Soru Okula gitmeden nasıl gelir kaynağım olur?

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
192
seni tanımıyorum. nasıl birisin nasıl bir yerde ne şartlarda yaşıyorsun bilmiyorum . buna rağmen şu yorumu yapmak istiyorum. evet sen sadece okula gitmek istemediğini ve para istediğini yazmışsın. bizden de sadece bu yönde yorumlar bekliyorsun. haklısın. lakin ben yine de üstüme vazife olmayarak birkaç şey yazmak istiyorum. inan hiçbirimiz okula gitmek istemiyoruz . küçükken de büyükken de. ama hayat bu . sürekli rahat ederek istemediğimiz şeylerden kaçarak inan mutlu da olmayız. ben hep istemediğim şeylerden kaçtım hayatım mahvoldu hep rahat yaşadım hayatım mahvoldu. kaldı ki dediğim gibi seni tanımıyorum ama doğal olarak okula gitmek istemiyor ve paran da olsun istiyorsun. okula git para da kazan. para nasıl kazanabilirsin. yaz bitti ama yazın daha verimli olur senin için sağda solda kasiyer olabilirsin marketlerde mağazalarda lokantalarda vs. fotokopi çekilen yerlerde yardımcı olarak çaycılarda yine. ya da turizm bölgelerinde mutlaka iş vardır az da olsa para kazanabileceğin. neyse yorumuma devam etmek istemiyorum çunku seni tanımıyorum yaşın kaç neden okula gitmek istemiyorsun ailevi bir sorun mu var ailenle mi kalıyorsun bunları bilmeden yazmam aslında doğru değil. neyse cevap vermek istersen görüşürüz esen kal

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Sanayiye gir. Şaka yapmıyorum ciddiyim bak üniversite okumayıp liseyi meslek lisesi veya açık lise okuyup o esnada sanayiye gidenler yıllarca çok yoruluyorlar ama en sonunda çırak-kalfa derken kalfalıktan sonra yürüyüp gidiyorlar. Hele ki otomobil tamircisi veya marangoz işindeyse para da olanak da ilerleyen zamanlarda çok daha fazla olacaktır. Zira mobilya ve araba hiç bitmeyen iki sektör. Okuyandan daha ileride olursun ilerleyen zamanlarda

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
192
para olarak mı ileri
ne olarak ileri
her şey para olmuş

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Elbette genelleme yapıyorum. Ustanla iyi anlaşman asıl önemli nokta. İşi kavraman vs. Adam okumayacam diyor çalış memur ol diyemezsin okumamış kişiye de inşaatı tavsiye etmem piyasadaki birçok mesleğe oranla olurunu söyledim. Gecesi gündüzü birbirine karışan asgari ücretle çalışan mühendislerimiz inanın o kadar çok ki... Hem para olarak hem vakit ve imkan olarak daha ileride olma ihtimali saydığım yerlerde elbet yüksek. Başka akla gelen meslekler varsa elbette onlar da düşünülebilir. Yazılım dili öğrenmek, adı gibi program öğrenip teknik ressamlık yapmak veya youtuber'lık gibi meslekleri de düşünebilirsin

ErenBey.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kişisel gelişim yapabilirsin yazılım öģrenip site yazıp satabilirsin e ticarete girebilirsin ama bunlar için bilgili olmak şart araştır derim

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bilgi ve beceri kazanmadan, okula gitmeden ileri de ya hırsız olursun çok para kazanmak için (sonu hapistir) ya da köle...

Okula git!

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Yaşamı, para kazanmayı hayatta kalmayı kolay sanıyorlar. okula gitmiyelim hemen para kazanalım oldu hayal dünyasında mı yaşıyoruz bunca millet düşünemiyormu bunları sanıyorsunuz? Aileniz sizden binlerce kat daha fazla biliyor yaşamın nasıl zor olduğunu yeterki çocuklarım bu zorluğu çekmesinler çekiyorlarsa biz hayattayken çeksinler diye neleri var neleri yok sırf okusun diye döksünler. düşündükleri şeylere bak Ananıza Bananıza yazık .

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,317
Yaşamı, para kazanmayı hayatta kalmayı kolay sanıyorlar. okula gitmiyelim hemen para kazanalım oldu hayal dünyasında mı yaşıyoruz bunca millet düşünemiyormu bunları sanıyorsunuz? Aileniz sizden binlerce kat daha fazla biliyor yaşamın nasıl zor olduğunu yeterki çocuklarım bu zorluğu çekmesinler çekiyorlarsa biz hayattayken çeksinler diye neleri var neleri yok sırf okusun diye döksünler. düşündükleri şeylere bak Ananıza Bananıza yazık .
Bizim ülkemizde Thodex Faruk, Kenan Şeranoğlu, Fadıl Akgündüz, Mehmet Aydın gibi tiplerin çok olmasının sebebi de zaten insanımızdaki kolay yoldan para kazanma sevdası.

Konu sahibi arkadaşın yaşı küçük belli ki, daha hiçbir şeyin farkında değil.