telefonda piksellerden bir tanesi kırmızı renkte. Bunu en iyi ekran siyah olduğunda ve ışığı yandığında görebiliyorum. Piksellerden bir tanesi sorunlu.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu donanımsal bir hata. Bunu erken farkettiysen yani alalı bir hafta falan olduysa durma hemen götür. Değişecek parça ekranın LCD si olan kısmı. Çoğu telefonda kolay değişiyor. Ellerinde de varsa sana bir haftaya verirler geri.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Garanti kapsamına girmesi lazım. Çünkü senin o pikseli ölü duruma getirme gibi bir şansın yok.

Doğal olarak kullanıcı hatası olmaması lazım ama şahsi fikrim. Bilgisi olan arkadaşlar birazdan cevaplarlar.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
hayır kullanıcı hatası olması için telefona çekiçle girişmen gerekir bence direk götür ekran kırılmadan ona zarar gelmez zaten
bu arada bir resim koyarsan olayı daha iyi anlarız
haa bir de telefon ne?

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Belli bi sınır var mesela 3 tane ye kadar hiç bişey yapmazlar ama 4 ve üzeri olursa ve de cihazın garanti kapsamında ölü piksel garantisi varsa iade veya değişim yaparlar. Garanti kartı varsa orayı bi oku orda yazar gfaranti kapsamı. Kısaca koşullu giriyor garantiye.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Anladım arkadaşlar sağolun. Bir bakayım belgelerine...

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Bendeki ipad 3 te de 3 tane ölü piksel var. Garantiye verme zamanı önemli mi ?

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Telefonu alalı 2 ay olmadı henüz. Garanti şartlarına baktım. Garanti kapsamına girmeyen maddeleri de okudum. Ölü piksel ile ilgili bir şey yoktu orada. Ekran çiziği felan vardı sadece.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Telefonu alalı 2 ay olmadı henüz. Garanti şartlarına baktım. Garanti kapsamına girmeyen maddeleri de okudum. Ölü piksel ile ilgili bir şey yoktu orada. Ekran çiziği felan vardı sadece.
tekrar soruyorum telefon ne?

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Galaxy Wonder

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Galaxy w ölü piksel yazınca; bir çok kişi bu telefonda bu sorunu yaşamış...

Yani benimki lcd olduğu için verebilirim garantiye?

Sizinki WVGA yani 4 ve üzerinde değişim yapılıyor.

3.7” LCD display of WVGA (800 x 480) resolution; 252ppi pixel density

Ama yinede sorun kabul etmezlerse sorun felan çıkartın :)

ankaragucu76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar malesef ölü piksel garanti kapsamına girmiyor, aynı gün olsa bile;

24.11.2012 tarihinde Ankara Söğütözü Şubesinden DELL marka 5110 model notebook ve aksesuarlarını aldım. Eve gelip notebook çalıştırdığımda ekranın tam ortasında 1 adet ölü piksel olduğunu gördüm. Mağazayı aradım bugün %30 kampanya nedeniyle çok kalabalık olduklarını söyleyerek pazartesi getirin dediler.

Pazartesi gittiğimde önce bana satışı yapan arkadaşla görüştüm, elimizde bu üründen kalmadığını fiyat farkı vererek bir üst modeli alabileceğim söyledi. kabul ettim. müşteri hizmetlerine gidip ürün iade işlemi yapmamı söyledi. Müşteri hizmetlerine gittiğimde ürünü incelemeleri gerektiğini söylediler. Bıraktım ertesi gün gittiğimde 1 ölü piksel için firmalar garanti vermediklerini bu yüzden bu ürün ile ilgili bir işlem yapamayacaklarını söylediler. 1 haftalık ürünü değiştirmediler.

Bence ürün alırken kesinlikle kontrol edin, ölü piksel garantisini sorun , ayrıca vatan bilgisayarın %25-30 kampanya ürünlerinden alırken kesinlikle diğer teknoloji marketlerden fiyat alın. Vatan bilgisayarda birçok üründe fiyatı şişirmişler.