Ölü Piksel Hakkında

teknoliz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar. Bir çok forumda araştırsamda net bir cevaba ulaşamadım. İkinci el LG W1934S monitör aldım uygun bir fiyata. Aradan zaman geçti ancak sonradan fark ettim küçük küçük ölü piksel mevcut bir kaç yerde, ilerde benim için sorun teşkil eder mi? Bundan önceki monitörüm 17 inç LG idi. Onuda ikinci el aldım, 8 sene sorunsuz çalıştı ancak onunda floresan gitti. Asıl sorun ölü piksel çoğalır mı?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Evet ölü piksellerin zamanla çoğaldığı bilinir. Ancak seni rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam et. Yıllarca tek bir ölü pixele sahip monitörüm de olmuştu. Ve hiç çoğalma yapmamıştı. Tamamen şans diyelim.

teknoliz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Evet ölü piksellerin zamanla çoğaldığı bilinir. Ancak seni rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam et. Yıllarca tek bir ölü pixele sahip monitörüm de olmuştu. Ve hiç çoğalma yapmamıştı. Tamamen şans diyelim.

Biliyorum kesin bişey değil ancak 5 6 yıl beni böyle götürür mü? :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bir de şunu ilave edeyim, her ölü pixel gibi görünen de ölü pixel olmuyor. Bir de tembel pixeller var :)

Bir kulak temizleme çubuğu veya bir kalem arkası silgi ile ölü pixelin olduğu yere bastırın canlanma ihtimali var.

Ancaaaaak : Hani derler ya hayvan gibi şeyapmayın diye . Fazla abanmak yanındakileri de öldürebilir aman diyeyim :)

teknoliz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bir de şunu ilave edeyim, her ölü pixel gibi görünen de ölü pixel olmuyor. Bir de tembel pixeller var :)

Bir kulak temizleme çubuğu veya bir kalem arkası silgi ile ölü pixelin olduğu yere bastırın canlanma ihtimali var.

Ancaaaaak : Hani derler ya hayvan gibi şeyapmayın diye . Fazla abanmak yanındakileri de öldürebilir aman diyeyim :)

Sağolasın hocam. :)