Ölü doğan bir çocuk Google Adsense

Sizce Google Adsense ölü bir bebk mi?

• Kullanılan toplam oy
    17

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İnternet yaygınlaştıkça,bilgisayar sahibi olunması lüksten öte ihtiyaç haline gelmesi yeni yeni sektörlerin ortaya çıkmasına zemin hazırladı.

İnternetten oturduğu yerden para kazanma fikri bir çok insan için bulunmaz bir nimetti adeta.Zamanında bir çok dolandırıcı kısa yoldan para kazandırma vaadi ile akla hayale gelmedik dolandırıcılıklara imza attı.Şu programı çalıştır gelen reklamları izle para kazan,her gün şu kadar siteye gir tıkla para kazan,ev hanımı,emekli,öğrenci,memur olanlara ek iş gibi yalan dolan bin bir dolandırıcılık macerası tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı.Her ne kadar halen inanlar olsa da çoğunluk kanmıyor artık.

Fakat internetten para kazandıracak başka projeler de hayata geçecekti.Bunun da adı Google Adsense idi.Google Adsense bugün varsa bunu Google arama motoruna borçlu.Dolayısı ile arama motoru finansman desteğini Google Adsense a borçlu.Google Adsense sayesinde sitenizde istediğiniz bir yerde reklam yayınlayabilir,tıklama başına reklamdan para kazanabilirsiniz.Gösterilen reklamlar kelime hedefleme yöntemi kullanılarak seçildiği için büyük ihtimalle konu içeriğiniz ile alakalı reklamlar çıkar ve hem reklama tıklanma olasılığı artar hemde kazancınız.

Yalnız her şey göründüğü gibi masumane değil.Google Adsense üzerinden çok iyi para kazananlar var fakat genele baktığınızda artık Adsense beklentilere cevap verebilecek özellikler taşımıyor.Özellikle içerikle alakasız reklam gösterimleri(site içeriğiniz otomobille alakalı olduğu halde zayıflama hapı reklamı çıkabilir),geçersiz tıklamalar,sık yaşanan pin kodu sorunları,kazanılan meblağların yüksek olması neticesinde kazanılan tutarın yaklaşık yarısının geçersiz tık denilip gaspedilmesi,reklam filtresinin felç olması (bir adam var adını unuttum,sigarayı bırakmakdan tutun zayıflama haplarına kadar bir sürü reklamı var ve yüzlerce de sitesi var) ki kategoriye göre veya kelimeye göre değil site adresine göre filtreleme yapması ve buna benzer abidik gubidik sorunların olması nedeniyle artık Google Adsense benim gözümde ölü doğmuş bir çocuk.İnternette rekabetin artması,cinsel objelerin iyi para kazandırması (adult arkadaşlık sitelerinden tutun cinsel haplara kadar),yayınlanan reklamların güvenilirliğinin denetlenmemesi,belli başlı reklamların yayınlanması (kontör kazan,arkadaş ol,performansını arttır) Google Adsensesı bir reklam çöplüğü merkezi haline getirdi.

Artık ne doğru dürüst kazanılabiliyor ne de verilen reklamın bir faydası oluyor.Reklamveren daha mağdur oluyor burada.Çünkü neredeyse bir çok webmaster işgüzarlık yaparak reklamı kullanıcının gözüne sokabilmek,ısrarla üstüne tıklamasını sağlamak için 40 takla atıyor aynı zamanda deveye de hendekleri bir bir attırıyor.Reklama tıklayan bir çok kullanıcı yanlışlıkla tıklıyor ve site açıldığında yaklaşık 5-10 saniye içinde siteyi terk ediyor.Bu sayede hem internette de gezen kişi vaktini boşa harcıyor hemde reklamveren verdiği reklamdan fayda görmüyor.Diyeceksiniz ki reklam yayıncısı parayı götürüyor ama o da değil.Öyle zaman oluyor ki 100 tıklamaya bile bir kaç dolar para veriyor Google Adsense.Gerçi Türk firmalar var fakat onlarda da problemler bitmiyor.Ödeme zamanında yapılmıyor,siteye entegrasyon zor oluyor,içerikle alakalı reklam çıkmıyor,adult haricinde fazla bir reklam yayını yok,reklam ağı küçük vs. vs liste uzuyor gidiyor.

Burada kazanan tek bir kişi var oda GOOGLE.Türkiye de ofisi olmadığı ve kendini vergi mükellefi görmediği için reklamverene fatura kesmiyor ordan götürüyor,reklamverenden tonla para alıyor bunu ya aramalarda yada sitelerde çıkartıyor taş atıp kolu yorulmuyor,reklam yayıncısına da gördünmü gene geçersiz tık yapmışlar sitene sende al şu üç beş kuruşu kaybol diyor birde ordan kırıyor parayı alın size dünyanın en büyük reklam ağı.

Sonuç olarak büyük hevesler bağlanıp hadi bir blog açalım,özgün içerik yayınlayalım,Google Adsense paraları kıralım devri yavaş yavaş miyadını dolduruyor.Artık güvenli,kaliteli,karlı bir reklam platformunun kurulması şart.

Yazar sarp159

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Arkadaşım 3.500 lira para kazandığını söyledi geçenlerde. Yazına göz gezdirdim sadece. Masaüstüne geçince okuyacağım.

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Başka bir forumda da paylaştım konuyu.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Seninse sorun yok.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Türkiye de ofisi olmadığı ve kendini vergi mükellefi görmediği için reklamverene fatura kesmiyor ordan götürüyor
buna %100 katılıyorum.artık Türkiye ofisi açmalı

2.si 100 dolar kazanmadan para aktarma talebi isteyemiyorsun bunu 10 dolara çekmeleri lazım.ayda 10 dolar kazanan küçük sitelerde paralarını her ay düzenli almalı.

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
sorunsuz kullanıyorum :) 2 yıldır, 1 kere banlandım ama oda benim hile yapmamdan ötürüydü onun dışında bir sorunum yok Google Adsense ile ve şuana kadar ki en yüksek meblağlarda ücret aldığım tek reklam firması kendisi. bazı konularda evet haklı olabilirsin ama hala adsense ile evlerini geçindiren insanlar var.

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sorunsuz kullanıyorum :) 2 yıldır, 1 kere banlandım ama oda benim hile yapmamdan ötürüydü onun dışında bir sorunum yok Google Adsense ile ve şuana kadar ki en yüksek meblağlarda ücret aldığım tek reklam firması kendisi. bazı konularda evet haklı olabilirsin ama hala adsense ile evlerini geçindiren insanlar var.

Tabii ki geçinenler var ama eski sistem yok.Eskiden reklamverenler kaliteli reklamlar yayınlıyordu.Tık başına daha çok ücret ödeniyordu.Ama şimdi eskisi gibi çoğu kişi kazanamıyor.Kazanmaktanda öte yayınladığınız reklamları filtreleyememeniz insanı çileden çıkartıyor.Gerçi filtreleme var ama o kadar çok çöp reklam var ki filtreleme limitiniz doluyor hemen.Sonuçta Google Adsense a sıkı bir rakip çıkıp,güvenilir ve ödeme konusunda sıkıntı oluşturmayan bir firma çıkana kadar galip Google Adsense.

RKYuckeN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
millet ben bunu hiç duymadım bu google addense ne acaba söylerseniz çok sevinirim iyi günler :D :D :D :)...

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
1 yıldır kabul edilmiyordum ne hikmetse youtube videodan para kazanmaya çalışırken adense kabul edildi.Youtube ile birlikte parayı kırdım kırdım :D