Okuldan 1 gün uzaklaştırma cezası alınsa ?

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Selamun aleykum arkadaşlar;
Okuldan diyelimki 1 gün uzaklaştırma cezası aldım,üniversiteye girişlerde sorun olurmu acaba ? Yardım için şimdiden teşekkürler.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Olmaz... Ama sen alma, memur olurken başına bela olabilir :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bunu düşünecek sorumluluğa sahipsen(ki öyle) ,eminim bir daha ceza almanı gerektirecek durumlardan da uzak durursun.Geçmiş olsun

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Devlet dairesinde işe girmek istersen karşına çıkabilir.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Siciline işlenmiştir artık, kız isterken bile karşına çıkar demedi deme. :huh:

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
1 günlük cezayı ne için veriyolarki ? bizde en az 1 aydan başlıyordu :D 1 gün bile olsa kesinlikle karşına çıkacaktır :(

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bunu düşünecek sorumluluğa sahipsen(ki öyle) ,eminim bir daha ceza almanı gerektirecek durumlardan da uzak durursun.Geçmiş olsun
Eyw.sağol

---------- Post added at 17:12 ---------- Previous post was at 17:10 ----------

1 günlük cezayı ne için veriyolarki ? bizde en az 1 aydan başlıyordu :D 1 gün bile olsa kesinlikle karşına çıkacaktır :(
Olay kısaca şu (: cocuk bana kafa atmaya kalkıştı sonra kaçtı bende yakaladım dudagını patlattım.Keşke olmasaydı ama olan oldu maalesef :(

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hoca ve müdür yardımcısı ile aran nasıl ? Bu durumu çok iyi bir konuşma ile hiç olmamış gibi yapabilirsin.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Aldığın ceza dosyana işlenir. Fakat disiplin yönetmeliğinde şöyle bir madde var.

ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ
Davranış puanının indirilmesi ve iadesi

MADDE 18 – (1) (Değişik: 07.09.2007/26636 RG) Ceza alan öğrencilerin davranış puanlarından;

a) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası için 20,

b) Okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezası için 40,

c) Örgün eğitim dışına çıkarma cezası için 80

puan indirilir.

(2) Her ders yılı başında öğrencilerin davranış puanı yüzdür. Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, davranış puanı indirilmiş olan öğrencilerin durumlarını yeni ders yılının başlamasından önce yapılacak toplantıda inceler ve sonucunu öğretmenler kurulunun görüşüne sunar. Öğretmenler kurulu, davranış puanları indirilmiş öğrencilerin durumlarını değerlendirerek cezaya neden olan davranışları tekrar etmemiş, davranışları olumlu yönde değişen ya da olumlu yönde değişeceğine kanaat getirilen öğrencilerin davranış puanını iade edebilir.

Cezaların dosyalara işlenmesi, silinmesi ve dosyaların saklanma süresi

MADDE 19 – (1) (Değişik birinci fıkra: 07.09.2007/26636 RG) Öğrencilerin aldıkları ceza, dosyalarına işlenir. Daha sonraki dönem/dönemlerde aynı davranışları tekrarlamayan ve iyi hâlleri görülenlerin durumları, okul öğrenci ödül ve disiplin kurulunca değerlendirilir. Öğretmenler kurulu kararına bağlı olarak cezaları, mezun olacakları öğretim yılının ikinci dönemi tamamlanmadan dosyalarından silinir ve sonuç yazılı olarak velilerine bildirilir.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hiç bir şey olmaz...Kafana takma..Keyfine bak...

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
benim de başımdan böyle bir olay geçti (kopya ile )
sicilime işletmedim :D hocalarla bir konuşmayı dene cezamı çekerim ama sicilime işlemeyin vs. işe yarayabilir.
bahsettiğim gibi bende işe yaradı :)

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aldığın ceza dosyana işlenir. Fakat disiplin yönetmeliğinde şöyle bir madde var.

@mazruf hocam Allah razı olsun bilgiler için.İçimi rahatlattın.Valla artık tenefüslere bile çıkmamaya karar verdim (: En ufak hatanda taasdiknameni vericem dedi kansız :@ Neyse sağlık olsun tekrar teşekkürler.

---------- Post added at 04:04 ---------- Previous post was at 03:59 ----------

benim de başımdan böyle bir olay geçti (kopya ile )
sicilime işletmedim :D hocalarla bir konuşmayı dene cezamı çekerim ama sicilime işlemeyin vs. işe yarayabilir.
bahsettiğim gibi bende işe yaradı :)

Denemesine denerim ama uzaklaştırmayı aldığım gün müdür yardımcıyla bayağı kapıştık odasında kapıyı vurdum çıktım.Konuşsam bile işe yaramaz.Ama okulda en çok sevilen sınıflardan biri olduğumuz için ve teknik olduğumuz için bi kıyak geçebilirler.Hayırlısı neyse olsun.
@mahruz hocamın cevabındada dediği gibi tekrarlanmassa işlenmeyebilirmiş İnşallah (:

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
kafana takmaa =D biz çok kavga ettik. her cuma kapı önünde 2 grup tekme tokat =)) bu ülkede birşey olmaz. adam öldürsen de habse girsende ne olursa olsn devlete girersin ki örnekler var =) takma kafana devam et okuluna kimseyede ağız eyme =)))

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
kafana takmaa =D biz çok kavga ettik. her cuma kapı önünde 2 grup tekme tokat =)) bu ülkede birşey olmaz. adam öldürsen de habse girsende ne olursa olsn devlete girersin ki örnekler var =) takma kafana devam et okuluna kimseyede ağız eyme =)))
Eyw. (:

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Her cuma kapı önünde 2 grup tekme tokat =))

Cuma dan önce mi sonra mı ? :P :P Aslında okul çıkışı, kavga etmek için mükemmel zaman. Hocalar zaten bıkkın olduğu için ve mesai saatleri bittiği için ilgilenmiyorlar. O günlük okul bittiği için, eve gitmeden sporunu da yapıyorsun... Eve gidince ne sinir ne stres kalıyo... Sadece morlukla ve annenin söylentileri :D